Zobacz pełną wersję : Pioruny :/
Słuchajcie strzelił mi piorun w dach od domu mojego w 4 porach roku i dom mi sie zaczął palić i wiecie co dam dalej było przyjechała straż itp. Czy są jakies piorunochrony? Jak tak to gdzie?
The FerG
17.03.2007, 12:49
Może miałeś/aś jakąś rzecz na dachu np kurczaka (taką ozdobe na dach) :O .
Może miałeś/aś jakąś rzecz na dachu np kurczaka (taką ozdobe na dach) :O .
Czytałam w poradniku ze piorun zawsze moze strzelic w dach... i mi strzelił i pisało ze są piorunochrony gdzies.... ale ja tego az tak dobrze nie zrozumiałam więc was prosze o to zebyscie mi wytłumaczyli gdzie mogą być.
xD :D
O ile pamiętam to są gdzieś w Dekoracje>Różne lub Rzeźby :P
I nazywa sie to to "Pochłaniacz gromów", czy jakoś tak..
Alatáriël
17.03.2007, 17:53
lol, nie wiedziałam o tym. I to po prostu chroni domy, tak? Fajnie ^^
stagnacja
17.03.2007, 18:10
Kup odgromnik ;) poszukaj w dekoracjach. Pomaga! To taka tyczka z jakby skrzydelkami xD
stenia-ananas
18.03.2007, 21:10
a jak wywolac pioruny bo ja to cpr mam od 2 dni inic nierozumiem ..... :shy: :shy: :shy: :shy:
a jak wywolac pioruny bo ja to cpr mam od 2 dni inic nierozumiem ..... :shy: :shy: :shy: :shy:
Pioruny "przyjdą" same, kiedy będzie burza -> najpierw deszcz oczywiście, a potem wszystko na raz. ;)
Alatáriël
19.03.2007, 13:02
Słyszałam też, o nagrodzie aspiracji, którą jest jakiś przyrząd do zmiany pogody...
Owszem, też jest. Możesz to sprawdzić chociażby od razu - wejdźna parcelę Zielonki i Róża właśnie może już "postawić" owy przedmiot.
Alatáriël
19.03.2007, 15:18
Owszem, też jest. Możesz to sprawdzić chociażby od razu - wejdźna parcelę Zielonki i Róża właśnie może już "postawić" owy przedmiot.
Niestety - nie mam TS2 pory roku ;(
Ale jak już będę miała to zlookam xD
Zozolinka
19.03.2007, 17:21
Kup odgromnik ;) poszukaj w dekoracjach. Pomaga! To taka tyczka z jakby skrzydelkami xD
ja nie moge tego znalezc
tenebres
19.03.2007, 18:54
A mi nie podpala dachu tylko róg domu, ale samo się gasi po pewnym czasie. Owszem jest ta simowa panika, ale... ;P nie opyla się dzwonić po straż :D, bo deszcz wszystko zmywa
stagnacja
19.03.2007, 21:26
ja nie moge tego znalezc
To poszukaj w kolekcji Czterech Pór Roku ;) na pewno znajdziesz. Taki srebrny kij...
Alatáriël
20.03.2007, 10:46
Czyli... Deszcz ugasi ogień, tak? Ale fajnie ^^ Nie wiedziałam
Sylwia=)
25.03.2007, 19:23
Słyszałam też, o nagrodzie aspiracji, którą jest jakiś przyrząd do zmiany pogody...
No, jest takie urzadzenie co przywoła nawet snieg w lato czy burze i deszcz w zimie, ale jednak trzeba bardzo uwazac
Mi to nawet sasiada podpaliło (przez pioruny) ale sie dymiło hehe
Pzdrówa =)
Jeśli kupisz ten ogrochonik czy jakoś tak to najlepiej postawić go na wszystkich dachach na parceli bo wtedy nie będzie pożaru :D
P.S. Czy cały dom ci się spalił ?
Zozolinka
03.04.2007, 16:44
tym co w nagrodach aspiracji jest to do wywolywania śniegu itp. to chcialam dzeszcz i mi zlecialy meteoryty
PS:a ten odgromnik jush mam
Alatáriël
03.04.2007, 18:13
To może być deszcz meteorytów? Lol... A może sie coś simom stać?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.