PDA

Zobacz pełną wersję : Dodatki

katharsis
28.05.2007, 16:14
proszę o dokładną instrukcję gdzie zapisywać dodatki i jak je instalować. Będę wdzięczna :*

Pozdrawiam
kasiulinda

Rocket
03.06.2007, 02:33
Były już takie tematy, ale nie chce mi się ich szukać :). Jeżeli chodzi Ci o dodatki z netu to masz na forum problemów z grą przyklejony taki temat, przeczytaj sobie.
A jeżeli chodzi o takie normalne dodatki w stylu Cztery Pory Roku, Własny Biznes itp, to:
- trzeba je wgrywać do osobnych folderów, i nie do tego folderu gdzie jest podstawa, bo pliki się nadpiszą i gra nie będzie działać. Domyślnie (tj. kiedy nie zmieniasz miejsca gdzie gra ma się zainstalować) jest ustawiony osobny folder dla każdego dodatku.
- dobrze jest instalować dodatki w kolejności wydawania, ale niektórzy instalują w innej i nic się im nie dzieje. Jeżeli najpierw zainstalowałaś dodatek który wyszedł późnej to po zainstalowaniu tego wcześniejszego powinnaś go zainstalować jeszcze raz.
- po zainstalowaniu dodatków do gry wchodzi się przez ikonkę tego który wyszedł najpóźnej
- na wszelki wypadek dobrze jest sobie przed instalają dodatku skopiować zapisy gry. Są w moje dokumenty- ea games- sims2.
A instaluje sie je jak każdą grę i do tego chyba nie trzeba instrukcji :).

P.S. Jeżeli napisałam coś głupiego, niejasnego bądź zrobiłam kupe błędów ortograficznych weź pod uwagę że jest 3 w nocy.

Pozdrawiam