PDA

Zobacz pełną wersję : zawiesza mi się gra :/

aixerona
07.09.2006, 23:23
tak więc wszystko jest oryginalne, parametry kompa są ok, wszystko bez zarzuty, programy działające w tle wyłączone, (ach, mam widnowsa xp)
no i w ostatnim czasie, dosyć często zawiesza mi się gra.... muszę resetować komp. czasami zawiesza się odrazu po wejściu do gry, czasami można pograć godzinę i jest ok. nie da się tego przewidzeieć...

i jeszce jeden problem mam

mam the sims na studiach, tzn. na płycie, jednak nie moge zainstalować tego, gdyż instalacja dochodzi co najwyżej do 71%... podejrzewam, że to wina niemiłosiernie porysowanej płyty.... dałoby się coś na to zaradzić? coś mi się obiło o klonowaniu obrazu płyty czy coś?

a i gdybym zrobiła tak, że na oryginalne the sims2 wgrałabym klon CD the sims na studiach i na to oryginalne nocne życie, czy działałoby to prawidłowo

odpowiedzcie mi chociaż, na pierwsze pytanie.
pozdro

Myrth
08.09.2006, 09:36
No ja mam podobny problem..tylko ze mi sie komputer zawiesza wraz w wyłączeniem monitora...i rekord bez zawieszenia to 10 minut a nomalnie to wystarczy pare razy kliknac i bum....czarno. (sprobuj reistalonac system....wgra najnowsze stery, directx, potem gre na czysto...sprawdzic ja wpierw bez dodatkow z intera potem dopiero wgrac dodatki i sprawdzic czy nie robi problemow

Odnoście dodatków to sims 2 bedzie chciało włożyc płytkę do dotdatku który byl najnowszy. Ja tez tak mialam, szkoda bylo jechac na nowym nocnym zyciu w napedzie to myslalam ze wloze sims studia odpale ze skrota sims studia i bedzie dobrze ale neistety gra cche nocne zycie.

ps. nie wiem czy sklonujesz oryginalna plyte, z reszta sprobuj. Jezlei ci sei uda powinno chodzic dobrze.

ps2. heh i nastepnym razem trzeba dbac o plytki :( piraty to moga fruwac ale za oryginal sie placi.

ja jestem w gorszej depresji gdyz moje nocne zycie przez pol roku siedzialo spokojni w pudelku neidanwo otwieram a na srodku plyty pekniecie nie wiadomo skad ;/;/;/

Raisa
15.09.2006, 14:35
Jeżeli gra Ci się zawiesza może to być wina wadliwych dodatków ściąghniętych z sieci (hacków itp.) Jeżeli nie posiadasz dodatków to może być wina gry, dlatego radzie Ci tu ściągnąć patcha (którego możesz ściągnąć ze strony www.thesims2.ea.com ) naprawi on wszystkie błędy gry.

Jeżeli chodzi o drugi problem to faktycznie jest on spowodowany zarysowaną płytom (wiem bo też tak miałam;)). Jeżeli masz oryginalną grę i jest ona porysowana to wyślij e-maila do ea-games z prośbą o wymianę gry na nową. Na pewno wymienią, ja miałam masakrycznie zniszczoną wysłałam do nich wadliwą grę i przysłali mi nową.

Mam nadzieję, że pomogłam;)

Pauliśka:))
15.09.2006, 15:36
pomocy...nie wiem co mam z tym zrobić...mam oryginalne the sims nocne zycie ...no i jak chcem zainstalować to instaluje sie do 57 % a później sie zatrzymuje...i nie chce dalej iść ?? co mam zrobić?;(

Raisa
15.09.2006, 16:01
pomocy...nie wiem co mam z tym zrobić...mam oryginalne the sims nocne zycie ...no i jak chcem zainstalować to instaluje sie do 57 % a później sie zatrzymuje...i nie chce dalej iść ?? co mam zrobić?;(
Jeżeli masz zarysowaną płytę to się nie dziw, jak pisałam wyżej też tak miałam;). radzę dokładnie oczyścić płytę bo często to, że jest brudna utrudnia instalowanie.

Pauliśka:))
15.09.2006, 16:25
własnie o to chodzi że nie jest porysowana ...wyczyściłam już ją raz i dalej...teraz znowu próbuje i zobaczymy co będzie...