PDA

Zobacz pełną wersję : ram...

pocia
20.02.2007, 18:40
czesc;). chcialam napisac to na innym forum, ale ludzie zbytnio sie nie znaja na tym (o_O), wiec pisze tu;). w pewnym sensie to jest to problem z gra, wiec;).

masz 512mb pamieci ram i - jak niektorzy wiedza - gdy ma sie wszystkie dodatki 512mb to wymagania MINIMALNE;/. wiec gra sie tnie... a teraz jak dojda pore roku to wole sobie nie wyobrazac jak moze sie zacinac np. podczas deszczu-_-". wiec chcialabym dokupic sobie ramu. tylko nie wiem jakiego o_O.
czy jeszcze jeden 512mb, czy 1gb? i ile to moze kosztowac;p. (mam zwyklego kompa, nie laptopa).

Aha! i jeszcze jedno, kompletnie nie zwiazane z simami, ale mam nadzieje, ze pomożecie.. wiec swoje dokumenty mam na dysku E, poniewaz na C jest za malo miejsca. wchodze do C:/dokuments and Settings/Paula (czyli ja) i "wlasciwosci". a tam pisze, ze zajmuja 3gb o_O i lokalizacja na dysku C:/dok. and set. o_O. w tym mam tylko gg, ulubione, pulpit itp. i to razem zajmuje jakies 20mb;/. a moge dokumenty na E (ea games, muzyka, obrazy itp.) zajmuja ledwo ponad 1gb;/. wiec o co chodzi o_O.

sora, rozpisalam sie...

Eámanë
21.02.2007, 11:06
chcialabym dokupic sobie ramu. tylko nie wiem jakiego o_O.
czy jeszcze jeden 512mb, czy 1gb? i ile to moze kosztowac;p. (mam zwyklego kompa, nie laptopa).
Jeśli Twoja pamięć jest w miarę nowa, to możesz sobie dokupić 512 MB i to się zsumuje (czyli będziesz miała 1 GB ) ;) Chyba, że chcesz mieć naprawdę dużo ramu - wtedy kup 1 GB. Jeśli masz starszy typ pamięci, może on nie współpracować z tą nową. Wtedy będziesz musiała kupić 1 GB.
512 MB pamięci kosztuje ok. 200 zł, ale ceny w różnych sklepach często znacznie się od siebie różnią.

Co do drugiego problemu - w folderze Documents and Settings są nie tylko Ulubione, Pulpit i GG. Znajdują się tam także pliki niezbędne do działania systemu i różnych programów na danym koncie użytkownika i to one zajmują najwięcej miejsca na dysku (u mnie ok. 1,5 GB ). Nie widać ich, bo są ukryte.

stagnacja
21.02.2007, 18:56
To ja już nie wiem... mam wujka informatyka, który mi mówi, że ram jest potrzebny tylko w niektórych operacjach o_O hm... mi się gra tneła dopóki nie wywaliłam z dysku 2 Trojanów Win32 -_- :con: a teraz gra się nie tnie, a też mam 512 Ramu. Więc pocia nie wiem czy jest potrzeba kupowania ramu :) a masz zapchany dysk? Albo wirusy?

Darlene
21.02.2007, 20:20
No więc tak. Ja zakupiłabym 512 mb RAM'u, no chyba, że zależy Ci na naprawdę dobrym sprzęcie. Ceny są naprawdę różne. Ja jakiś nie cały miesiąc temu kupiłam 512mb za 120zł ;)
Co do zacinania się Pór Roku - podobno ma być tak, że to jak np. pada deszcz czy śnieg jest przystosowane do szybkości Twojego komputera tak, aby uniknąć zacinania się gry ;D

pocia
21.02.2007, 20:53
To ja już nie wiem... mam wujka informatyka, który mi mówi, że ram jest potrzebny tylko w niektórych operacjach o_O hm... mi się gra tneła dopóki nie wywaliłam z dysku 2 Trojanów Win32 -_- :con: a teraz gra się nie tnie, a też mam 512 Ramu. Więc pocia nie wiem czy jest potrzeba kupowania ramu :) a masz zapchany dysk? Albo wirusy?

nie, zapchanego dysku, ani wyrusow nie mam. to sie stalo z dnia na dzien xD. gram w simy - wszystko git. kol pozycza mi zabawe rodzinna - instalu ja i sie wiesza o_O. a potem dowiaduje sie, ze przy wszystkich dodatkach 512mb to wym. minimalne-_-". no, ale wiecie, u mnie w grafie wszystko jest na max'a, wiec... xD nie dziwic sie xD.

P.S. Tsuki - och jak dobrze*.*. czyli narazie musze zbierac tylko na dodatek;). ulzylo mi;D. dzieki wszystkim za rady!:*

Eámanë
21.02.2007, 21:37
Jeśli już chcesz poprawić szybkość działania TS2, to radziłabym zainwestować w dobrą kartę graficzną - w moim przypadku wymiana tego podzespołu naprawdę dużo dała :) A RAMu też mam 512 MB ;)