Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : jak mam robić zdjęcia?/zbuntowany Prt Scrn

goryczka2
02.04.2006, 16:51
Nie wiem w jakim dziale to zamieścić, ale skopał mi się IrfanView - nagle i niespodziewanie. Starym zwyczajem wciskam Prt Scrn, a ten z uporem maniaka informuje mnie (gdy robię: edycja ->wstaw), że schowek jest pusty i że nie może wstawić obrazka ze schowka. Foty ze zwykłego aparatu to nie to, wiadomo, nie ta jakość, perspektywa itd. Wie ktoś co się mogło stać? Klawiatura nowa, dotąd bez szwanku...

wildthing
02.04.2006, 17:18
Nie wiem w jakim dziale to zamieścić, ale skopał mi się IrfanView - nagle i niespodziewanie. Starym zwyczajem wciskam Prt Scrn, a ten z uporem maniaka informuje mnie (gdy robię: edycja ->wstaw), że schowek jest pusty i że nie może wstawić obrazka ze schowka. Foty ze zwykłego aparatu to nie to, wiadomo, nie ta jakość, perspektywa itd. Wie ktoś co się mogło stać? Klawiatura nowa, dotąd bez szwanku...
Dziwne o_O naprawdę dziwne. Gdyby to byl Paint , to bym Ci powiedziala, ze masz wlączoną opcję pisania tekstu...serio nie wiem. po prostu wklepaj to do Painta, photoshopa albo do innego programu...na penwo wciskasz print screen ? XD

Tenebris
02.04.2006, 18:06
Czy jak robisz print scrina to później np. w paincie wciskasz ctrl+v ?? Czy jakoś inaczej, to robisz? Chodzi o wklejanie..: P Jeżeli nie, to może w ten sposób spróbuj.

goryczka2
02.04.2006, 18:15
Czy jak robisz print scrina to później np. w paincie wciskasz ctrl+v ?? Czy jakoś inaczej, to robisz? Chodzi o wklejanie..: P Jeżeli nie, to może w ten sposób spróbuj.

Tenebris, ozłocę Cię! ;) Nigdy dotąd nie używałam painta, tylko IrView, chyba się skopał, bo do painta obrazki mi wkleja bez problemu. Lubię tamten program, bo w mig przycina obrazki do pożądanej wielkości a to do konkursów potrzebne ;) Nie wiem co jest :(

Tenebris
02.04.2006, 18:20
Usuń całkiem program ściągnij jeszcze raz i zainstaluj ponownie zobaczysz czy działa poprawnie jak nie to przykro mi.