Zobacz pełną wersję : Problem z uruchomieniem gry
Markizzz
11.08.2006, 20:34
mam taki problem kupiłem gry :
the sims 2 (wesja DVD), the sims 2 n studiach, the sims 2 nocne życie, the sims 2 własny bisnes
instalacja tych wszystkich gier przebiega bez problemów, jednak po włączeniu
gry własny biznes jak i innych dodatków pojawia sie coś takiego :
http://images3.fotosik.pl/123/8b6f278a4b6e9780.jpg . Nie posiadam CloneCD ani Alcohola zainstalowanegeo. Patchowanie gry nic nie pomaga poza tym ze na komunikacie pojawia sie napis działa programu zostało zakłucone. Z góry dziekuje za odpowiedź.
bielak01
11.08.2006, 21:45
kupiles? i tak zadam to pytanie oryginal? moze directX? masz dobra wersje? albo moze karta graficzna?
Markizzz
11.08.2006, 22:42
Wszystkie części to orginały. karta graficzna - ATI RADEON 9600 PRO.
Zwykłe sims 2 działa tylko po zainstalowaniu obojetnie jakiego dodatku juz wtedy nie działają :( :1smutny:
Po zaktualizowaniu sterowników do grafiki i directx-ta do najnowszej wersji nadal nic nie daje. Uruchamiam Simsy przez Własny Biznes i wyskakuje tam taki komunikat http://images1.fotosik.pl/133/22c0eb85b10f1c78.jpg .
Zainstalowane czesci Simsów to. Sims 2, Sims 2 NS, Sims 2 NŻ, no i Sims WB. Simsy 2 same dzialaja ale każdy dodatek powoduje problem o czym wczesniej juz pisalem.
Markizzz
12.08.2006, 10:55
Bo na innym kompie swoim probowalem i to samo niestety :( Jak ktoś może to niech podsunie jakiś trop.
FabulOus LiseQ
12.08.2006, 11:56
Witam wshystkich... I od razu mam wielką prośbę do Was. (Być może było to już wcześniej, ale nie jestem w stanie przeczytać tych wszystkich postów)
no więc po zainstalowaniu the sims 2 na studiach i nocne życie, gra mi się nie chce uruchomić :( Nie wiem co mam zrobić. Wyskakuje komunikat, że aplikacja jest zła i za chwilę zostanie ona zamknieta. Czy mam mieć cracka do tych gier? Bo jak sciągnąlem i nagralem przez płyte przez Alcohol 120% to tam go w ogole nie ma :O The Sims 2 zwykłe działają, a dodatki już nie :( Pomóżcie mi !
Markizzz
15.08.2006, 09:01
Dzwoniłem do obsługi klijęta ( nr. można znaleźć w książeczce z instrukcjami ) i tam powiedzieli, że każdy dodatek trzeba instalować w innym katalogu. I to działa. Zainstalowałem w osobnych katalogach i działa. ;P :D :)
Nergallik
15.08.2006, 20:51
No jasne ze w innych... gra automatycznie wybiera inny katalog... moze byc np. katalog Program Files/The Sims 2 gdzie jest zainstalowana podsatwowa gra i potem przy instatalacji dodatków wystarczy dac Program Files/The Sims 2/Na Studiach albo Nocne Życie albo Własny Biznes... Wtedy wszystko jest w w jednym miejscu i działa jak należy :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.