Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z aktualizacją :/

malenka-1989
18.08.2006, 13:53
Przeczytałam bardzo dużo postów na ten temat, ale ja mam nadal problem :(
Podczas instalowania dodatku TS2: NS, NZ, WB wyskakuje mi że trzeba zaktualizować, ok wkładam 4 płytke i pokazuje mi błąd aktualizacji i jak u większości instalacja się cofa :/ Sćiągnęłam patche no i ten cd/dvd aktualizuje mi i dalej wychodzi na to samo!! dalej wyskakuje błąd aktualizacji :/ nie mam żadnych szkodliwych programów i mam powyłanczane to co trzeba. Co ja mam zrobić? ;(
Znalazłam posta który mówił, żeby za każdą aktualizacją zresetować kompa. Tak zrobiłam, za każdym dodatkiem nie doprowadzalam do aktualizacji no i simsy mi się zainstalowyły, ale każde osobno :/ tak, że działa mi tylko Wb :(
Pomóżcie... ;(

Nergallik
18.08.2006, 20:43
To dobrze ze kazde sie zainstalowaly osobno... wtedy wlaczasz grę z WB i powinno sie normalnie włączyć... zresztą nie rozumiem w czym problem? Przecierz gra aktualizuje sie tylko raz, przy Na Studiach, a potem juz nie... wyskakuje komunikat: gra została juz zaaktualizowana....

malenka-1989
18.08.2006, 21:48
To dobrze ze kazde sie zainstalowaly osobno... wtedy wlaczasz grę z WB i powinno sie normalnie włączyć... zresztą nie rozumiem w czym problem? Przecierz gra aktualizuje sie tylko raz, przy Na Studiach, a potem juz nie... wyskakuje komunikat: gra została juz zaaktualizowana....

Ale właśnie oto chodzi, że włączam Wb i nie działają mi NS i NŻ, jakbym ich wogóle nie instalowała.
Po za tym mi sie aktualizuje za każdym razem, też nie wiem dlaczego :/ Ściągałam do wszytskich dodatków pache i nic :( Dalej bład aktualizacji ;(

Nergallik
18.08.2006, 22:25
a instalujesz w tym samym folderze ? np. Zainstaluj podstawowe simy w folderze program files/the sims 2

A potem dodatki instaluj w folderach (kolejno):
program files/the sims 2/na studiach
program files/the sims 2/nocne zycie
program files/the sims 2/wlasny biznes

Aktaulizuje ci za kazdym razem bo tak jakby komputer nie wykrywa zainstalowania poprzednich dodatków... spróbuj zrobic tak jak ci napisałem.

malenka-1989
19.08.2006, 18:15
a instalujesz w tym samym folderze ? np. Zainstaluj podstawowe simy w folderze program files/the sims 2

A potem dodatki instaluj w folderach (kolejno):
program files/the sims 2/na studiach
program files/the sims 2/nocne zycie
program files/the sims 2/wlasny biznes

Aktaulizuje ci za kazdym razem bo tak jakby komputer nie wykrywa zainstalowania poprzednich dodatków... spróbuj zrobic tak jak ci napisałem.
Ale nie moge zainstalowąc na dysku C bo tam mam za mało miejsca :( i nie instaluje w tym samym folderze instaluje kazde w innym na E i wcz4sniej tez tak mmiałam i wszytsko było ok tylko teraz nagle cos się pomieszało :/

Nergallik
21.08.2006, 00:21
No mi to lata czy instalujesz na E czy na C... nie ma znaczenia... Nie wiem czy to ma znaczenie, ale spróbój zrobic tak jak ci mowie: wszystko w jednym miejscu jak napisałem... sprawdź czy pomoze... jak nie to moze ktoś inny ma jakichs pomysł??

Agga
21.08.2006, 13:33
No mi to lata czy instalujesz na E czy na C... nie ma znaczenia... Nie wiem czy to ma znaczenie, ale spróbój zrobic tak jak ci mowie: wszystko w jednym miejscu jak napisałem... sprawdź czy pomoze... jak nie to moze ktoś inny ma jakichs pomysł??

Ja mam to samo,ale po jakims czasie juz nie było błędu aktualizacji i juz mam wszytskie zainstalowane na kompie ki sie to czasem robi.
Myśle ze może na 4 cd uszkodzoną czyli duża rysa itp ja mam dużą ryse na cd 4 od ts2.
A jak ciagle nie chce to niech sprubuje przekopiowac plik ręcznie ten przy którym jest błąd lub sciągnie łatki...jest wiele sposobów.

lala
02.09.2006, 22:40
ja mam to samo! i to mnie tak denerwuje ze przy próbie nr 43 (liczę wszystkie, jestem przy 57...) mój komputer zakosztował kopa! przed formatowaniem wszystko było ok, aktualizacja odbywała się normalnie! a teraz kiedy wkładam 4 płytke to mi wyskakuje błąd i wszystko się cofa! to nie może byc wina płyty, jest czyściutka i na 2 megawolnym kompie mojej siostry wszystko się aktualizuje normalnie, a jak pożyczyłam płyty dodatków i podstawowych od koleżanki było to samo.... na moim nie mam żadnej innej gry ani ściąganego z internetu programu.
wszystko instalowałam zawsze w odpowiednich katalogach bez bawienia się w "zaawansowanego użytkownika" i po prostu nie wiem co robić, chyba wyrzucę komputer przez okno