Zobacz pełną wersję : mój drugi (lepszy) dom [BRAK ZDJĘĆ]
Cococzek
22.05.2006, 19:20
mój 2 i chyba lepszy dom :)
myślę że ten bardziej się spodoba bardzo się starałem tylko salon cęść 1 i 2 mi nie wyszła przyznaję się częśi 1 i 2 salonu nie nie chciało mie się bardzo robić i to tak mi wyszedł bo się spieszyłem
prosze o ocene
:D :D :) :) :)
myślę że ten bardziej się spodoba bardzo się starałem tylko salon cęść 1 i 2 mi nie wyszła przyznaję się częśi 1 i 2 salonu nie nie chciało mie się bardzo robić i to tak mi wyszedł bo się spieszyłem
Nie rozumiem Cie, po co się spieszyłeś? Ktoś Cię goni, czy co? Mogłeś bardziej się postarać i pokazać ten domek np. jutro. O ile wiem nie nastąpi koniec świata i zdążysz sie jeszcze nieraz pochwalić swoimi dziełami.
Twojego pierwszego domu nie oceniałam(tylko oglądałam), ale ten jest chyba rzeczywiście lepszy.
Bryła strasznie prosta, w ogóle ten dom wygląda jakby jakaś rodzina wprowadziła sie i dopiero ustawiała meble. On jest pusty, mało przytulny. Jedynie łazienka i kuchnia są jeszcze w miarę, a reszta - klapa. Mogłeś powiesic firanki, w kuchni nie pasują mi czarne ramy okien. Może i salon 3 jest fajny, bo obniżony, ale nie ma do niego schodów, a simy nie umią skakać w taki sposób i wspinać się. Kolory dajesz w miarę ładne, no ale mówię, jest za dużo wolnej przestrzeni!
Echh... ocena to 3/10 za tę kuchnię i łazienkę.
Twój nastepny dom na pewno będzie ładniejszy, ale nie spiesz się! :) Pozdro!
PS Dobrze, że dałeś teraz większe zdjęcia. Od razu przyjemniej się ogląda =)
EDIT: A sorki Cococzek, nie zauważyłam z tymi schodami :)
Wcale nie jest lepszy. Robisz za duże pomieszczenia i wtedy mało obiektów tam dajesz, denerwuje mnie to. Co prawda jak dostalam simsy też robilam takie domki ;p ale teraz wole mniejsze pomieszczenia robic. 5/10
O ile wiem nie nastąpi koniec świata i zdążysz sie jeszcze nieraz pochwalić swoimi dziełami.
Rozbawiło mnie to ;p
Zgadzam się, że dom jest lepszy od poprzedniego. Ale nie idealny oczywiście. :P Dobrze, że są duże zdjecia. ;)
Z zewnątrz wygląda nawet fajnie- prosto, ale nienagannie, ładne kolory. Niebieskie drzwi moim zdaniem nei pasują, pasowałby brąz, jasny jak okna albo ciemniejszy. Dosyć pusto jest na podwórku, ale może być.
W środku jest pusto, mam wrażenie, jakby był w fazie remontu. No bo w korytarzu na górze (czy tam przedpokoju) nie ma zupełnie nic. A jest on wręcz ogromny.
W salonie nie ma prawie nic, oprócz 3 wysepek- na jednej kanapa z kominkiem, na drugiej stół z siedzeniem, trzecią jest szafka z telefonem. Czy tak jest w zwykłym domu? Chyba nie. Nie liczę oczywiście tego obniżenia w salonie- pomysł jest fajny, ale po co tam upychasz akwarium i inne przedmioty, skoro w tej większej części wieje pustką? ;)
Łazienka nie jest może w moich ulubionych kolorach,a le najlepiej Ci wyszła- dałeś wszystko, co potrzebne i wszystko do siebie pasuje.
Kuchnia w porządku, tylko nie wiem, po co te 4 krzesła przy szafkach. :O
Sypialnia- pusta.
Pokój dla dzieci- nie przypadł mi do gustu, pstrokaty, ale dałeś chociaż więcej przedmiotów niż na korytarzu, w salonie i w sypialni.
Podsumowując, jako dom neiumeblowany prezentuje się całkiem, całkiem, ale jako "gotowiec" dla simowej rodziny nie spełnia chyab swych wymagań, bo moim zdaniem jest opustoszały. Jeślinie wiesz, jak umeblować wnętrza, to może rób je troszeczkę mniejsze. ;)
I zgadzam się zMmgiełką, że nie musisz się spieszyć. :)
To, ze wymieniłam więcej wad niż w Twoim pierwszym domku, nie znaczy, że ten mi się mniej podoba- jest lepiej, tylko więcej widzę dzięki dużym zdjęciom. ;) Ten jest z pewnością lepszy.
Czekam na Twój trzeci domek, który mam nadzieję zrobisz nie w pośpiechu i nie z niechęcią. Na pewno będzie jeszcze lepiej niż jest.
Pozdrawiam
Cococzek
23.05.2006, 06:25
t fajny, bo obniżony, ale nie ma do niego schodów, a simy nie umią skakać w taki sposób i wspinać się. Kolory dajesz w miarę ładne, no ale mówię, jest za dużo wolnej przestrzeni!
jak to nie ma schodkow ? a na środku to co jest ?
[QUOTE=goomaki][I]Wcale nie jest lepszy. Robisz za duże pomieszczenia i wtedy mało obiektów tam dajesz, denerwuje mnie to. Co prawda jak dostalam simsy też robilam takie domki ;p ale teraz wole mniejsze pomieszczenia robic. 5/10
no tak lae ja jurz dawno dostałem Simsy tylko dopiero teraz wiem jak siędaje zdjęcia a te domy robiłem na początku simsów pierwszy jurz dawno zrobiłem i teraz znalazłem zdjęcia a drugi (czyli ten) przebudowałem czyli można powiedzieć że robiłem go od początku
a trzeci dam niedługo może dziś po szkole
Sylvanna
23.05.2006, 09:25
To ten trzeci trochę umebluj. I daj jakieś ozdoby. Bo jest bardzo, ale to baaaaaaardzo pusto. Bryła ok (poza tym kominem z przodu). Z oceną wstrzymam się do trzeciego Twojego domu.
Apostołka
23.05.2006, 17:38
No cóż... polemizowałabym, czy lepszy... Po pierwsze i najważniejsze : za duży. Jest też dość ciemny... No i te dwa orgormniaste hole... Nic w nich nie ma, a na drugim piętrze postawiłeś tam 4 meble... Może spróbuj zbudować coś małego?
misiek:)
23.05.2006, 19:46
Heh... Chłopie, rób albo mniejsze pomieszczenia, albo wstawiaj więcej mebli. Nie daję oceny. albo dam 4/10.
Dziwny :/ Następnym razem postaraj się bardziej.
Cococzek, nie chce cie mocno ranić bo sama nie umiem domów budować. Jak dom buduje to za zwyczaj stawiam cztery sciany i koniec. Pomaluje na jeden kolor i to mi starcza. Ale jak mamy byc szczerzy ty do tej grupy co i ja sie zaliczasz. Nie obraź się ale domów budowac nie umiesz. Błagam nie zostawaj murarzem :P zart. Napewno masz jakis talent ktorym radze pochwalic sie na forum :)
Ja osobiście nie zauważyłam poprawy. Cały czas te same błędy: nieciekawa bryła, za duże pomieszczenie, brak ogrodu, niedobrane kolory, puste pokoje. I na dokładne jeszcze te niebieskie drzwi w ceglanej ścianie. Łazienka to chyba jedyne pomieszczenie, które ci wyszło idealnie. Oceny nie daję, nie mam siły xD
Jeżeli to ma być lepszy dom, to boję się pomyśleć jaki był pierwszy.
-dom jest pusty
-po co tak udziwniać kuchnie?(te półki postawione na środku)
- itp.
2/10 :wacko:
omg.
niewiem po co ludzie zamieszczają swoje domki skoro nie mają do nich ani smykałki ani nic. pomieszczenia są wielkie i puste (moze zrób mniejsze i bardziej naładowane obrazami , kwiatami itp). Ja już robilem pełno domów i były lepsze od tego. ale nie spieszy mi sie.
daje ci 1/100 :wacko:
JuStYnKa
20.06.2006, 18:59
Błagam nie zostawaj murarzem :P zart.
