PDA

Zobacz pełną wersję : Tempetatura

Kufel
11.03.2007, 18:54
Nie_wiem czy to jest tylko u mnie czy ogólnie tak jest, otóż temperatura w_ogóle sie nie zmienia, czy zima czy lato jest na identycznym wskaźniku. O co z tym może chodzić?

Tutaj jbc zdjęcie http://img458.imageshack.us/img458/9608/tttcd8.jpg taki wskaźnik jest cały czas.

.:Patison:.
11.03.2007, 19:14
Ależ zmienia się! Na pewno się zmienia! Na początku też myślałem, że mam taki mankament. Istny nonsens. Otóż np. jak Simy rzucały się balonami z wodą - temperatura spadała. Gdy się gorąco całowali - wzrastała ( :tu: ) itd., itp. jak sim wychodzi w ubraniu nawierzchniowym zimą, to temperaturę nadal będzie miał taką samą itd. Na pewno działa. :-)

pocia
11.03.2007, 19:45
Ależ zmienia się! Na pewno się zmienia! Na początku też myślałem, że mam taki mankament. Istny nonsens. Otóż np. jak Simy rzucały się balonami z wodą - temperatura spadała. Gdy się gorąco całowali - wzrastała ( :tu: ) itd., itp. jak sim wychodzi w ubraniu nawierzchniowym zimą, to temperaturę nadal będzie miał taką samą itd. Na pewno działa. :-)

ja tu tylko dopowiem;D. gdy jest zima i napada sniegu, to wystarczy ulepic balwana, a juz simowi spada temperatura (nawet w ubraniu "zimowym"). a gdy jest lato i jest goraca, to sie podwyzsza;). we wiosne i jesien zawsze bedziesz mial dobrą...

Kufel
11.03.2007, 21:20
Dzięki za odpowiedzi, zauważyłem zmiane jak simka siedziała w 1 noc zimy na dworze patrząc w niebo jak spadła temperatura jej:)
P.S Niechce zakładać nowego tamatu a mam problem. Zabrakło mi troche pkt aspiracji więc użyłem kodu wsztrzymającego starzenie, i podczas dzialania kodu kazałem zdmuchnąć świeczki dwóm niemowlaką i już po anulowaniu kodu ze 3 dni i nie dorastają, jest jakiś kod żeby odrazu dorosly?

Simowa Sanka
12.03.2007, 10:54
Tak jest kod.Wpisz 2 po kolei,najpierw AgeSimsCheat on a potem Aging on i klikasz na sima jest opcja:set age wybierasz wiek:toddler-małe dziecko,teen-nastolatek,child-dziecko,adult-dorosły i elder-emeryt
Wyłączamy oba kody:AgeSimsCheat off i Aging off
Pozdro! xP Nie chciało mi się tego pisać xP

Kufel
12.03.2007, 17:12
Nie idzie;/ na starszych działa ale na niemowlakach nie;/ jest jakis inny sposób?

Simowa Sanka
13.03.2007, 12:20
Zciągnij inSIMenatora.

Raishana
13.03.2007, 17:01
Wyprowadź rodzinkę z tego domu i wprowadź do innego. Jeszcze raz niech zdmuchną świeczki tam. Powinno zadziałać, bo tez już kiedyś tak miałam;)

Alatáriël
17.03.2007, 18:47
Zrób tak:
-Wpisz kod "boolprop testingcheatsenabled true"
-Kliknij na dziecko trzymając wciśnięty shift
-Wybierz opcje "make unselectable"
-Zrób tak samo jeszcze raz, tym razem opcje "make selectable"
-Masz dziecko w panelu rodziny (możesz widzieć jego potrzeby itp)
-Kliknij trzymając wciśnięty shift na dziecko
-Weź opcje "set to birthday"
-Kliknij niemowlakiem na siebie i weź opcje "dorośnij"
-Simka albo Sim będzie miał opcje "pomóż przy urodzinach"

I to wszystko : P