PDA

Zobacz pełną wersję : Brak miejsca na "C:/"

gucman007
24.09.2006, 19:44
Mam pytanie: czy kadalog "Downloads" musi byc w moich dokumentach? Nie da się podać grze jakiejś innej lokalizacji? np na partycji E, na której mam dużo miejca. Mam z tym problem, bo kończy mi się już miejsce na małej (4gb) partycji windowsowej. Nie chciałbym robic formatu, aby dzielić od nowa partycje. Wiem że mogę jeszcze powiększyć programami typu Partition Magic, ale to też odpada, gdyz na dysku jest kilka uszkodzonych sektorów i na 70% coś pójdzie nie pomysli. Najlepszym wyjściem była by zmiana lokalizacji skąd gra ma wczytywać pliki *package.
Chodzi o to żeby cały folder "EA GAMES" (lub chociaż folder Downloads) nie był w moich dokumentach tylko najlepiej w folderze gdzie zainstalowana jest gra czyli na innej (większej) partycji.

Czy jest to możliwe?
Prosiłbym o jaknajszybszą odpowiedź

Ffisia
24.09.2006, 20:20
obawiam sie że nie..mi też by się to przydało,bo przez te wszystkie downloadsy komputer zwalnia,a nie tylko gra.. :(

gucman007
24.09.2006, 20:30
Heh, wiesz śmieszne jest to, że szukałem na forum i nie mogłem znaleść. Później szukałem na googlach... i znalazłem odpowiedź na tym forum :P
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=32695&highlight=downloads

Odpowiedź masz w ostatnim poście. Poprzednich lepiej nie czytaj... bo jeśli masz trochę pojęcia o kompach to nieźle się uśmiejesz xP

Właśnie o to mi chodziło. O to co Szynszyl tam napisał. Nawet nie wiedziałem że tak można, a chdziło mi dokładnie o coś takiego. Coś jak funkcja INCLUDE w PHP. Wtedy moje dokumenty nie będą w c:/Documents and Settings, ale w miejscu które sam(a) sobie wybierzesz B)

Ja właśnie przenoszę MOJE DOKUMENTY na inną partycję... ciekawe czy poskutkuje. Będę wniebowzięty. Bo już miałem format robić (a mój dysk nie był formatowany od pół roku :P )

dareczka84
07.10.2006, 11:26
no ja wlasnie przenosze, czy to działa? czy gra "widzi" dodatki?

dareczka84
07.10.2006, 12:13
u mnie wszystko działa...tylko na chwile zajrzalam ale wyglada ze jest ok