W sumie to architektem bo murarz za dużo do gadania nie ma.
Huhu dawno mnie nie było na forum... Przechodzę do oceny
No cóż zbyt wiele do pisania tu nie ma, po prostu: wielki kwadratowy dom, pusty z olbrzymimi pokojami, źle zagospodarowany. Następnym razem wysil się a nie piszesz, że nie masz czasu... to nie żadne wytłumaczenie. Jak wiesz, że dom nie jest dopracowany to popracuj nad ni a dopiero go publikuj na forum. Nie rób takich olbrzymich domów, jeśli nie umiesz wyposażyć ich w środku. Lepiej zrobić mały przytulny domek...
NIE JURZ tylko już... Weź sprawdzaj w Wordzie sobie bo nie moge na to lookać.... A co do domu ochyda 0/10.
Moim zdaniem ten dom jest fajny ale pokoje sa zaaaaaa duze i malo mebli i tak ponuro ale ogólnie to nie jest zle
M@rtu$ka
21.06.2006, 16:28
Moja ocena będzie krótka:
zewnątrz:może być
w środku:popraw się
No to tyle moja ocenka to 4/10
Koniczynka
24.06.2006, 14:16
duza przestrzen co zdawaloby sie isc na plus ale w tym wypadku idzie na minus..... niezbyt ciekawe meble i do tego niewykorzystanie odpowiednio miejsca w pokojach, kolorystyka tez niezabardzo:/
4/10
braindamage
27.01.2008, 01:35
Zupelnie mi sie nie podoba. We wszystkich swoich domach bierzesz te sama podloge i sciane. Salon jest kompletnie pusty, jest ogromny, a wnim chyba tylko schody, kanapa, kominet. Co do jadalni Postawiles za duzo krzesel przy blacie, i to na dodatek nie przy wlasciwym blacie. Stol jest za duzy jak na 4 krzesla. Salon i sypialnia kompletnie puste. WSZYSTKIE Twoje laznieki sa niemal identyczne. Nie rozumiem po co sie spieszyles przy budowie. Mogles przeciez zapisac gre i budowe skonczyc kiedy indziej. Jesli Twoje simy mieszkaja w tym domu to z calego serca im wspolczuje. Ogolnie: Zacznoj budowac mniejsze domy, duzo mniejsze. Takie duze domy naprawde nie sa ladne. Nie stawiaj tyle blatow w kuchni, jak juz chcesz wstawiac to dokup do nich jakas rzezbe np. owoce. Na tarasie powinienes dac elementy dekoracyjne. W budowe domow wkladaj wiecej pracy, poswiecenia, bo mysle, ze naprawde masz talent, ktory trzeba wykorzystac. Doradzam Ci posciagac troche dodatkow z neta (w szczegolnosci elementow dekoracyjnych, scian, podlog), mysle, ze wtedy dom bylby duzo ladniejszy, bardziej wypelniony. 2/10
sunflower
27.01.2008, 04:09
Oj, a czemu tu tak pusto?
Szkoda, że się nie starasz i zamieszczasz "na szybko", byle było...
The FerG
27.01.2008, 05:14
xP
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=736782&postcount=37
Boshe sory nie obraź się ale ten dom jest okropny !!!!
Za duży rób jakieś mniejsze domy po co komu taki wielki salon yy i jeszcze niebieskie drzwi wejściowe !!! Ja jak bym miał taki duży pokój jak Ty zrobiłeś to chyba bym umarł nie lubie dużych pomieszczeń. Kuchnia !!! Ile tam osób mieszka tam jest miejsca dla 8 osób. Sypialnia bardzo pusta. Hol do góry to "kupa" wolnego miejsca mogłeś to jakoś lepiej zagospodarować. Łazienka yyy bez komentarza. Ogród czy ten dom ma wogóle ogród !!
Nie postarałeś się 1/10 (1 za fatyge)
pozdr:
kubuss
o mój boże! do jest okropny. nie chce cie urazic ale tak jest - przynajmniej dla mnie. powiedz, po co robisz takie duze pomieszczenia, skoro stawiasz tam trzy meble na krzyz? moja ocena 2,5/10 - ale wierze ze ci sie uda zbudowac cos lepszego nastepnym razem :)
♦Vendetta♦
27.01.2008, 20:08
8/10
-1 za mały basement (czyli ten pokój pod domem) mój kolega raz zrobił dom na największą parcelę, 4 piętra - w tym basement
-1 za praktycznie wszystkie meble są z TS2 :con:
björn borg
28.01.2008, 06:26
7,5/10 :con: nie podoba mi się
Kacper12
29.01.2008, 14:57
No jest lepszy od tamtego. I nie obraź się ale budujesz za wielkie pomieszczenia najbardziej spodobała mi się łazienka daję 3/10
Ancalimë
29.01.2008, 15:02
Nie podoba mi się ten dom. Tak... pusto. Najgorzej w salonie. Zdjęcia też nie zachwycają jakością. Na początku myślałam, że domek zrobiłeś w The sims (1). Ogólna ocena to 2/10.
amorek0123
08.06.2008, 10:58
Ojej ... więc tak:
Po pierwsze nie pisze się "zrzuty" tylko "rzuty"
Po drugie dom mi sie nie podoba ... jest duzy a pusty :( 1/10
Po trzecie troche w nim ciemno ;/ 2,5/10
I po czwarte kolory ścian i podłóg nie współgrają ze sobą ;/ 2/10
RAZEM : 5,5/10 :( ... nie obraz siem :):)
ooooooooo... ZA DDUUŻŻEE pomieszczenia
Koornela
15.06.2008, 14:07
Zyzio i Amorek,a wy co z choinki się urwaliście czy co?
oooooooooJej no właśnie już wiem o co chodzi
Skoro już odświeżliście dom sprzed dwóch lat, to pozwolę sobie skomentować cały temat.
Ludzie, co wy tu ocenialiście?! I to jeszcze jak wysoko..
Tu nie ma co oceniać. Wielki kloc stworzony przez kogoś kto chyba w życiu nie widział mieszkania od środka.
Po prostu nie rozumiem :)
Bańka102
16.06.2008, 12:37
jEST STRASZNY!!!
za duże pomieszczenia i wogóle mi sie nie podoba 0/10
robisz za duże pomieszczenia i potem nie wiesz co z nimi zrobic. Staraj się robic mniejsze pomieszczenia i więcej mebli ale też żeby nie było za ciasno. I ściągnij sobie więcej dodatkó z neta tak żeby domek wyglądał oryginalnie. Niektóre pomieszczenia są za ciemne. Mi się nie podoba 1/10 za dobre chęci.
Ola -po jakiego ***,wznawiasz takie stare tematy ? ;/ nudzi ci sie tak naprawdę ?
Strasznie mało mebli i za duży dom. I nie ma ogrodu(tylko 5 krzaków, ale obok siebie)
I drzwi do domu... 4,5/10
maniakwiatek
16.06.2008, 14:47
Sorry, ale nie podoba mi się. Za ciemno, za duże pomieszczenia. Ocena 5/10 na zachętę;)
Palu-alu
19.06.2008, 17:18
Duże pomieszczenia i mało mebli w nich
Wielebny
19.06.2008, 17:30
Duży dom , zero roślinności , duże puste pomieszczenia nie za ładnie
Ocena 3\10 na zachętę
Rady
-Ogólnie wszystko rób mniejsze
Heh, nikt nie czyta co kto pisze, tylko sobie oceniają :)
Ten temat ma 2 lata!
Ola -po jakiego ***,wznawiasz takie stare tematy ? ;/ nudzi ci sie tak naprawdę ?
''Droga'' Shebo racz tak cofnąc się parę stron i spojrzec uważnie to byś może zauważyła, że to nie ja odnowiłam ten temat tylko jakiś ZyzioSim. A zanim zrobisz komuś aluzję zastanów się czy słusznie.
Panna Lawenda
21.06.2008, 08:53
Sorry, ale jest okropny!
Bryła:KIT!!!
Umeblowanie:KIT!!!
Dom jest straaasznie pusty.
1.5/10 (1 za fatygę)
EDIT:Co masz poprawić?
Wszystko!Dom jest ogromny.Masz jakąś manię wielkości czy jak?!Jest też strasznie pusty.Sorry, ale dopiero teraz to dostrzegłam.Moja ocena:
0.25/10 (0.20 za fatygę)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.