Zobacz pełną wersję : TAJEMNICZA SIMKA i Ja
Mam taką sytuację:
Stworzyłem sobie SimStudenta i wprowadziłem go do akademika. Grałem jak zwykle. Po jakim czasie poznał dziewczynę i gdy doszło do ich pierwszego pocałunku coś było nie tak jak powinno a dokładniej nad głową Sims nie pojawił się znaczek dwóch ust. Rzadko to robię, ale tym razem zajrzałem do wspomnień Sima i to patrzę i zdziwienie. Okazuje się, że mój Sim (którego sam tworzyłem i umieściłem obrazu w akademiku) poznał jakąś tajemniczą Simke z którą się bardzo zaprzyjaźnił i przeżył swój pierwszy pocałunek. Nie wiem kim jest ta Simka, bo jej twarz jest ukryta, to znaczy widać tylko obrysowanie głowy.
Czy ktoś miał taką sytuacje? Kim może być ta tajemnicza Simka? Czy komuś udało się ją odnaleźć i przypomnieć kim ona jest? :O
Madi_girl
14.03.2006, 21:33
Tak jest zawsze. Jeżeli stworzysz sima jako młodego dorosłego lub dorosłego to pojawia się ta tajemnicza osoba. Twórcy chyba założyli, że swój pierwszy pocałunek trzeba przeżyć kiedy jest się nastolatkiem. Czyli tym kimś jest nikt. Komputerowy cień, który ma uzupełniać pustkę.
Tylko jak grasz swoim simem od wieku nastolatka możesz wybrać z kim ma przeżyć pierwszy pocałunek.
Ale czy napewno? Może gdzieś po Campusie pelęta się ta Tajemnicza Simka?
Madi_girl
14.03.2006, 21:44
Na pewno. Nie pałęta się. To nie jest jakaś miłość z dawnych lat. U każdego cień wygląda tak samo. Jest to tak jakby eee... kartonowa postać, która tylko jest.
Poszukiwania typu "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie" lepiej sobie zostawić na kiedy indziej.
Tak mi się wydaje, ale jeśli ktokolwiek miał styczność z nieznajomą to może pomoże.
Był już kiedyś taki temat na forum, ale dawno temu i pewnie już został skasowany. W każdym razie dotyczył on Tajemniczego Sima (który pojawiał się we wspomnieniach Simek).
Z tego co pamiętam, userzy doszli do wniosku, że albo pojawia się jako "kartonowa postać", o której wspomniała Madi_girl, albo też po interakcjach z "miastowymi", a nie stworzonymi przez nas Simami (nie wiem, czy u wszystkich, i czy kolejne dodatki to zmieniły), w każdym razie Tajemnicza Simka i Tajemniczy Sim to na pewno nie żadne postacie o tym imieniu i nazwisku kręcące się gdzieś w okolicy. ;)
Hmm... nie wiem, skąd takie wątpliwości co do tej Tajemniczej Simki. Chyba nigdy nie patrzyłeś do wspomnień simów. A to jest głupie, że koniecznie trzeba przeżyć pierwszy pocałunek, jak się jest nastolatkiem. :P
Harpsichord
16.03.2006, 18:41
...nie trzeba! Zrób simowi rodziców, daj go jako dziecko, poczekaj aż dorośnie i nie będzie miał wtedy Tajemniczej Simki we wspomnieniach :P .
Nie o to mi chodzi... Tylko o to, że oni tak twierdzą, że każdy normalny człowiek orzeżywa ten pierwszy pocałunek, jak jest nastolatkiem.
Dokładnie.
Dziwi mnie to posunięcia. Dziwi mnie też, że komputerowi studenci, którzy mieszkają w akademiku nie mieli pierwszego pocałunki i pierwszej miłości.
Zresztą u nich w Ameryce (Tam chyba jest robiona gra) wszystko szybciej się dzieje.
Mi się wydaje, że oni zrobili coś takiego, żeby nie było, że dorosły (lub młody dorosły) nie ma żadnych wspomnień. Aby było wrażanie, że jak był dzieckiem też coś robił. A poza tym nie sądzicie, że u nas też większość osób przeżywa swój pierwszy pocałunek jako nastolatek? Grając tyle lat w simsy, przynajmniej niektórzy, powinni zauważyć, iż nie wszystko w grze tyczy się prawdziwego życia.
Madi_girl
17.03.2006, 13:12
Zgadzam się, ale wtedy nastolatka również powinna mieć opcje zajścia w ciąże, jeśli tak bardzo ciągnie nas do tego realizmu.
Jest taki hack żeby nastolatka była w ciąży przez Bara-Bara.
Ale jak sobie zrobisz dwóch simów dorosłych i zrobisz ich jako mąż i żona oni będą mieli że jego żona/mąż się znimi pocałowali po raz pierwszy.
to musiala byc studentka tez mialem taka sytuacje moze podobna moj sim calowal sie z simka potem zniknela z domu i bylo widac tylko cien w histrorii to znaczy ze simk moz umarla lub skora spowodowala znikniecie jej
Simy zawsze mają kilka dziwnych wspomń, chyba że są "prawdziwymi urodzonymi" simami. Ale zawsze przy pierwszym pocałunku z mowym simem powinny pojawiać się podwójne usta.
Monitkowa
07.04.2006, 18:30
To jest zawsze u każdego uzupełnia braki u dorosłego, tak jakbyś prowadziła nim od nastolatka.... ;)
.:Patison:.
08.04.2006, 11:47
Mnie to wcale nie odpowiada... Nie można za pomocą SimPe edytować/kasować/dodawać wspomnienia? :O
Mnie to wcale nie odpowiada... Nie można za pomocą SimPe edytować/kasować/dodawać wspomnienia? :O
Oczywiscie ze mozna. Ja swoim simom wykaszam "zbedne" wspomnienia jak mi gra zaczyna przymulac. Zdaje sie ze to sie robi w "sim memory" dalej klikamy na sima Po prawej jest okienko z jego wspomnieniami i tam klikamy na to ktore chcemy usunac. Nastepnie "remowe" i gotowe. Jeszcze tylko trzeba kliknac "Commit" i po usunieciu wszystkim simom zbednych wspomnien zapisac calosc.
A ja miałam też coś dziwnego O_o Mój świeżo stworzony sim po uruchomieniu w pierwszy raz w domku miał w wyposażeniu dyplom za studia :O Może to jakaś losowa interakcja?
Balefyre
30.05.2008, 19:05
Jak chcecie naprawde poznać tajemniczego sima (choć nie polecam) to wpiszcie boolprop TestingCheatsEnabled true kliknijcie na sima z shiftem potem spawn tombstone L of D (czy jakos tak) potem Add neithbour to family a potem NPC robot.
Abigail_Kocur
12.06.2008, 18:28
Jak chcecie naprawde poznać tajemniczego sima (choć nie polecam) to wpiszcie boolprop TestingCheatsEnabled true kliknijcie na sima z shiftem potem spawn tombstone L of D (czy jakos tak) potem Add neithbour to family a potem NPC robot.
A czemuż nie polecasz,że tak się z ciekawości spytam?Jakiś obskurny,czy co?;p
FakeYourDeath
12.06.2008, 19:01
Nie poleca,bo ten kod psuje gre.
Juz tak mialam ze mi bledy wyskakiwaly:/
Nie polecam tego kodu.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.