Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z kursorem i komunikat...

Olexa
15.06.2006, 11:41
Mam taki problem:czasami jak wchodzę do trybu kupowania lub budowania "zawiesza mi się kursor" - nie mogę przesuwać obiektów ani ich kasować, mogę je tylko chwytać i upuszczać w tym samym miejscu (nie mam pirackiej wersji gry). W tym samym czasie w trybie życia rodzaj kursora się nie zmienia,np. jak przesuwam na sima, a potem na obiekt.

Jeżeli pojawia się ten problem to wychodzę z gry i ponownie ją uruchamiam, wtedy problem znika, jeśli nie to próbuję kilka razy, aż do skutku. Jednak długie ładowanie się gry jest męczące... (czasami nawet godzinę przez to wychodzenie i wchodzenie)

Co może powodopwać takie zachowanie się gry? Jak usunąć ten problem?

Jeszcze jedno pytanie: czy jak uruchamiacie grę, to macie komunikat, że zmodyfikowane obiekty mogą powodować nieprzewidywalne zachowanie programu?

Isi
15.06.2006, 12:08
Niestety nie wiem, czemu tak się dzieje z tym kursorem... Jeszcze o takim czymś nie słyszałam.

A co do komunikatu, jest to zupełnie normalne i (prawie) każdy to ma, należy wybrać, czy dodatki mają być włączone czy wyłączone, a ostrzeżenie występuje dlatego, że rzeczywiście niektóre dodatki mogą powodować różnego rodzaju błędy, a czasem uniemożliwiają nawet włączenie gry albo Body Shopa.

Olexa
16.06.2006, 13:28
Dzięki, uspokoiła mnie ta wiadomość, że prawie wszyscy mają taki komunikat. Może to jest to nieprzewidywalne zachowanie się programu...

...albo i nie, bo zanim kupiłam dwójkę to grałam w zwykłe "The Sims", a po zaistalowaniu dodatku "Randka" też miałam problem z kursorem. Może to mój komputer powoduje jakieś błędy...