PDA

Zobacz pełną wersję : problem z grafiką

ania1a
05.04.2006, 19:55
Mam problem z grafiką. Polega on na tym, że postacie w grze sącałe białe pokryte literkami <taki matrix> - te postacie to zazwyczaj dorośli <dzieci i staruszki mają normalną postać. co jest nie tak??

Ma pewno nie jest to sprzęt bo posiadam akurat wszystkie wymagania!!

poradźcie mi prosze
czekam

pozdrawiam

Isi
05.04.2006, 20:06
Było już o tym na forum, m.in. tu:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=27473&highlight=cyfrowa+twarz
ale zawsze dotyczyło pojedynczych simów, a nie kilku.
To podobno jakiś błąd wczytywania tekstur.

ania1a
05.04.2006, 20:39
dziękuje Isi za szybką odpowiedź ale mam jeszcze jedno pytanie...hmmm... a gdzie można sprawdzić te testury?? czy można je jakoś naprawić?? bo jeśli chodzi o sprzęt to wymagania mam i w żadnym razie błędy nie są spowodowanie ani słabą kartą grafczną ani przez sterowniki

pozdrawiam

PS. a najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że na jednym kompie ta gra chodzi bez zarzutów a na drugim wychodzą takie właśnie matrixowe postacie

berata edit: Czy naprawdę nie dało rady umieścić tego w jednym temacie?!

Isi
05.04.2006, 20:44
Na to pytanie Ci niestety nie odpowiem- zobacz do tego tematu, który Ci podałam- autorka napisała, co zrobiła, żeby błąd zniknął (zmieniła twarz Simowi).
Był jeszcze jeden temat, ale już go nie ma, tam ktoś pisał np. że błąd zniknął po wyprowadzeniu Sima z parceli. Ale to raczej duży kłopot, skoro u Ciebie często występuje taki błąd. U niektórych pojawiały się także przedmioty z tymi numerkami, ale nie tak często.
A tekstur raczej się nei sprawdza pod takim kątem, po prostu gra wszystkie wczytuje, a tu wczytała nieprawidłowo.

Jeśli na jednym komputerze chodzi prawidłowo, a na drugim nie, to jednak musi być jakaś różnica. Ale nie wiem, czy sprzętowa, czy może mają wpływ jakieś dodatki (może na jednym komputerze masz więcej dodatków z neta niż na drugim i są jakieś "szkodliwe"?), może komputer jest "zawalony" i przez to źle wczytuje te tekstury, może masz jakieś wirusy? Niestety nie wiem, co jest przyczyną.

ania1a
05.04.2006, 20:54
dzięki wielkie :D
coś będę kombinować
pozdrawiam

MarekS
05.04.2006, 22:26
Na takie problemy często - choć nie zawsze - pomaga zmiana sterowników karty graficznej