PDA

Zobacz pełną wersję : jak ściagć simsy(ludki)??

pisaqeczka
09.09.2006, 10:27
Mam mianowicie taki problem chciałabym ściągać gotowych simsów(ludków) do gry ale nie umiem,kiedys miałam jakiś program ale teraz nie wiem jak się nazywał.POmóżcie!!! ;(

Konik
09.09.2006, 14:23
Ludki ściagasz,tak jak inne przedmioty.
1.Odnajdujesz takiego sima
2.Ściągasz
3.Rozpakowywujesz WinRarem lub WinZipem
4.Dajesz do folderu Downlooads w moich dokumentach
PS
Winrar jest tu:
www.winrar.pl
A Winzip tu:
www.winzip.com

Isi
09.09.2006, 15:48
Cimów się zazwyczaj nie daje do Downloads, tylko instaluje 2 kliknieciami, zeby się pojawiły w grze, bo są najczęściej plikeim sims2pack.
Kiedy rozpakujesz, to sprawdź, czy to sims2pack, wtedy zainstaluj Sima 2 kliknięciami.

A jeśli chodzi o program, to może Clean Installer?
http://sims2pack.modthesims2.com/
Służy m.in. do instalacji simów.

Ale równie dobrze można je instalować, nie mając go.

Pauliśka:))
10.09.2006, 11:42
Mam problem i wydaje mi się że to jest najodpowiedniejszy temat ...
Chem ściągnoć simke z modthesims (oczywiście zalogowałam się) i jak już ją zapisze to pisze mi że jest jakiś błąd;/ chodzi mi o tą...http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=96740 :(:(:(

Isi
10.09.2006, 22:35
Pauliśka:)), musisz ściągnąć simkę, następnie wypakować, np. WinRarem. Jak wypakujesz, to klikasz na jej plik 2 razy i powinno się zainstalować. Czy w tym momencie wyskakuje Ci może komunikat (na "maxisowym" tle), że nie masz jakichś dodatków? Jeśli nie, to jaki to błąd? (zacytuj)

Sprawdzałam i z Simką jest wszystko w porządku.

Pauliśka:))
14.09.2006, 14:06
Już jest OK , wcześniej był jakiś błąd przy rozpakowywaniu (nie wiem czy dobrze npisałam :P) ,że coś tam jest uszkodzone...ale teraz już mam:D wielkie tx:*

IwonaAa
14.09.2006, 18:13
No witam wszystkich, nowa jestem i... niebardzo zorientowana ;)
Nie chce zaśmiecać forum więc 'podepnę' się pod ten temat...
A więc mam taki problem, że w ogóle nie mam pojecia gdzie się ściąga wszelakie dodatki (począwszy od fryzur po meble itd.)... żeby mi to działało???????
Ciemna jestem wiem :D, nie no mam SIMSy2 ale nigdy nie ściągałam, a jak chciałam ściągnąć to zawsze był jakiś problem...
Więc... gdzie mam to ściągać? to jakiego folderu, żeby mi to pięknie zadziałało?
Proszę o szybki kontakt :)
Z góry dzięki...

Isi
14.09.2006, 18:46
No witam wszystkich, nowa jestem i... niebardzo zorientowana ;)
Nie chce zaśmiecać forum więc 'podepnę' się pod ten temat...
A więc mam taki problem, że w ogóle nie mam pojecia gdzie się ściąga wszelakie dodatki (począwszy od fryzur po meble itd.)... żeby mi to działało???????
Ciemna jestem wiem :D, nie no mam SIMSy2 ale nigdy nie ściągałam, a jak chciałam ściągnąć to zawsze był jakiś problem...
Więc... gdzie mam to ściągać? to jakiego folderu, żeby mi to pięknie zadziałało?
Proszę o szybki kontakt :)
Z góry dzięki...
A wiec ściągasz dodatki, jeśli trzeba, to rozpakowujesz (jeśli dodatek ma format .zip lub .rar) odpowiednim programem np. WinRar.
Po rozpakowaniu sprawdzasz, jaki dodatek ma format (a jeśli już jest rozpakowany, to dobrze). Jak .sims2pack, to nigdzie nie dajesz, tylko instalujesz dwoma kliknięciami myszką. Jak .package, to wrzucasz do foldeu Moje dokumenty->EA Games->The Sims 2->Downloads.
Przy niektórych dodatkach, np. ciuchy, fryzury, musisz sciągać kształty (meshe), zebyte dodatki działały (linki do meshy są zazwyczaj podane na stronce z dodatkami).
Jeśli ściągasz meble, to musisz sobie zainstalować program CEP, żeby wszystkie działały.

IwonaAa
14.09.2006, 19:07
Dzięki wielkie :)
W razie jakby jeszcze coś było nie tak to się odezwę :)