Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Linux

lithium
05.04.2007, 10:37
może się to wydać głupie ale zastanawiam się czy w ts2 można grać na Linuxie? Bo na razie mam Windowsa, ale niedługo kupię nowy komputer i myślę nad zmianą systemu na Linuxa właśnie. Jestem chyba niepełnosprytna bo w necie niczego nie znalazłam xP z góry dzięki za pomoc :)

_agnesia_
06.04.2007, 18:54
A co to jest takiego ten Linux ,bo ja nie wiem :O

vanity
06.04.2007, 19:07
A co to jest takiego ten Linux ,bo ja nie wiem :ONie wiesz to po co sie udzielasz..poszukaj po necie :/

A co do pytania to z tego co czytalam to The Sims 2 zostały napisane pod Windows, jednak znalazłam 2 stronki, które może ci pomogą :P
Mi nie zabardzo chce sie szukać, ale na nich może coś znajdziesz:
LINK 1 (kliknij) (http://www.linux.com.pl/forum/index.php?S=deb6e872d88c544eeadb0d23222c0f84&SQ=0&t=search&srch=sims2&btn_submit=Szukaj&field=all&forum_limiter=&search_logic=AND&sort_order=DESC&author=)
LINK 2 (kliknij) (http://gry.linux.pl/?id=article&kategoria=15&show=48#instal)

Mam nadzieje, że to pomoże :)

lithium
06.04.2007, 19:57
czyli niestety nie da się :(

ale dzięki za pomoc :)

vanity
06.04.2007, 19:59
A przgladałaś te strony, które podałam? Bo coś mi wpadło, że jakos mozna zainstalować TS2, ale nie doczytałam :P To jak nie patrzyłas na tronki to radze przejrzeć, bo może coś ciekawego znajdziesz :)

lithium
06.04.2007, 20:01
przeglądałam i na jakimś forum ktoś pytał czy da się zainstalować ts2 na Linuxie, jakiś koleś mu odpisał, że na razie niestety nie ;/

vanity
06.04.2007, 20:04
Aha no to mi przykro, ale pomimo tego ja jak będe miała czas to spróbuje poszukać czegos na ten temat, bo sama chciałabym zmienic Windowsa na Linux :P Nom i obiecuje, że jak cos znajde to dam znak ^^

Cool_Zeo
06.04.2007, 20:17
przeglądałam i na jakimś forum ktoś pytał czy da się zainstalować ts2 na Linuxie, jakiś koleś mu odpisał, że na razie niestety nie ;/

To ten koleś co ci tak napisał to linuksa pewnie na oczy nie widział...

Do rzeczy, sam osobiście posiadam ubuntu linuksa i tak szczerze to sims 2 mi chodzi szybciej niż pod windowsem... Musisz po prostu zainstalować emulator o nazwie Cedega(niestety płatny... ale zawsze możne sobie na lewo załatwić)
wystarczy to uruchomić i instalujesz sobie gierki z windowsa....

No i oczywiście nie zapomnij o instalacji sterowników do kart graficznych i o akceleracji 3d ;P

Jeżeli jesteś początkująca to polecam ci na początek Ubuntu Linux www.ubuntu.pl

Jak masz jakiś problem z linuksem to pisz - chętnie pomogę ponieważ jestem sympatykiem otwartego oprogramowania :)

A i jeszcze dodam że jeżeli ktoś chce się przesiadać na linuksa to odrazu mówię, że będzie musiał poświęcić wiele godzin ciężkiej pracy, aby zrozumieć nowy system, ale za to owoce tej pracy będą naprawdę wielkie.