PDA

Zobacz pełną wersję : rodzina się zacięła!!

esef
09.04.2007, 17:30
Mam następujący problem:
Grałam rodzinką na parceli publicznej, ktora jest ich własnością (przedsiębiorstwo). W pewnym momencie wszystko stanęło, jakbym nacisnęła pauzę Próbowałam coś klikać, włączać i wyłączać pauzę, wchodzić do trybu budowania itp ale to nic nie dało - tzn. wszystko inne działa tylko w trybie życia wszystko jest zamrożone. Zapisałam gre (bo dobrze im szło, zarobili kase, zdobyli rangi.. szkoda mi było) i wyszłam. Teraz nie mogę wejść do tej rodziny - do ich domu nie mogę wejść bo rodzina jest na parceli publicznej, a jak wchodze na parcele publiczną to gra zawiesza się na ekranie ładowania :( Co robic?? Bardzo nie chciałabym kasować tej rodzinki, hoduję ich od 3 pokoleń :( :(

Alatáriël
09.04.2007, 23:29
Spróbuj tak:
Wejdź na parcele publiczną, kiedy sie będzie wgrywało, i sie zatnie, zminimalizuj grę, i powróć do niej. A jak ci sie jeszcze kiedyś zawiesi gra, wejdź w tryb kupowania, wpisz kod "moveobjects on", i przenieś simów w inne miejsce. Powinni sie odciąć.

esef
11.04.2007, 16:38
aktualnie jest tragedia, bo nie mogę wejść na parcelę, nie mogę jej skasować wyprowadzić rodziny z widoku okolicy, wprowadzic ich do kogos innego przez "zaproponuj->wprowadz sie", po prostu na dobre utknęli w tym swoim sklepie :(

Alatáriël
11.04.2007, 16:40
Orginał masz? Szczerze.
Może to błąd...

Isi
11.04.2007, 17:06
A masz jakieś dodatki z sieci?
Czasem niektóre ściągnięte dodatki szkodzą grze i wtedy na niektórych parcelach powstają takie błędy.

Keisy
11.04.2007, 17:47
Słuchajcie, a co ja mam robić w takim wypadku:
Sim miał wziąśc i nakarmić niemowle, ale podczas wykonywania czynności się zaciął. Dobra, pół biedy, przesunełóam go kodem podanym wyżej i jest dostęp do łóżeczka. Tylko, że teraz mój nieruchomy sim mimo iż jest na odległość miał mieć w przyszłości jakąś interkakcje z łóżeczkiem, więc inne simy nie mają ani jak mi je nakarmić, ani nawet jak wyjąć z łóżeczka. A dziecko głodne.
Myślałam, że jak mi sim, ten co miał tą interakcje, zejdzie to wtedy się mimowolnie ruszy, ale nie, wskażniki na minusie a on stoi. Co śmieszniej dziecko też ma wszystko na minusie i też jeszcze żyje.

Co ja mam zrobić z takim rodzajem egzystencji?

Rocket
11.04.2007, 20:34
Słuchajcie, a co ja mam robić w takim wypadku:
Sim miał wziąśc i nakarmić niemowle, ale podczas wykonywania czynności się zaciął. Dobra, pół biedy, przesunełóam go kodem podanym wyżej i jest dostęp do łóżeczka. Tylko, że teraz mój nieruchomy sim mimo iż jest na odległość miał mieć w przyszłości jakąś interkakcje z łóżeczkiem, więc inne simy nie mają ani jak mi je nakarmić, ani nawet jak wyjąć z łóżeczka. A dziecko głodne.
Myślałam, że jak mi sim, ten co miał tą interakcje, zejdzie to wtedy się mimowolnie ruszy, ale nie, wskażniki na minusie a on stoi. Co śmieszniej dziecko też ma wszystko na minusie i też jeszcze żyje.

Co ja mam zrobić z takim rodzajem egzystencji?

Ctrl+shift+c. Wpisz move_objects on, lub Move_Objects on, lub moveobjects on. Któryś na pewno zadziała. Wejdź w tryb kupowania i sprzedaj dziada :). Niemowle też sprzedaj. Zapisz wyjdź z parceli, wejdź jeszcze raz, wszystko powinno być w porządku.

Keisy
11.04.2007, 21:52
A to nie spowoduje bezpowrotną utratę sima i niemowlaka?

kornelia911
11.04.2007, 22:27
A to nie spowoduje bezpowrotną utratę sima i niemowlaka?
Nie.Z tego co wiem przeleportują się obok skrzynki na listy.

