PDA

Zobacz pełną wersję : WinRar a WinZip O_o

Makabrus
01.07.2006, 09:52
Mam małe pytanko.
Miałem zainstalowanego WinZipa i wszystkie dodatki ściągnięte z netu miały ikonke z WinZipa, ale gdy sobie ściągnołem jeszcze WinRara to wszystkie te dodatki miały już ikonke WinRara. Czy to ma jakąś różnice jakim programem je rozpakowuje? I jeszcze skąd wziąść wszystkie programiki takie jak np: mesh żeby mi działały wszytskie te dodatki z netu!

*Lucy*
01.07.2006, 11:15
Ja mam Winrara, ale nigdy niewiedziałam czym się różni od Winzipa, to chyba niema różnicy, przecież oba programy są do tego samego, tak mi się zdaje, ale ja bym jeden wyrzuciła na twoim miejscu. Co do meshy...można je znaleźć zwykle albo w innym miejscu na stronie z dodatkami, albo czasami są w pliku razem z dodatkiem, a czasami ten kto zrobił dodatek, daje link do mesha. (mesh to nie program, niewiem czy dobrze cię zrozumiałam, ale mesh to tak jak krój do sukienki, każdy dodatek potrzebuje dwuch rzeczy: mesha i koloru) :)

Makabrus
01.07.2006, 12:42
jak ściagam niektóre dodatki z netu to nie wszystkie mi sie otwierają, co zrobić :(

Isi
01.07.2006, 13:01
Nie ma różnicy, czy rozpakujesz WinRar-em, czy WinZipem. Ja wolę WinRar, bo jest moim zdaniem wygodniejszy, ale tak czy tak się wypakują, są oprócz nich jeszcze inne programy... A po instalacji WinRar automatycznie Ci się ustawiło, ze on ma otwierać pliki typu .rar czy .zip (ale mozesz to zmienić w Panelu Sterowania->opcje folderów jeśli chcesz).

Nie wszystkie się otwierają... nie wiem, w jakim sensie. Jak masz dodatek, to kliknij prawym przyciskiem myszki "Właściwości" i zobacz, jaki to plik:
- .package- on się nie otwiera, jego tzreba dać tylko do Downloads,
- .sims2pack- instaluje się 2 kliknięciami myszki,
- .rar albo .zip- rozpakowujesz i masz z tego albo .package albo .sims2pack.

A jeśli chodzi ci o to, że przy rozpakowywaniu masz jakieś błędy, to znaczy, że plik jest wadliwy (wina autora) i nic się nie da zrobić. Czasem się tak zdarza.