Zobacz pełną wersję : Jak sciagac?
blueandyellow
28.06.2006, 00:52
Moze jestem po prostu glupia, ale nadal nie mam zielonego pojecia jak sciagac meble,makeup i fryzury do Sims 2. Mozecie mi pomoc, krok po kroczku bardzo prosze!! :|
Koniczynka
28.06.2006, 08:22
znajdujesz jakis dodatek klikasz download wgrywasz go do jakiegos pliku z dodatkami i rozpakowujesz do specjalnego folderu downloads ktory to do gry importuje ;P
A ja pokażę na przykładowej stronce. ;)
Wchodzisz np. na http://sims2sisters.sme.sk/index.php?sel=download&Cat1=Hair i widzisz rózne fryzury.
Żeby ściągnąć tą pierwszą na górze, klikasz w napis obok niej "Download" i się ściągnie. Ale musisz jeszcze ściągnąć jej mesh, czyli kształt, żeby działała. Pod napisem "Download" jest napis "Download mesh" i w to też masz kliknąć. Jeśli nie ma linka do mesha, to znaczy, że go nie potrzeba (ale zawsze rozglądaj się uważnie po stronce, z której ściągasz).
Kiedy pliki ściągną Ci się na komputer. Klikasz na nie prawym przyciskiem myszki i wybierasz "Właściwości". Patrzysz, jaki to typ pliku (jest napisane). Jeśli:
- package - to przenosisz te pliki ddo folderu Moje dokumenty0>EA Games->The Sims 2->Downloads (jak nie ma folderu Downloads, to go utwórz),
- .sims2pack- klikasz na to 2 razy, żeby się zainstalowało, nie dajesz tego do Downloads,
- .zip lub .rar- musisz rozpakować programem WinRar, WinZip albo podobnym. Rozpakuje Ci się albo .package albo .sims2pack (patrz wyżej).
I żeby dodatki działały, ściągnij sobie CEPa stad:
http://modthesims2.com/showthread.php?t=92541&highlight=colour+enable+package
(to ten link "CEP_Windows-AutoInstaller.zip"), rozpakuj go i zainstaluj dwoma kliknięciami myszką (sam się automatycznie zainstaluje tam, gdzie trzeba, czyli w Downloads).
Sithijka
28.06.2006, 17:19
a jeśli w packu ściągniętym przeze mnie nie ma ani .sims2pack, ani .package, tylko są same .iff ?? bo ja najczesciej sie spotkalam z takimi wlasnie... :(
BlueNati
28.06.2006, 17:21
Musi być package.Chyba,że ściągasz domy - wtedy pojawia ci się od razu instalator.
Master of Disaster
30.06.2006, 23:20
a jeśli w packu ściągniętym przeze mnie nie ma ani .sims2pack, ani .package, tylko są same .iff ?? bo ja najczesciej sie spotkalam z takimi wlasnie... :(
No, to by wiele wyjaśniało. Pliki o rozszerzeniu .iff są to, jeśli dobrze pamiętam dodatki (a konkretnie meble), do The Sims 1. W The Sims 2 raczej się nie przydadzą...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.