Zobacz pełną wersję : Komp się wyłancza
Komputer się wyłancza w trakcie grania. Jaka może być tego przyczyna i jak temu zapobiec? To strasznie wkurzające. Poprostu sobie gram, a tu czarny ekran. I muszę od nowa komputer włanczać. Nie sądze by to była wina sprzętu, bo spełnia wszystkie wymagania :( a co dziwne. Gra u mnie prawie śmiga, tylko od jakiegoś czasu się poprostu komputer wyłancza w trakcie mojej gry. Bardzo proszę o pomoc.
PS. teraz pojawił się jeszcze jeden problem. W trakcie grania gra się zacina i pojawia się czarny ekran. Dopiero po chwili wszystko wraca do normy. A przecież rodzinki wszystkie ładują się w pół minuty! I w ogóle wszystko śmiga :( To dlaczego są takie dzikie problemy :(
mileczka
26.03.2006, 13:45
Mi tez sie kiedys cos takiego przytrafilo. To strsznie denerwuje. Zwlaszcza, ze nie zdazy sie zapisac. Dopoki ktos ci nie powie co zrobic (ja niewiem) to w trakcie gry co jakis czas zapisz ja po prostu.
Jeżeli nie towarzyszą temu żedne komunikaty, to najprawdopodobniej jest to niewydolność zasilacza.
Jak wyżej zasilacz może nie wyrabiać podczas większego obciążenia, napięcia zaczynają wariować i efekty sama widzisz :)
Pozatym te zawieszanie się może być spowodowane przez grafę (a pośrednio przez zasiłkę), jak masz grafę firmy ATI to w sterach domyślnie jest załączona funkcja VPU Recover (czyli mówiąc prostym językiem grafa, a dokładnie procesor graficzny się restuje, ma to umożliwić dalszą pracę bez potrzeby resetu kompa)
Podaj specyfikację kompa dokładną (procesor, ram, grafa, ilość napędów i dysków, dodatkowe elementy (jak wiatraczki w budzie) oraz zasilacz firmę i model oraz moc)
Ja też tak miałam bo miałam za dużo dodatków a jak je potem usunęłam to tak samo
Najlepiej żebyś odinstalowała TS wszystkie usunęła wszystkie foldery od nich i zdefragmentowała dysk i zainstalowała na nowo powinno zadziałać u mnie działa do tej pory i mam duuuuuuuużo dodatków . :)
Z tym konp. miałam podobnie- poprostu gra jest b. wymagajaca, komputer dzioała na najwyzszych obrotach i sie przegrzewa. Jak sobie z tym poradzic? poprostu otworzyłam jedna z bocznych scian kompa. przez to jest duzy przeplyw powietrza i komp wylacza sie ale, po dłuuuuuuuuuuuugim czasie a nie jak wczesniej- po 10 min. gry.
W moim przypadku bylo podobnie, jednak wylaczaniu sie komputera towarzyszyl dlugi "wyjacy" odglos. Strasznie denerwujace.
Mam tez pytanie, czy komp wylacza sie tez podczas innych czynnosci, nie tylko gry w Simsy?
U mnie winna byla przedluzka, ktora, jako zwykla przedluzka ogrodowa, poprostu, krok po kroku, przepalila plyte glowna (coz przy "kalkulatorze", moim starym sprzecie, pracowala bez zarzutu) :/ Komputer nadawal sie tylko do naprawy, przedluzka zostala wywalona z posady, a na jej miejsce z duma wkroczyla inna, bardziej przystsowana do pracy ze sprzetem :P
Zastanawiam sie, czy u ciebie nie dzieje sie cos podobnego, bo jest to dosc powazna sprawa, nie ukrywam.
Jesli jednak sa to tylko chwilowe przegrzania, nie masz chyba innego wyjascia, jak co jakis czas zapisywac gre.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.