PDA

Zobacz pełną wersję : Sami chłopcy

stagnacja
16.02.2007, 20:32
Mam problem. Gdy moja Simka zachodzi w ciąże, a ja czekam na upragnioną córeczkę ciągle rodzą się chłopcy! We wszystkich rodzinkach ;( :O nie wiem co mam z tym zrobić... pomóżcie!
Pozdrawiam
Nikita
PS. Dlaczego znowu forum przenieśli?

Justa95
16.02.2007, 20:47
Jak zaczyna się poród to zapisz grę i jak urodzi Ci się chłopak to wyjdź bez zapisywania do otoczenia i wejdź jeszcze raz (a jak znowu urodzi się chłopak to jeszcze raz to samo). I tak do skutku (czyli dziewczynki) albo do znudzenia.

Odpowiedź na PS: Ktoś się tu włamał i przeniósł. Ale jedna użytkowniczka postraszyła policją i pomogło (mam nadzieję że już nie będą przenosić).

Alatáriël
16.02.2007, 21:21
Miałam ten sam problem ;P Słuchajcie, historia była taka:
Simka chciała mieć 6 dzieci.

Pierwsze dziecko - chłopec. Moja reakcja - no cóż, lepiej starszy brat
Drugie dziecko - chłopiec. Reakcja - No dobra, do trzech razy sztuka.
Trzecie dziecko - cłopiec. Reakcja - Qrcze! Ile można rodzić chłopców pod rząd???
Czwarte dziecko. Przed porodem - Teraz musi być dziewczynka, no bo ile można rodzić chłopaków??? Poród - chłopiec. Reakcja - Cholibka! Chyba sie nigdy dziewczynki nie doczekam!
Piąte dziecko - chłopiec. Reakcja - już sie przyzwyczaiłam...
Szóste, ostatnie - ja znudzona, prygotowana na koleje losu... dziewczynka!
Reakcja - Jupi!!! Wkońcu dziewczynka!

W ten oto sposób miałam w rodzinie 5 chłopaków i jedną, jedyną kobietke ;P

pocia
16.02.2007, 21:27
a ja mialam podobny problem, tylko, ze umnie miasto bylo zarojone od kobiet-_-"... a potem mialam formata;p.

rosex
17.02.2007, 09:11
Też mnie to wkurza. Jak chcę dziewczynkę to zawsze rodzi się chłopiec. W pewnej rodzinie chyba urodziłam 6 albo 7 dzieci, bo chciałam mieć dziewczynkę i ta ostatnia to właśnie była dziewczynka. Chciałam się tych chłopców jeszcze powyzbywać to spowodowałam pożar i się spalili (niestety ojciec też się spalił). Zostawiłam tylko najstarszego z rodzeństwa i najmłodszego. A reszta poszła z dymem. A, no i jedno dziecko mi wzięła opieka społeczna.
A czasami przed porodem zapisuję grę i jak mi się nie urodzi 'to co chcę' to wychodzę do otoczenia nie zapisując.

patiiiii20
17.02.2007, 15:39
Mmm, wiec musimy oszukac jakos los :P . Tylko jak? moze najlepiej pomyslec sobie, ze chce sie chlopaka, gdy tak na prawde pragniemy, zdrowej, ladnej, coreczki :P . Albo jak Justa wspominala, to raczej nie zawodzi.

zioms
24.02.2007, 18:51
musisz włączyć program simsddj i tam się ustawia sciągni ten program

stagnacja
24.02.2007, 18:54
Zadziałało ;) zrobiłam sposobem Justy :D
Pozdrawiam
Nikita

agnieszka130187
01.03.2007, 13:03
Jest sposób na to by urodził się chłopiec lub dziewczynka, mi się zawsze sprawdza i na forum simsweb też ktoś opisuje taki sposób, otóż jak już weźmiecie opcję odpręż się i wtedy wybierzecie postaraj się o dziecko, to sposób jest taki,jeżeli klikniesz:
SIMKĄ NA SIMA i wybierzesz opcję postaraj się o dziecko urodzi się chłopiec
SIMEM NA SIMKĘ urodzi się dziewczynka to wszystko zależy właśnie od tego kto zaczyna mi sprawdza się za każdym razem wypróbuj i napisz czy podziałało, mnie się nawet wydaje,że w grze to jest po prostu zakodowane :):):)

stagnacja
01.03.2007, 13:26
Jest sposób na to by urodził się chłopiec lub dziewczynka, mi się zawsze sprawdza i na forum simsweb też ktoś opisuje taki sposób, otóż jak już weźmiecie opcję odpręż się i wtedy wybierzecie postaraj się o dziecko, to sposób jest taki,jeżeli klikniesz:
SIMEM NA SIMKĘ urodzi się dziewczynka to wszystko zależy właśnie od tego kto zaczyna mi sprawdza się za każdym razem wypróbuj i napisz czy podziałało, mnie się nawet wydaje,że w grze to jest po prostu zakodowane :):):)

