PDA

Zobacz pełną wersję : The sims 2 package installer

chili
30.05.2006, 17:13
The sims 2 package installer - chodzi mi o strony z dodatkami które są ściągane za pomocą tego programu, nie umiem rozpakowywac plikow a chyba nie mam nawet do tego odpowiedniego programu. proszę o nie podawanie mi strony www.thesims2.com

Sylvanna
30.05.2006, 18:46
Wyjaśnij to trochę, bo coś nie bardzo rozumiem z czym konkretnie masz problem.

chili
31.05.2006, 14:23
konkretnie mam problem z tym że nie umiem rozpakowywac za pomocą winrara, i dlatego chciałam strony z których dodatki są ściągane za pomocą The sims 2 package installer

Isi
01.06.2006, 10:36
Hmm, a nie wystarczy instrukcja, jak rozpakowywać WinRarem? Bo nie jest to ani trudne, ani skomplikowane, a z tego co widzę wiekszość dodatków jest pakowana jako .rar/.zip.

1. Ściągasz WinRar stąd, jeśli nie masz:
http://komputerswiat.pl/download/download.asp?sid=307
Instalujesz.
2. Następnie ściągasz dodatki, które Ci się podobają. Możesz ściągnąć na Pulpit, do Moich dokumentów, gdzie chcesz.
3. Następnie zaznaczasz wszystkie przeciągając myszą, klikasz prawym przyciskiem i wybierasz opcję "Wypakuj tutaj". Dodatki wypakują ci się na Pulpit/do Moich dokumentów/tam, gdzie je umieściłaś.
4. Wyapkowane pliki .package wrzucasz do Downloads, chyba, że są to "ludziki" (.pliki sims2pack)- wtedy musisz zainstalować każdy osobno klikając 2 razy myszką.
5. Pliki .rar/.zip, które musiałaś rozpakowywać, możesz usunąć z komputera.

A jeśli chodzi o strony, o które pytasz, to nie orientuję się.

chili
01.06.2006, 12:08
już rozumiem ale pojawił się problem - klikam w dysk c, program files, ea games i tu zaczynają się schody gdy klikam w ea games pojawia się folder the sims 2 na studiach a w srodku nie ma folderu downloads!

Isi
01.06.2006, 12:14
Bo nei szukasz tam, gdzie trzeba.
Downloads jest w Moje dokumenty->EA Games->The Sims 2. W Moich dokumentach, a nie tam, gdzie instalowałaś grę! Na pewno masz w Moich dokumentach folder EA Games. Tam właśnie są zdjęcia z TS2, filmy i inne rzeczy.
A jak nie ma folderu Downloads, to go sama utwórz i tam wrzyucaj dodatki, ale pamiętaj, że musi się nazywać dokładnie Downloads.

chili
01.06.2006, 12:49
a no właśnie! kochana Isi dziękuje

chili
01.06.2006, 17:38
temat do zamkniecia