Zobacz pełną wersję : zero rachunków
Bardzo prosty sposób ale nie wiem czy ktoś z was tak robi, wystarczy wpisać kod "moveObjects on" i sprzedać skrzynke na listy a widok listonosza odejdzie w zapomnienie :)
Chocolatté
30.06.2006, 18:39
Tak, ale wtedy chyba też nie dostajesz rachunków. Oraz nie można korzystać w kodu "boolProp testingCheatsEnabled true/false", aby dać "Make All Happy" czy coś takiego.
Tak, ale wtedy chyba też nie dostajesz rachunków. Oraz nie można korzystać w kodu "boolProp testingCheatsEnabled true/false", aby dać "Make All Happy" czy coś takiego.
A do czego jest ta opcja "Make All Happy" ? I właśnie o to chodzi żeby rachunków nie dostawać tylko gazety przychodzą
bzdety! jak usuniesz skrzynkę i wyprowadzisz kogos z niej i wprowadzisz nową rodzinę to nie ma tej rodziny. kupujesz i budujesz jakby w pustym domu, a tego domu nikt nie kupi, bo nie będzie widac tych simów. xP xP :wacko: :wacko:
Melody1991
01.07.2006, 11:17
Ale przeciez jest kod na to by wszystkie potrzeby były na zielono maxmotives chyba
bzdety! jak usuniesz skrzynkę i wyprowadzisz kogos z niej i wprowadzisz nową rodzinę to nie ma tej rodziny. kupujesz i budujesz jakby w pustym domu, a tego domu nikt nie kupi, bo nie będzie widac tych simów. xP xP :wacko: :wacko:
Nierozumiem o co Ci chodzi, jak usune skrzynke to wszystko jest normalnie. Simy normalnie są i jest tryb życia i moge wprowadzać i wyprowadzać kogo chce. Wszystkich simów widać normalnie więc w czym problem?
kiedys w jedynce skasowalam skrzynke i rachunki nie przychodzily tylko powiadomienia, ze nie zaplacilam racjhunkow, a potem komornik:/. nie wiem czy w 2 jest tak samo bo jeszcze tak nie robilam...
Nie jest tak jeśli w skrzynce nie masz rachunków, więc najlepszym sposobem jest skasowanie jej przy budowie domu.
Skate_misia
05.07.2006, 12:30
Ja jak kiedyś usunełam skrzynkę to ani taksówka ani goście do mnie nie chcieli przychodzić...
W 2 nie próbowałam, ale gdy zrobiłam tak w 1, nikt mnie nie mógł odwiedzać. Nie polecam...
ja z 2 cały czas tak robie i taksówka przyjeżdża goście też przychodzą
ja z 2 cały czas tak robie i taksówka przyjeżdża goście też przychodzą
co chcialas powiedziec, nie kapuje!
Chciałam powiedzieć że w the sims 2 jak sie kasuje skrzynke na listy to goście przychodzą noramalnie
Nie radzę...
Kiedyś sobie skrzynkę usunąłem to simy, przechodząc obok miejsca gdzie skrzynka była drgały strasznie...
Dałbym fotke, ale jak to Karolina... Wszędzie musi zajrzeć ;P
I goście mi nie orzychodzą...
U mnie nawet nie drgają ja w żadnym swoim domu nie mam skrzynki bo mi przeszkadza ale z tego powodu nic się z grą nie dzieje tylko gazeta leży w innym miejscu zazwyczaj na początku parceli
To nie kasujcie skszynek wtedy będą rachunki i simy.Ale problem.
Moze skasuj sima aby nie przynosił ci rachunkow do skrzynki
tylko pierw wpisz kod
Ja sprzedaje skrzynke od razu przy budowie domu i wszystko gra
Ja już to dawno wypróbowałam, ale w ogóle kodu move_objects on nie moge używać bo potem jakieś dziwne rzeczy sie z simami dzieją, np. kiedyś stała sobie simka i gotowała nagle odeszła i jakoś zaczeła sie tak kręcić aż wpadła pod podłoge i znikła :D Niezłe to było szkoda, że foty nie pstrykłam, no ale byłam za bardzo zajeta wgapianiem się w nią :D
Kiedyś sprzedałem skrzynkę podczas gry i jakoś nic się nie stało. Tylko co jakiś czas komornik narzekał. Ale ja go skasowałem;]
No właśnie o tego komornika mi chodziło bo jak sprzedasz skrzynke i rachunków nie zapłacisz to bedzie przychodził
Niewiem jak wy ale wole niesprzedawać skrzynki.
Wole płacić rachunki jak mi mają znikać żeczy ;P .
Ale jak sie usunie skrzynke... to i listy miłosne nie przychodzą.. i pocztówki.. (w NŻ) ;D
Ja już też wole płacić :D
gregorycroft
26.11.2006, 15:23
Co do 1 to jesli usuniemy plik na ulicy nie beda przyjezdzac samochody - oczywiscie mozna tez ten plik przeniesc i stworzyć np. ulice w innym miejscu :).
P.S. Pisze się ,,rzeczy", a nie ,,żeczy"
P.S. Pisze się ,,rzeczy", a nie ,,żeczy"
Co śpieszyłam się i zrobiłam przez przypadek ż a nie rz.
Nierozumiem o co Ci chodzi, jak usune skrzynke to wszystko jest normalnie. Simy normalnie są i jest tryb życia i moge wprowadzać i wyprowadzać kogo chce. Wszystkich simów widać normalnie więc w czym problem?
chodzi mu o to, że jak wyprowadzisz stamtąd już tą rodzinkę i wprowadzisz nową to już członków tej nowej rodziny nie zobaczysz na parceli. xP
Tajemnicza
27.12.2006, 08:58
Po 1 już to dawno widziedziałam
Po 2 nie "moveObjects on" tylko Move_objects on ;P
No właśnie o tego komornika mi chodziło bo jak sprzedasz skrzynke i rachunków nie zapłacisz to bedzie przychodził
Haha! Po prostu genialny poradnik. Nieźle się napracowałaś moja droga.
A tak na serio to nie polecam tego sposobu! Bo jak się skasuje skrzynkę to potem mogą się pojawić błędy w grze. Ja tak kiedyś zrobiłam i cała gra mi się zrypała.
A tak w ogóle to co? Szkoda wam kasy na rachunki? Czy tak trudno wpisać kod na kasę (dla nie wiedzącyh to kod brzmi motherlode - 50000$, albo kaching - 1000$). A jeśli chodzi o kasowanie rachunków to przecież można sobie kupić jakiś stoliczek położyć na nie rachunki, chwycić za ten stoliczek i skasować (przedstem oczywiście nie zapominając o kodzie move_objects on. Co za filozofia?
Po 2 nie "moveObjects on" tylko Move_objects on
To nie ma znaczenia. Obie formy kodu działają w TS2.
Nie czytałam ostatnich postów ale nie wiem o co się kłócić.Wystarczy move_objects on przenieść gdzieś skrzynkę np.do domu albo ogrodzić płotkiem i w tedy możemy kożystać z kodu i nikt nie przyniesie rachunków.A jakby co to można ją znowu ustawić na swoje miejsce :)
MysiaPysia19971
27.08.2008, 12:24
dry zabrał mi plazmę z salonu :p
KONDZiO102
18.04.2009, 17:05
Przepraszam że odświeżam ale na rachunki jest lepszy sposób.
Wystarczy kupić parę wiatraków lub paneli słonecznych. I jeszcze dostajemy kasę a rachunkami się nie martwimy.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.