Jak jakoś zawsze robilam Simem na Simkę i zawsze się rodzil chlopiec :/ a teraz używam sposobu Justy i dziala :D

Eámanë
01.03.2007, 14:19
U mnie sposób Justy nie działa, za każdym razem przy wyjściu bez zapisywania rodzi się "to samo" ;) Podejrzewałam nawet, że płeć dziecka gra ustala już w momencie zajścia w ciążę, a nie dopiero w chwili narodzin. Ale teraz widzę, że to chyba błędna teoria :P

Monitkowa
01.03.2007, 17:26
a ja odkryłam nowy sposób :P
Przed staraniem sie o dziecko simka musi zjeśc ciasteczka tak długo az bedzie miała cały zielony wskaźnik głodu. Jak narazie mje simy po tej metodzie urodziły juz dwie dziewczynki... trzeci raz spróbuje kiedy indziej bo nie chce miec zaludnionego od niemowlaków Miłowa :) :P

Lizzy
08.03.2007, 16:27
Miałam ten sam problem, założyłam nawet temat... Niestety, u mnie nic nie działa, a mam w Miłowie już kilka chłopców i jeszcze parę "w drodze". Ale spróbuję z tymi ciastkami, nie mam nic do stracenia.

rosex
08.03.2007, 17:36
U mnie sposób Justy nie działa, za każdym razem przy wyjściu bez zapisywania rodzi się "to samo" ;) Podejrzewałam nawet, że płeć dziecka gra ustala już w momencie zajścia w ciążę, a nie dopiero w chwili narodzin. Ale teraz widzę, że to chyba błędna teoria :P
Nie sądzę. Wg mnie płeć dziecka ustalana jest dopiero przy porodzie. Bo u mnie sposób Justy działa.

DiabolicAngel
08.03.2007, 18:55
Ja mam podobny problem z tym, że... U mnie rodzą się TYLKO dziewczynki :O Może ktoś wie, jak zrobić chłopca? :D

Justa95
08.03.2007, 20:35
Ja chłopca robię tym samym sposobem co już wcześniej pisałam (mi zawsze pomaga ale czasami to muszę po 3 razy ale wkońcu się udaje).

Karolcia
08.03.2007, 20:39
SIMEM NA SIMKĘ urodzi się dziewczynka to wszystko zależy właśnie od tego kto zaczyna mi sprawdza się za każdym razem wypróbuj i napisz czy podziałało, mnie się nawet wydaje,że w grze to jest po prostu zakodowane :):):)A co jak rodzą sie blizniaki? :P

lusia
09.03.2007, 18:35
No właśnie ! Mam pytanie co do bliźniaków :P Zawsze rodzą się albo dwie dziewczynki, albo dwóch chłopców (przynajmnije u mnie) ... Może urodzić się i to i to ? :D

Ps. Raz zdażyło mi się tak, że zawsze baaardzo chciałam bliźniaki... No, a raz w pewnej rodzince baardzo chciałam miec akurat jedną, śliczną dziewczynkę :) ... No i zgadnijcie co się urodziło... Bliźniaki ! Dwóch ślicznych CHŁOPCÓW !!

Justa95
09.03.2007, 19:22
Mi się 2 lata temu urodziły bliźniaki i to (jestem pewna na 90%) był chłopiec i dziewczynka. Nie jestem pewna na 100% bo nie mam już tej rodzinki - reinstalka i to tydzień po urodzeniu tych bliźniaków (ale i tak miałam już ich dosyć :P )

Alatáriël
09.03.2007, 20:39
Ja miałam 2 razy bliźniaki - raz chłopca i dziewczynke, a raz 2 chłopców. Na innym kompie kumple mieli zawsze chłopczyka i dziewczynkę. A wracając do tematu... Ja zawsze robie tak, że jak mi sie urodzi "nie to co chce" to wychodze bez zapisywania gry. I wychodzi :)

Horsez
12.10.2008, 19:34
dzięki miałam ten sam problem bardoz mi pomogliście :D

Mała
12.10.2008, 19:58
Mam problem. Gdy moja Simka zachodzi w ciąże, a ja czekam na upragnioną córeczkę ciągle rodzą się chłopcy! We wszystkich rodzinkach ;( :O nie wiem co mam z tym zrobić... pomóżcie!
Pozdrawiam
Nikita
PS. Dlaczego znowu forum przenieśli?
Musisz, zrobić tak:
1. Simka zachodzi w ciążę.
2. Grasz, grasz gdy dochodzi do momentu w którym Simka łapie się za brzuch, biegiem wychodzimy z parceli i zapisujemy grę.
3. Ponownie wchodzisz w tą rodzinę i rodzi się dziecko.
5. Jeżeli, będzie to chłopiec a chciałeś/aś dziewczynkę, wyjdź nie zapisuj gry.
6. I znowu powtarzamy punkt 5.
Nie, polecam tego. Ale ja tak robię. Raz musiałam tak 10 razy... To, znaczy nie musiałam tylko chciałam.

ultraviolence
12.10.2008, 20:20
Chciałam się tych chłopców jeszcze powyzbywać to spowodowałam pożar i się spalili (niestety ojciec też się spalił). Zostawiłam tylko najstarszego z rodzeństwa i najmłodszego. A reszta poszła z dymem. A, no i jedno dziecko mi wzięła opieka społeczna.

