PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z miejscem na C

dipi
02.09.2006, 19:01
Echh Simy 2 sprawiły pewne... hmmm niedogodności, co za idiota umieścił docelowe pliki dodatków na dysku C, a instalacje gry na dowolnym dysku, mianowicie:

Dysk mam podzielony na partycje C: 10gb D 110gb
Większość miejsca na dysku C mam zajęte przez dodatki do gry, co spowalnia komputer, jednak czy nie da się zmienić docelowego odczytywania plików na dysk D?

Czyli czy mogę mieć dodatki na dysku D, tak żeby były odczytywane przez grę, gdzieś czytałem o tym, że wystarczy pobawić się systemowymi komendami gry, ale cóż... pomóżcie mi :P

Eámanë
02.09.2006, 21:21
Możesz przenieść całe Moje dokumenty na D. Po prostu tworzysz tam jakiś folder, który będzie tymi 'Moimi dokumentami', klikasz prawym przyciskiem myszy na ikonę Md na pulpicie i w polu Element docelowy wpisujesz ścieżkę do utworzonego folderu. Potem kopiujesz tam całą zawartość Md (o ile Windows sam jej nie skopiuje). Powinno zadziałać, ewentualnie będzie potrzebna reinstalacja gry ;)

nAsTiI
03.09.2006, 10:32
Próbowałam tak zrobić bo tez mam problem z miejscem na C, ale nie ma nigdzie tego "lementu docelowego" :/ :wacko:

Eámanë
03.09.2006, 10:34
Przepraszam, prawym przyciskiem na Moje dokumenty, później Właściwości, i dopiero teraz ścieżka do nowego folderu w polu Element docelowy ;)

nAsTiI
03.09.2006, 10:38
Bardzo dziękuje :D :) :*