PDA

Zobacz pełną wersję : Dodatki - współdziałanie

ayenn
15.05.2007, 09:05
Witam wszystkich,
mam jedno pytanie: jak już uda się zainstalować wszystkie dodatki typu Na Studiach i Zwierzaki, to czy one działają jednocześnie? A może jeśli mam Na Studiach, to nie będą mi działały akcesoria ze Zwierzaków itd.?
Pytam, bo miałam zainstalowane Nightlife, a jak zainstalowałam 4PR, to po odpaleniu zostałam informację, że dodatek Nocne Życie został odinstalowany i jeśli kliknę "dalej" to zostaną usunięte wszystkie domy i otoczenia, a simy znajdą się w skrzyni. Nie kliknęłam tego "dalej", bo się bałam, że mi wywali cały dodatek...
Proszę, pomóżcie - chciałabym, żeby moje simy jednocześnie mogły iść na studia i mieć zwierzątko na przykład ://

Rocket
25.05.2007, 19:27
Proste. Zainstaluj w kolejności wydawania czyli:
1. Na studiach
2. Nocne Życie
3. Własny biznes
4. Zwierzaki
5. 4 pory roku
Jak gdzieś się pomyliłam to poprawiać :).
Nie ma czegoś takiego jak niekompatybilne dodatki. Wszelkie błędy to wina piratów i instalacji i kolejności innej niż wydawania.

GRUSSSER
25.05.2007, 20:05
Proste. Zainstaluj w kolejności wydawania czyli:
1. Na studiach
2. Nocne Życie
3. Własny biznes
4. Zwierzaki
5. 4 pory roku

Ja zrobiłem 4 i 5 punkt na odwrot i mi chodzi!? :O

A pozatym na studiach NIE da się mieć psa albo kota tylko w otoczeniu, w dzienicy, przedniesciu... wszę dzie oprócz na studiach! :laugh:

_Ania_
26.05.2007, 14:45
Jeśli się nie mylę, to ten problem występuje, kiedy podczas instalacji gry program chce sprawdzić, czy gra jest zaktualizowana (czy jak to tam się zwie; 4 płytę simsów podstawowych trzeba wrzucić) i zresetuje się komputer. W tym przypadku pozostaje tylko odinstalowanie gry.
I niekiedy jest to przypadłość instalowania pirackich simsów.

Rocket
29.05.2007, 21:58
Jeśli się nie mylę, to ten problem występuje, kiedy podczas instalacji gry program chce sprawdzić, czy gra jest zaktualizowana (czy jak to tam się zwie; 4 płytę simsów podstawowych trzeba wrzucić) i zresetuje się komputer. W tym przypadku pozostaje tylko odinstalowanie gry.
Resetowanie podczas aktualizacji powoduje nie wgranie się części tekstur i chyba tylko z tym mogą byc kłopoty.

Ja zrobiłem 4 i 5 punkt na odwrot i mi chodzi!?
Niektórym chodzi niektórym nie. Życie jest niesprawiedliwe :angry:

_Ania_
29.05.2007, 22:39
Resetowanie podczas aktualizacji powoduje nie wgranie się części tekstur i chyba tylko z tym mogą byc kłopoty.
Nie. Ja miałam ten sam problem, bo ktoś mi tak doradził. Pomogła ponowna instalacja gry.

xymox
30.05.2007, 07:51

dokładnie jest tak jak piszesz.

KikoBrk
02.06.2007, 09:14
ja wszystkie zainsatlowalem byle jak znaczy nie po kolejiiiiiiiiiiiiiii i mi smiga ^^

lusia
03.06.2007, 07:23
Ja też nie instalowałam po kolei :con: i chodzi mi normalnie :P Tak samo mini dodatki itd..

Rocket
03.06.2007, 16:36
Ja też nie instalowałam po kolei :con: i chodzi mi normalnie :P Tak samo mini dodatki itd..
Jak już mówiłam życie jest niesprawiedzliwe. Mi nie chodzi.

Lilith
11.06.2007, 12:27
A ja byłam zmuszona zainstlować na odwrót... gra swietnie...

Wickoo
11.06.2007, 13:48
Oczywiście, że gra. Jak już pisałem:
Można instalować jak się*chce, gra ma budowę modularną i jest testowana przez tysiące betatesterów w różnych kierunkach ;)
Znaczy to tyle, że będzie działał sam dodatek CPR, albo jak ktoś*chce CPR + Zwierzaki, a jak kto inny ma kaprys to i CPR i NŻ.
Wybór należy do użytkownika :)

Pisałem również:
[..]
Kopia to kopia, klon. O ile płyta nie zawiera błędnych sektorów (nie jest jakoś drastycznie porysowana itp.) domowa kopia (często właśnie pirat) działa identycznie jak oryginalna kopia.