PDA

Zobacz pełną wersję : Dodatki z internetu ,a simsy 2?:)

Melicyanda
18.05.2006, 08:43
Sorki,że nowy temat ale mam pytanie czy dodatki z internetu mogą zepsuć spowolnić grę?Macie jakieś pewne strony z dodatkami?Nie kasujcie tematu:(.

Isi
18.05.2006, 09:23
Jak masz dużo dodatków, na pewno spowolnią grę.Tzn. moze się ona zacinać, główne menu, okolice i parcele długo się ładują (np. ja mam dużo dodatków, kiedyś główne menu ładowało mi się ok. 10 minut, teraz ok. 30 minut), Body Shop też się dłużej ładuje, i kiedy wybierasz mebelki/ubrania/fryzury, musisz trochę dłużej czekać na załadowanie każdej strony.
A jak dodatków jest mało, różnica jest prawie niezauważalna.

Niektóre dodatki mogą zaszkodzić grze. Podczas uruchamiania gry albo podczas grania może wystąpić komunikat "Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta" i niemożliwe jest granie. Taki sam komunikat może wystąpić podczas uruchamiania Body Shopa. Podczas uruchamiania Content Managera (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=29935) może wystąpić "error"i też niemożliwe jest uruchomienie. Zdecydowana większość dodatków nie szkodzi w ten sposób.

Tyle wiem z własnych doświadczeń, parę razy dodatek "rozwalił" mi grę, ale nadal ściągam. :P

InMyDreams
18.05.2006, 10:05
Jasne, że mogą spowolnić, a nawet zepsuć gre. Ja też kiedyś ściągałam dużo dodatków z neta. Jednak stwierdziłam, że lepiej grać bez dodatków. W końcu co to za przyjemnośc grać jak animacja nie jest płynna, gra co jakiś czas się zawiesza i strasznie długo wczytuje :)

Melicyanda
18.05.2006, 10:07
Dziękuję Isi!:)Ja mam fryzurkę z peggy sims 2 ,błyszczyki z heleane.(chyba tak się pisze:) ) i oczy z heleane. Czy to może zaszkodzić?:)Dodatki są takie fajne ... :).

Isi
18.05.2006, 10:19
Melicyanda, jak masz tylko tyle dodatków i z takich stron (które są raczej bezpieczne), to moim zdaniem nie powinny zaszkodzić. :)

Melicyanda
18.05.2006, 13:41
Dziękuję Wam!:)I zapomniałam dodać ,że mam jeszcze kolczyki z peggy sims 2 :).

Mgiełka
18.05.2006, 13:56
Grę z mojego doświadczenia psują takie dodatki jak meble(obrazy, ogólnie tryb kupowania i budowy, oprócz recolorów) i hacki. Z takich rzeczy typu makijaż oczy, skóra nie powinno się nic dziać. Ewentualnie czasami są takie oczy i skóry, które podmieniają te oryginalne z gry. To ą pliki w Downloads "default eyes" i "default skins"(jak je usuniesz, to beda już oryginalne z gry) :) Te które masz, jak już wspomniała Isi są raczej bezpieczne.

Blue Nati
18.05.2006, 14:27
Ja już trochę czasu ściągam z peggy sims i nic mi się w grze z tego powodu nie działo w grze.Też mam sporo dodatków w grze,ale staram się ściągać jak najbardziej bezpieczne rzeczy.Po prostu przy ściąganiu trzeba uważać.

Cocaine
18.05.2006, 21:04
Peggy ma akurat zdrowe, niczym nie "zainfekowane" dodatki. Z tego jednak, co zauważyłam pewna chińska strona, z której dodatki wykorzystywałam do budowy BlueLagoon, ostro spowolniły grę, szczególnie na parcelach publicznych, gdzie te dodatki zostały zastosowane. Ponadto ścinały mi ją na maksa, a po usunięciu ich wszystko było jak najbardziej ok. : )