PDA

Zobacz pełną wersję : Wygładzanie krawędzi

apes666
05.07.2006, 09:07
Pootrzymaniu nowego komputera (w tym dodam, że laptopa) gra działa jak złoto. Problem mam jednak z wygładzaniem krawędzi. Jako esteta, gram tylko na wysokich detalach i denerwuje mnie niemożliwość opcji, jaką jest wygładzanie krawędzi. Wszystkie kanty są nieprzyjemnie ostre, co bardzo mi się nie podoba, a dodatkowo "usztucznia" wizję w krainie simów. Jak zapewne wiadomo, narzędzie w opcjach grafiki przeciąga się od "mniej" do "więcej". U mnie jednak zaistniało samoistne zablokowanie tej opcji. Czy mam pomajstrować coś z kartą graficzną ? czy komuś zdarzył się podobny problem ? ;) Jak uaktywnić tę funkcję ?

Ice-cream
05.07.2006, 18:39
Ja właśnie mam laptopa i wspólny komp. Chciałam kiedyś zainstalować i pograć w Simsy na laptopie, co się okazało: wszystko się spokojnie instaluje, ale gra ma słabą jakość "wizualną" Jak mi wyjaśnił tata: laptopy zostały stworzone z myślą o biznesmenach i nie są wyposarzone w dobre karty graficzne. Obawiam się, że będziesz musiała/musiał grać na kompe, a jeśli nie masz takiej możliwości to niestety - musisz się przyzwyczaić.
Pozdrawiam Ice.

Martulla
05.07.2006, 19:00
Mój normalny komp jest wporządku tylko karta graf. do d* ;P. I zaczęłam grać na laptopie, który ma w sam raz duży ekran i REWELACYJNĄ karte graficzną. Stworzony jednoczeście do najnowszych gier i do pracy.. Simy chodzą mi na tym cudeńku płynnie jak marzenie... Ale wygładzania krawędzi i tak nie mam dostepnych :D hahah

apes666
06.07.2006, 15:06
Mój normalny komp jest wporządku tylko karta graf. do d* ;P. I zaczęłam grać na laptopie, który ma w sam raz duży ekran i REWELACYJNĄ karte graficzną. Stworzony jednoczeście do najnowszych gier i do pracy.. Simy chodzą mi na tym cudeńku płynnie jak marzenie... Ale wygładzania krawędzi i tak nie mam dostepnych :D hahah

Z grafiką jest wszystko pięknie, ale to, co rzeczywiście tworzy przyjemną wizję - gładkie krawędzie, nie jest dostępne. Bo kartę graficzną mam Ati Radeon Xpress 200m series. A laptop naprawdę bardzo się sprawdza, lepiej niż poprzedni komputer.

Martulla
06.07.2006, 20:01
Yea! Nabyłam nowa karte graficzną i mam już dostepne :D :P