PDA

Zobacz pełną wersję : znika kursor

Zrazio
24.04.2007, 16:22
witam. gram sobie w zwierzaki i często podczas ładowania zacina mi się kursor, tzn. strzałka staje w miejscu ale mogę klikać inne rzeczy tylko że nie widze gdzie aktualnie mam ustawiony kursor. Mam nadzieję że rozumiecie :D

Delivered
27.04.2007, 21:40
Ale która to część simsy1 czy 2 ??

Pomogę ci tylko muszę to wiedzieć.

Darlene
28.04.2007, 07:55
Ale która to część simsy1 czy 2 ??

Pomogę ci tylko muszę to wiedzieć.

To jest dział o The Sims 2, więc chodzi chyba raczej o 2.

Alatáriël
28.04.2007, 12:18
witam. gram sobie w zwierzaki i często podczas ładowania zacina mi się kursor, tzn. strzałka staje w miejscu ale mogę klikać inne rzeczy tylko że nie widze gdzie aktualnie mam ustawiony kursor. Mam nadzieję że rozumiecie :D

Ale tylko podczas ładowania, tak?> W grze jest normalnie?
orginał? ;]

Rocket
28.04.2007, 12:55
Ja miałam podobny problem w the sims 1. Czasem nie widziałam kursora np. w trybie tworzenia rodziny, czasem w grze. Ale ja miałam pirata robionego na przegrywarce kolegi :D. Zainstalowałm inną gre (też pirat) i miałam normalnie. Nie wiem od czego to zależy.

Delivered
28.04.2007, 18:44
Mi znikało w ts1. A w ts2 to tak jak w poprzedniej wersji. Gra bez płyty tak się ończy.

Rider41
29.04.2007, 08:10
oh...
zanim co kolwiek napiszesz i nie tylko ty pisze do wszystkich sprawdz czy nie masz starych sterów do karty graficznej mi raz jak mialem starego kompa to mi TS2 cieło jak nie wiem co no i zainstalowalem sobie najnowsze stery do karty i chodziło cacy ;] wiec poszukaj sterów bo to jest rozwiazaniem wiekszosci problemow a jak nie pomorze to poszukaj takiego patha co poprawia wszystke błedy w TS2 ;]

Zozolinka
29.04.2007, 13:17
JA TEZ TAK MAM I NIE TYLKO PRZY GRANIU W SIMSY MAM IDIOTYCZNą MYSZKE TO ZNACZY MAM TROCHE ZEPSUTY KABELEK.MOZE TEZ TAK MASZ?

Iminashi
30.04.2007, 10:07
Mi tez zniknął. w normalne the sims nie moge grac, bo nie mam kursora, ale w ŚW i wakacje mam kursor :P

Rocket
30.04.2007, 19:16
No dobra, standardowa procedura :D.
To może być wina:
- pirata (patrz post Alatariel)
- gry bez płyty - źle zrobiony obraz, itp.
- tego że komp nie spełnia wymagań minimalnych (patrz post Rider41)
- braku aktualizacji
- jakiś problemów z instalizacją (miałeś?)
- problemów z myszką i sprzętem z nią związanym np. nadajnikem (patrz post Zozolinki)
- tego że pomyliłeś działy :P- w the sims 1 często tak się zdarza i chyba nie ma na to rady
- problemów ze sterownikami myszki
- może jakiegoś hacka albo nieoficjalnego EP, z nimi wszystko się może zdarzyć.
Tan patch o którym mówił Rider41 jest na oficjalnej stronie EA Games, nie dam Ci linku bo mi net za bardzo muli.
I jeszcze jedno małe, głupie pytanie: czy ruszasz myszką podczas ładowania?

EDIT: mam tego patcha:
http://thesims2.ea.com/update/
ta strona jest w start->programy->EA games-> the sims 2-> szukaj uaktualnień :laugh:

cysia
30.04.2007, 19:35
JA TEZ TAK MAM I NIE TYLKO PRZY GRANIU W SIMSY MAM IDIOTYCZNą MYSZKE TO ZNACZY MAM TROCHE ZEPSUTY KABELEK.MOZE TEZ TAK MASZ?
Zozolinka nie pisz z caps lock'iem bo krzyczysz w necie tak jest. :)