PDA

Zobacz pełną wersję : Złodzej, a raczej jego brak

cissy
05.06.2006, 17:08
To pytanie nie pasowało mi do żadnego innego działu, więc wpisuje się tutaj.
Chodzi o złodzei.
Chcąc się oderwać od monotonii Miłowa, Dziwnowa i Werony zrobilam własne osiedle. Ma promenadę, uczelnie i przedmieścia, mieszka tam około stu rodzin. I ani jedna nie nie była świadkiem napadu złodzieja. Dlaczego?

Ice-cream
05.06.2006, 19:01
Widzisz, złodzieje są bardzo żadko spotykani. Gram bardzo długo w Simsy a tylko raz zdarzyło mi się, że złodziej przyszedł. Wydaje mi się, że złodziej przychodzi w "kożystnych" dla niego warunkach. Oto kilka z nich: Nie możesz mieć alrmu, wszyscy domownicy muszą spać, światła nie mogą być włączone, a w domu muszą znajdować się drogocenne przedmioty. Najlepiej jakby twój sim czy rodzina spała gdzieś od 11-06 żeby te godziny, w których dla złodzieja są kożystne (1, 2, 3, 4), były "wolne" U mnie to podziałało.
Mam nadzieje, że Ci pomogłam, Ice.

P.S: Jak juz "odwiedzi" Cię złodziej sprawdź jak ma na imię. Mój np. nazywał się Joasia ;]

Brownix
10.06.2006, 09:32
Osobiście gram w simsy... od jakiś paru miesięcy (czy to mało, czy to długo?), złodziej odwiedził mnie dwa razy. Zawsze ten sam.

Ice cream, "korzystnych", nie "kożystnych", "rzadko", nie "żadko". Musisz poćwiczyć pisownię "żeta". Pozdrowienia.

Konik
10.06.2006, 09:38
A nie lepiej wpisać kod:
boolprop testingcheatsenabled true , a następnie z wciśniętym klawiszem shift,kliknąć na skrzynkę pocztową i wybrać force burglar(wymus złodzieja)?
Zlodziej przychodzi od razu!

pocia
10.06.2006, 14:52
mi zlodzieje przychodza do rawie kazdej rodziny:/ jednej babki ktora gralam przez 20dni <simowych;p> byl az 3 razy. i ona nie miala domu na kodach. wszystko zarobila ciezka praca. alarmy miala.

NEGATIVE
10.06.2006, 16:31
Widzisz, złodzieje są bardzo żadko spotykani. Gram bardzo długo w Simsy a tylko raz zdarzyło mi się, że złodziej przyszedł. Wydaje mi się, że złodziej przychodzi w "kożystnych" dla niego warunkach. Oto kilka z nich: Nie możesz mieć alrmu, wszyscy domownicy muszą spać, światła nie mogą być włączone, a w domu muszą znajdować się drogocenne przedmioty. Najlepiej jakby twój sim czy rodzina spała gdzieś od 11-06 żeby te godziny, w których dla złodzieja są kożystne (1, 2, 3, 4), były "wolne" U mnie to podziałało.
Mam nadzieje, że Ci pomogłam, Ice.

P.S: Jak juz "odwiedzi" Cię złodziej sprawdź jak ma na imię. Mój np. nazywał się Joasia ;]

Ice-cream, ja tak robiłam i do mnie złodziej nieprzyszedł. Moja rodzina niemiała alarmów, dom miał pełno drogocennych rzeczy, światła wyłączone i spali w nocy od 11 do 6. :O

Ice-cream
10.06.2006, 17:09
Wiesz Negative, to nie jest pewniak, ale oczywiscie w ten sposób można "zachęcić" złodzieja do okradnięcia nas, niestety złodzieje w The Sims 2 są leniwi...

edit: Osobiście gram w simsy... od jakiś paru miesięcy (czy to mało, czy to długo?), złodziej odwiedził mnie dwa razy. Zawsze ten sam.

Ice cream, "korzystnych", nie "kożystnych", "rzadko", nie "żadko". Musisz poćwiczyć pisownię "żeta". Pozdrowienia.
Brownix, tak dla twojej informacji - jestem dyslektykiem, pracuję nad tym, lecz zawsze będe miała problemy z pisownią niekiedy nawet najprostrzych słów... Wiesz, nie do końca jest to moja wina. Musisz mi dać pewne ulgi :P