Keisy
12.04.2007, 18:08
Odcieli się z powrotem :D Dzięki przenajświętsze za pomoc :)

miki2207
12.04.2007, 19:35
Mam następujący problem:
Grałam rodzinką na parceli publicznej, ktora jest ich własnością (przedsiębiorstwo). W pewnym momencie wszystko stanęło, jakbym nacisnęła pauzę Próbowałam coś klikać, włączać i wyłączać pauzę, wchodzić do trybu budowania itp ale to nic nie dało - tzn. wszystko inne działa tylko w trybie życia wszystko jest zamrożone. Zapisałam gre (bo dobrze im szło, zarobili kase, zdobyli rangi.. szkoda mi było) i wyszłam. Teraz nie mogę wejść do tej rodziny - do ich domu nie mogę wejść bo rodzina jest na parceli publicznej, a jak wchodze na parcele publiczną to gra zawiesza się na ekranie ładowania :( Co robic?? Bardzo nie chciałabym kasować tej rodzinki, hoduję ich od 3 pokoleń :( :(Zarzyło mi się to także kilka razy. Od tego czasu nigdy nie zapisuję gry, kiedy simowie są na SWOJEJ parceli publicznej. Zawsze najpierw jadą do domu i dopiero wtedy zapisuję. Nie wiem czy to wina ściągniętych dodatków (bardzo wątpię) czy jakiś błąd w grze.
A jak poradziłem sobie w tej sytuacji? Otóż po wprowarzeniu kodu "boolProp testingCheatsEnabled true" (wyłącza się go boolProp testingCheatsEnabled false) wszedłem do jakiejkolwiek innej rodziny, kliknąłem z wciśniętym shiftem na którymś z simów (wszystko jedno którym) wybrałem opcję "spawn..." i następnie "tombstone of L and D". Powinien się ukazeć wtedy taki przedmiot jak nagrobek. Na tym nagrobku kliknąć (BEZ shiftu) i wybrać opcję "Add neighbor to family..." pojawi się teraz spis wszystkich simów jacy żyją w tej okolicy. Może tego być bardzo dużo i niestety podane są tylko imiona, a więc jeśli szuka się np. Bartka może się okazać, iż jest paru Bartków. Trzeba niestety metodą prób i błędów wybrać każdego po kolei ( jeśli pojawił się nie ten co trzeba to wyjść z parceli BEZ ZAPISYWANIA, wejść na nią z powrotem i powtórzyć całą operację aż znajdzie się odpowiedniego np. Bartka). Po kliknięciu na imię powinien ukazać się obok nagrobka poszukiwany sim. Jeśli na feralnej, zablokowanej parceli było kilku simów operację należy powtórzyć aż uzyska się wszystkich, którzy POJECHALI NA TĄ PARCELĘ PUBLICZNĄ. Jeśli jakiś sim z tej rodziny został w domu to super! nie trzeba go przywołać (i nie straci się ustawień rodziny). Jeśli są już wszyscy zablokowani simowie wystarczy kazać któremuś z nich wziąć gazetę i wybrać opcję "poszukaj nowego domu dla siebie". Wyprowadzić wszystkich ściągniętych simów, wyjść z parceli (Z ZAPISANIEM!) i ta rodzina jest w panelu rodzin gotowych do wprowadzenia. Można wprowadzić tą rodzinkę na starą ich parcelę i wszystko gra! No może prawie wszystko... Rodzina niestety traci wszystkie ustawienia związane z rodziną a więc kasę ( to można zmienić przy użyciu kodu "familyfunds xxx yyy" gdzie "xxx" to nazwisko rodziny a "yyy" kwota którą chcemy by ta rodzina miała), skasuje się fotostory, może mieć też nowe nazwisko itd. NIE ULEGAJĄ natomiast skasowaniu ustawienia simów a więc każdy z nich pracuje tam gdzie pracował, zna każdego kogo znał itp. i nawet JEST NADAL właścicielem tej parceli zablokowanej - może na nią znowu pojechać i wszystko będzie tak jak podczas ostatniego zapisania.
Pozdrawiam
miki2207

p.s. Jeśli chciałabyś odzyskać fotostory to napisz podpowiem jak to prosto zrobić!

esef
12.04.2007, 20:34
Cudownie!!! Dzięki wielkie!!! Włączam grę i sprawdzam czy zadziała, na szczęście tylko jedna simka pojechała na parcelę publiczną. Jak stracą kasę to nie będzie tragedii, mają bogatych rodziców :) (gram bez kodów za wyjątkiem takich sytuacji powodujących błędy)

kasiadab
10.04.2009, 13:23
Mam podobny problem tylko, że moi simowie (zaczeło się od jednej rodzinki skończyło na całej okolicy) się zacinają. Gdy np. mają zmienić ubranie, poszukać pracy blokują się tak jak by to była pałza ale nie jest ;((

Proszę pomóżcie bo nie wiem co mam zrobić.!!!

Violet
10.04.2009, 15:42
kasiadab-nieodświerzaj tematów sprzed 2 lat

braindamage
10.04.2009, 18:40
Mam podobny problem tylko, że moi simowie (zaczeło się od jednej rodzinki skończyło na całej okolicy) się zacinają. Gdy np. mają zmienić ubranie, poszukać pracy blokują się tak jak by to była pałza ale nie jest ;((

Proszę pomóżcie bo nie wiem co mam zrobić.!!!

hm, to moze byc wina dodatkow. sciagnij sobie program do wykrywania wadliwych dodatkow i po prostu usun te, ktore zasmiecaja Ci gre. jezeli nie masz dodatkow z internetu, byc moze, ze bawilas sie boolPropem. no, a jesli to tez nie jest przyczyna, to mozesz miec za slaby komputer na simsy.

@Edyta: a dlaczego ma niby nie odswiezac? lepiej, zeby odswiezala niz miala zakladac osobny temat.

Violet
12.04.2009, 09:53
a nobo tak