Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Małe pytanko i Duuuży Problemas

Mandaryna007
15.03.2006, 20:39
Hej. Mam takie jedno zasadnicze pytaneczko... Jak poprawić wydajność gry, tzn
co zrobić by się mniej zacinałą i szybciej ładowała. W domu nie mam zadużych problemów, ale z wyjazd na parcele publiczną to już duży kłopot.
Ładowanie da się wytrzymać ale to zacinanie!! ;(
Podkreślam: Mam dużo miejsca na dysku, programy we tle są wyłączone :con:
Pomocy! Myśle, że się jakoś odwdzięcze...

Isi
15.03.2006, 23:14
Tak jak napisał Mateo (w tym drugim Twoim temacie), żeby gra szybciej działała, możesz ustawić opcje grafiki na gorsze, wyłączyć widok sąsiadów, widok na sąsiedztwa zmniejszyć na minimum itd. Tyle, że przy niskich opcjach grafiki gra fatalnie wygląda...

Właściwie trudno zrobić, żeby się nie cięło, wielu osobom się tnie (mi także), ale u mnie gra tnie sie o wiele mniej odkąd dokupiłam nowy dysk do koputera (na jednym jest zainstalowany system i parę programów), a na drugim gry, dokumenty itp. Nie mówię od razu, że masz kupować dysk, ale jeśli masz duży, to możesz podzielić na 2 części (z tym nie do mnie :P) I na tym, gdzi nie jest zainstalowany system, instalować gry.
I często robię defragmentację dysku, co usprawnia komputer (zauważyłam, że minimalnie pomaga w przyspieszeniu gry). Wchodzisz start->programy->akcesoria->narzędzia systemowe->defragmentator dysków

A więcej sposobów na usprawnienie gry nie znam, chyba że dokupienie nowych, jeszcze lepszych części do komputera. ;)

Katka83
16.03.2006, 08:23
Ale zeby podzielic dysk na partycje (ja mam dwie: dysk c-tylko windows i dysk d- cala reszta) musisz przeinstalowac windowsa... a co za tym idzie takze i simy.... Bardzo przydatne gdy musisz pozniej ponownie przeinstalowac system. Wtedy czyscisz dysk c a na dysku d nic nie ruszasz....

Mandaryna007
16.03.2006, 08:34
Tak, ale mam podzielony dysk na partycje D i C. I simsy mam na D bo sytem jest na tym drugim. A mam jeszcze SPORO MIEJSCA. Co do opcji grafiki...Nie wszystko mam na nargorsze, ale połowe...I nie wygląda to pięknie, a tak nic nie daje...
Ale thx za starania :*