PDA

Zobacz pełną wersję : problem z obiektami!!!!

malaewa123
17.02.2007, 17:11
witam mam problem sciągnęłam z neta pełno mebli okie3n drzwi itp.włozyłam do pliku moje dok/ea/ downloads i nie ma nic w grze. a zainstalowac sie ich nie da bo to pliki typu Package. moze ktos wie co jest pozdro i dzieki za pomoc

Eámanë
18.02.2007, 08:28
Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\Downloads - tak masz?

malaewa123
18.02.2007, 14:04
no wlasnie tak mam i nie wykrywa mi niektórych obiektow no chyba ze takie rzeczy ktorych uzywa sie do budowy np okna trzeba wstawic gdzie indziej. I np gotowe domy pobrane z neta tez nie wykrywa

Eámanë
18.02.2007, 14:28
Może nie masz niektórych rozszerzeń gry (np. Na Studiach czy Nocne Życie) wymaganych do działania danych dodatków. Przy ściąganiu zwróć uwagę na ikonki części gry wymaganych do działania obiektu umieszczone przy pobieranym dodatku.
Albo po prostu ściągnięte przez Ciebie dodatki są błędnie wykonane i dlatego nie działają.

combat
18.02.2007, 16:02
Witam.

ja mam takie pytanie co do dodatków,a mianowicie: czy da sie jakos odpalic dodatki (głownie meble i akcesoria do domu) jezeli nie ma tam pliku MESH ??
scignelem z torrentow jakies packi z dodatkami ,ale teraz widze, ze nie ma w wiekszasc zadnych plików mesh i na kilka kilkadziesiat tysiecy plikow dziala mi zaledwie kilkadziesiąt :/

co z tym fantem zrobic? czy jest na to jakis sposób?

dzieki z góry za pomoc, pozdrawiam!

PS. nie chcialem juz zakladac nowego tematu. a 2 pisalem w innym temacie ale bez odzewu- moze tu sie uda.

pocia
18.02.2007, 17:44
Witam.

ja mam takie pytanie co do dodatków,a mianowicie: czy da sie jakos odpalic dodatki (głownie meble i akcesoria do domu) jezeli nie ma tam pliku MESH ??
scignelem z torrentow jakies packi z dodatkami ,ale teraz widze, ze nie ma w wiekszasc zadnych plików mesh i na kilka kilkadziesiat tysiecy plikow dziala mi zaledwie kilkadziesiąt :/

co z tym fantem zrobic? czy jest na to jakis sposób?

dzieki z góry za pomoc, pozdrawiam!

PS. nie chcialem juz zakladac nowego tematu. a 2 pisalem w innym temacie ale bez odzewu- moze tu sie uda.

jesli kolo ubrania nie ma mesha, to znaczy, ze nie jest potrzebny. ale skoro ci nie dzialaja, to moze np. ich nie rozpakowales czy cos? albo po prostu nie zauwazyles napisu "mesh".

vanity
18.02.2007, 20:06
jesli kolo ubrania nie ma mesha, to znaczy, ze nie jest potrzebny. ale skoro ci nie dzialaja, to moze np. ich nie rozpakowales czy cos? albo po prostu nie zauwazyles napisu "mesh".

O boshe, ale on napisał, że z torrentów ściągał :/ Chyba nie wiesz co to...ale dobra no comments...A więc na to chyba nie ma rady, no jeżeli wiesz jak wygladają ubranka, to możesz poszukać odpowiednich meshy po stronkach, ale to czasu troche zajmuje :/ Ale nie ma na torrentach plików z meshami looknij :)

combat
19.02.2007, 09:21
no niestety nie ma. :/ to byly 3 paki po 2-3 gb i kazdy byl jako *.iso . oczywiscie wszystkie pliki rozpakowalem do rozszerzenia *.package i przerzucilem do downloads, ale tylko 1 na kilkaset sie odpala w grze. lepiej jest juz z tymi rzeczami co automatycznie sie instaluja- tutaj prawie kazda rzecz chodzi (bylo tak ze scigneelm sobie z tych patchów lazienke, objects byly w formatach *package, a sciany i podlogi w postaci instalki- sciany/podlogi sie zaladowaly w gdzie, a meble nie :/ ). oczywiscie wlaczylem w grze obiekty modyfikowane ( w sumie za kazdym razem okienko to mi sie odpala), nawet scignelem najnowszego chyba CEPa, ale tez nic z tego ;/

pozdrawiam!

Eámanë
19.02.2007, 12:42
Jak na mój gust to te dodatki są po prostu źle zrobione. Najlepiej ściągać ze sprawdzonych stron, a nie z torrentów.

combat
19.02.2007, 22:08
ehhh... sek w tym, ze w tych dodatkach z torrentow jest wiele takich, ktore widnieja na stronach i za ktore trza zaplacic, zeby je pobarac :/

od eamane: chyba nie ma się czym chwalić ; P chcesz żeby działały - płać, proste.