A ja to myślałam, że jak przyjeżdża opieka społeczna to zabiera WSZYSTKIE dzieci, a nie tylko jedno :P Bynajmniej u mnie tak jest. Zaniedbasz jedno - zabierają Ci wszystkie.

RoxyFM
14.10.2008, 16:12
Ja wychodzę z gry i wracam i ciągle chłopcy! Szału można dostać! Już dziesiąty raz próbuję i ciągle chłopcy:/

asiolek
14.10.2008, 16:25
A ja to myślałam, że jak przyjeżdża opieka społeczna to zabiera WSZYSTKIE dzieci, a nie tylko jedno :P Bynajmniej u mnie tak jest. Zaniedbasz jedno - zabierają Ci wszystkie.

Umnie też tak jest.
Ja z kolei mam na odwrót bo rodzą mi się same dziewczynki :(

arbuzuje
14.10.2008, 17:58
Już myślałam, że to tylko tak u mnie, a tu proszę ;) Męska inwazja.

Karciuch
14.10.2008, 19:20
jezuu u mnie tez tak prawie zawsze jest juz nie mam pomyslu jakie im imiona dawac sami chlopacy mam 20 rodzin i w kazdej chlopaki !!!

menowa
29.12.2008, 16:55
u mnie rodzą się same dziewczynki!
1 rodzina - dziewczynka
2 rodzina - 3 dziewczynki (jedna adoptowana) i jeden jedyny chłopiec
3 rodzina - dziewczynka
4 rodzina - 2 dziewczynki!

czy może to byc spowodowane pobraniem InTeenMeNatora? (czy jakoś tak)

pozdrawiam

Alisha
29.12.2008, 16:58
Mam ten sam problem - tyle ze na karnacji która sama zrobilam - simka miala chyba z 16 dzieci - wszyscy to chlopcy. :( :(

Luthiee
29.12.2008, 17:28
U mnie, jak chcę dziewczynkę, rodzi się chłopiec i odwrotnie.:P
menowa - raczej nie, ponieważ sama mam.;)

menowa
29.12.2008, 18:11
sama nie wiem. przed ściągnięciem tego hacka wszystko było normalnie. a teraz jakaś inwazja kobiet

Przemek14
30.12.2008, 08:11
Mi się rodzą same dziewczynki

Swampfire
30.12.2008, 09:29
menowa ściągnił InSIMentora i zmień płeć kiedy ktoś bedzie w ciąży.

menowa
30.12.2008, 14:14
Właśnie chodzi mi o to, żeby to nie był mój wybór. tylko żeby płeć dziecka była wybierana losowo przez grę. oczywiście nie same dziewczynki...

Swampfire
30.12.2008, 14:26
Jeśli chcesz losowo to nic nie da się zrobić.

She
30.12.2008, 14:35
jak można zmienić płeć dziecka InSIMentorem?

Łezka
30.12.2008, 14:43
Mnie, np. na starym kompie rodziły się same dziewczynki co prawda z początku podobało mi się to, ale miasteczko( każda rodzina miała córkę ) zaludniło się dziewczynkami.
teraz mam nowego kompa i dzisiaj urodziły mi się bliźniaki same z siebie nie jadłem tam żadnych ciastek serników czy innych cudów na wymyślenie mnogiej ciąży chłopiec Marian i dziewczynka Wiesia a godzinę później znowu moja simka była w ciąży ( zdecydowałem że będą wielodzietni bo Honorata ( matka) ma pragnienie 6 dzieci bierze ślub i dążę do tego) więc następnym razem urodził się chłopczyk Jurek. myślę, że to jaka płeć dziecka będzie nie zależy od tego kim się kliknie na bara-bara albo co się zje.

Luthiee
30.12.2008, 15:34
menowa - a jaką masz wersję Inteenimatera?

Swampfire
30.12.2008, 15:35
She można zmienić edytorem pokreacji

She
30.12.2008, 18:44
nie zauważyłam takiej opcji : >
jest tylko do zmienienia ilość dzieci, i mozna tez zmienic ojca : O

menowa
30.12.2008, 18:47
Luthiee mam wersje do zwierzaków.

