PDA

Zobacz pełną wersję : Jak usunąć schody?

fredka
23.05.2007, 20:35
Wiem że to trochę głupie ale w żaden sposób nie mogę usunąć schodów! Więc tak:
Kupiłam sobie przykładowy domek simsów dwójki. Wprowadziłam tam rodzinę. Po pewnym czasie postanowiłam zrobić remont i usunęłam piętro ale za nic nie mogę usunąć schodów! Próbowałam wszystkiego! Próbowałam łapką, próbowałam z wciśniętym klawiszem Delete próbowałam z wciśniętym klawiszem Ctrl i próbowałam za pomocą kody moveobjects on i nic! Co ja mam teraz zrobić?!
Ps. Mam Nocne życie Zwierzaki i Cztery pory roku wszystko oryginały i dobrego kompa!

Akmiss
24.05.2007, 14:16
Jeżeli masz cztery pory roku to powinny dać się usunąć młotkiem

cysia
24.05.2007, 14:24
A może te małe schody i tym usuń.

Nandelle
24.05.2007, 14:40
A moze tych schodów nie da się usunąć?
Ja tak mam u ćwirów w jadalni chciałam im zmienić stół i krzesła i nie można usunąć jednego krzesła(niby używane jest).
A u mojej koleżanki u marzycieli łóżka nie da się usunąć pisze że jest używane jak wcale nie jest, ale nie pisałam tego na forum bo po co.

Rocket
25.05.2007, 19:15
A moze tych schodów nie da się usunąć?
Ja tak mam u ćwirów w jadalni chciałam im zmienić stół i krzesła i nie można usunąć jednego krzesła(niby używane jest).
A u mojej koleżanki u marzycieli łóżka nie da się usunąć pisze że jest używane jak wcale nie jest, ale nie pisałam tego na forum bo po co.
Ja tam miałam bardzo często w jedynce. Jedyne wyjście to move_objects on.
Fredka jaki to typ schodów?

Kasiunia14lat
12.06.2007, 16:45
Ja też nie moge usunąć schodów w domkach maxisowych... a powiedzcie mi jeszcze jak usunąć piętro...?

Verona
12.06.2007, 17:23
Musisz w trybie budowania wybrac ikonkę schodów, a potem wybrac któreś z nich i najechac nimi na te które chcesz skasowac, potem wcisnąc CAPS LOCK i usunąc je jak ścianę.

Do Kasiuni:
Skasuj będące tam meble, potem ściany, podłogi i powinno byc ok, dach powinien byc już na parterze nie na 1 piętrze, ale nie gwarantuje :)

Kasiunia14lat
13.06.2007, 14:17
Musisz w trybie budowania wybrac ikonkę schodów, a potem wybrac któreś z nich i najechac nimi na te które chcesz skasowac, potem wcisnąc CAPS LOCK i usunąc je jak ścianę.

Do Kasiuni:
Skasuj będące tam meble, potem ściany, podłogi i powinno byc ok, dach powinien byc już na parterze nie na 1 piętrze, ale nie gwarantuje :)
Tylko, że ja nie umiem skasować ścian i podłogi! Chyba, że przez "cofnij", ale wtedy kasują się po kolei też inne meble...
Ale dziekuję, że napisalaś. Byłabym wdzięczna, gdybyś napisała mi jeszcze jak się kasuje ściany i podłogi.
Pozdrawiam
Kasia

Arvén
14.07.2007, 23:39
Schody w maxisowych domach to po prostu 'powiększenie' schodków prowadzących jedynie na tarasy. Wystarczy w trybie budowania wejść w opcję "krótkich" schodków, wybrać opcję schodów i przesunąć kursor na schody. Wtedy wciśnij ctrl]. Powinny po kliknięciu się ulotnić ^^.

Idil
31.07.2007, 12:52
Jest kod na kasowanie wszystkich schodów:
deleteAllObjects Stairs
przydatne :smirk: