Zobacz pełną wersję : Brak odbicia w lustrze i inne problemy z grafiką
Witajcie. To mój pierwszy post tu. Jeśli coś takiego było, bardzo przepraszam.
Mianowicie, mam 2 problemy z dwójką.
1. Dlaczego moi simowie nie odbijają się w lustrze? Ono cały czas jest białe.
2. Za każdym razem, gdy się przeprowadzam do nowego domu, połowa ekranu jest czarna. Czemu? Jak to naprawić?
Z góry dziękuję.
Z lustrami już było, ale szczerze to nie chce mi się tego szukać :).
1. Lustra.
W opcje grafiki i wydajności masz coś takiego jak odbicia światła. Włącz je to simowie zaczną się odbijać. Jeżeli masz słabszego kompa to nie włączaj odbić światła, bo gra będzie ci się przycinać.
2.Czarny ekran.
Hmmm... to może być słaba karta graficzna. Upewnij się czy Twój komp spełnia wymagania. Albo pirat.
Jak wspomniano wyżej.
Co do tego ekranu to może być to spowodowane dodatkami z internetu, sama mam podobnie (jak spadnie śnieg, całą okolicę poza moją parcelą mam czarną). Ewentualnie słaba karta graficzna albo mało pamięci, za duże obciążenie komputera.
Nie, moje wszystkie simsy są oryginalne. A problem z tą czarną połową jest od początku. Kompa mam XP, więc jeszcze jakoś powinien dawać radę ;)
Taa... a u mnie lustro jest czarne ale tylko w trybie tworzenia rodziny :1smutny:
Zrobiłam w tej grafice tak jak mówicie i mam czarne lustro :gu:
Ale to lustro jest ściągnięte z internetu czy Maxisowe ?
Napewno z internetu. Ja nie sadzę, żebymaxisowa gra płatała takie figle ;)
Ja osobiście mam taka sama sytuację z lustrem i ... piracka grę
Napewno z internetu. Ja nie sadzę, żebymaxisowa gra płatała takie figle ;)
Ja osobiście mam taka sama sytuację z lustrem i ... piracka grę
Nie mam na myśli gry pirackiej, bo na tym forach o Piratach nie piszemy. Chodziło mi oto czy lustro jako mebel jest z internetu czy to się dzieję z lustrami Maxisa.
Nie, moje wszystkie simsy są oryginalne. A problem z tą czarną połową jest od początku. Kompa mam XP, więc jeszcze jakoś powinien dawać radę ;)
Widzisz to nie zależy od systemu operacyjnego (od niego też, ale w mniejszym stopniu) tylko od karty graficznej, procesora, ramu i takich tam.
Myślę że ten temat (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15007) Ci pomoże. No i ważne pytanie:
czy masz jakieś hacki, dodatki z netu albo coś?
Napewno z internetu. Ja nie sadzę, żebymaxisowa gra płatała takie figle. Ja osobiście mam taka sama sytuację z lustrem i ... piracka grę
Nawet sobie nie wyobrażasz co może zrobić orginalna maxisowaska gra. No po prostu strach się bać. Ja mam full błedów i orginały xP
Absolutnie WSZYSTKO oryginalne, żadnych piratów, lustro maxisowskie :(
Też tak miałam, kiedy miałam starą kartę graficzną. Po wymianie tego podzespołu wszystko jest ok. Może po prostu Twoja karta nie jest w stanie udźwignąć takiego obciążenia, jakim są lustra ;)
ale i tak do niczego ci to nie jest potzrebne no nie
ale i tak do niczego ci to nie jest potzrebne no nie
Nie, ale co z tego? Przecież po to jest forum, żeby rozwiązywać problemy:P
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.