Luthiee
30.12.2008, 18:53
Hm, a próbowałaś zapisywania gry podczas porodu?

menowa
30.12.2008, 18:55
nie, bo u mnie sam poród trwa jakieś 10 minut bo tak mi zamula.

Simka12
26.01.2009, 17:25
Kiedyś pomagało mi takie coś:
-Postaraj sie o dziecko w wannie-chłopiec
-Postaraj sie o dziecko w łóżku -dziewczynka

Mis się wydaje że to powinno być tak:)
Ale jeśli decydujecie sie później na drugiego bobaska to już będzie tylko zrządzenie losu:((

nicram01
27.01.2009, 12:38
trudna sprawa... nie lubisz chłopców ? :D niech simy uprawiają sex aż bedzie chłopczyk xD

feelka
29.01.2009, 22:31

Robię podobnie aczkolwiek jak klikam SIMEM na SIMKĘ to jest CHŁOPIEC
a jak SIMKĄ na SIMA to dziewczynka ^^

menowa
16.02.2009, 16:44
muszę was poinformować że moim mieście narodził się drugi chłopiec ;) bez żadnego kombinowania. cierpliwość popłaca ;)

ultraviolence
17.02.2009, 20:12
Ja za to ostatnio mam praktycznie same dziewczynki... Ale nie martwię się tym, bo wcześniej była fala chłopców :D Prędzej czy później i tak się wszystko normuje - to pewniak.

Łezka
17.02.2009, 20:24
No nie ja teraz mam dosłownie non stop bliźnięta, albo dwie dziewczynki, albo chłopiec i dziewczynka. Pojedyncze zdarzają się rzadziej, ale jeśli już to dziewczynki.:):):):):):):):):):):):):)

aneta_zyleta
18.02.2009, 13:25
ja mam tak samo ostatnio napływ bliźniaków i to zwykle chłopiec i dziewczynka xD

psychickid
18.02.2009, 15:38
SIMEM NA SIMKĘ urodzi się dziewczynka to wszystko zależy właśnie od tego kto zaczyna mi sprawdza się za każdym razem wypróbuj i napisz czy podziałało, mnie się nawet wydaje,że w grze to jest po prostu zakodowane
Też tak kiedyś myślałam, ale do czasu.
Nie sprawdza się to za każdym razem. Wydaje mi się, że to, czy będzie chłopiec, czy dziewczynka, to czysty przypadek.

Łezka
18.02.2009, 18:41
Tak Psychickid ma rację. Ja wiem z własnej autopsji, że kiedyś, gdy miałem WB,SZiE,CPR to, gdy kliknąłem simką na sima była dziewczynka, a jak odwrotnie to chłopak.
Teraz mam tak stworzyłem simkę Adelę Wyrwał, która ma 5 dzieci, każde z innym mężczyzną, ponieważ wprowadziłem ją do bloków mieszkała sama więc, gdy chciałem żeby zaszła w ciążę to nią klikałem na to postaraj się o dziecko i urodziły się 3 dziewczynki i dwoje chłopców także myślę, że producenci wprowadzili poprawkę, że teraz jest płeć dziecka losowa.

Livia
29.03.2011, 16:19
Może i losowa, mi ten sposób kilknij simem na simkę to będzie dziewczynka zawsze działa ;)
Najpierw, jak mi rodziły dzieci, to byli sami chłopcy, bo wolałam grać dziewczyną i to nią klikałam, teraz klikam chłopem i od kilku pokoleń u mnie już nie było chłopca. Ale ja uwielbiam raczej adoptować dzieci, przeważnie trafiaja mi się naprawdę ładne, szczególnie chłopcy, ale miałam dziewczyną, Karinę, która była absolunie idealna, jakbym ją sama robiła to nic bym nie poprawiała! Jak zrobić żeby porwali kosmici w Dziwnowie, bez dodatków, z max pkt. logiki i chłopem?

Candle
29.03.2011, 16:47
z max. potrzebami, ok. 19 wyglądać przez teleskop. powinno zadziałać :)

justinea4
16.07.2016, 00:30
Trochę odświeżę temat, ponieważ mam ten sam problem. Używam nraas SP i wydaje mi się, że była tam opcja, aby ustawić by płeć dzieci była zbalansowana. Niestety w opcjach ciąży nie mam takiej możliwości. Może ktoś z Was pamięta w jakie ustawienia trzeba wejść?

Hebe
16.07.2016, 13:28
Ta opcja powinna być w ustawieniach ciąży. "Ścieżka dostępu" (mniej więcej): *komputer lub ratusz*/Nraas/Story Progression/opcje podstawowe/opcje: ciąża/płeć noworodka/zbalansowany.

edit: sprawdziłam w grze i poprawiłam ścieżkę dostępu.