Zobacz pełną wersję : Mam pytanie
ola-zolta565
10.06.2007, 14:52
A więc: kiedy sobie gram jakąś rodziną to nigdy niewidać domów naokoło (tych które są w okolicy) i moje pytanie jest takie- można jakoś zrobić żeby było je widać?? A może one są w Nocne Życie?? Please odpowiedzcie!!
Będę bardzo wdzięczna :smirk:
Trzeba wejść w ustawienia gry i tam masz taką opcje B) a czy pojawia się ona dopiero w NŻ to nie jestem pewna, ale może tak być....
_czarna_mamba_
14.06.2007, 08:55
można to zrobić. wystarczy, że wejdziesz w opcje grafiki lub kamery (nie pamiętam!) i zaznaczysz "zasięg widoku - bardzo duży)
unforgiven
14.06.2007, 09:01
A może one są w Nocne Życie??
tak, opcja widoku pobliskich domów dostępna jest tylko w NŻ.
tak, opcja widoku pobliskich domów dostępna jest tylko w NŻ.
Ale jeśli ma się dodatek wydany po NŻ to też jest ta opcja.
W ustawieniach gry czy jakoś tak, w każdym bądź razie albo ustawienia gry albo grafiki czy opcje można właczyć 'podgląd sąsiadów' albo ' kontrolę sąsiadów', nie pamiętak jak dokładnie to leciało, aczkolwiek coś z sąsiadami :P.
Bo zasięg widoku nic nie zmienia, poza tym, że widzi się więcej terenu ;).
Kasiunia14lat
14.06.2007, 18:25
Rzeczywiście ten widok domów sąsiadów jest dopiero w dodatkach NŻ i tych kolejnych. Ja niestety mam tylko podstawę The Sims 2 :( Choć też bym chciała, żeby było widać ich domki. Czy nie ma na to jakiegoś sposobu?
Alatáriël
14.06.2007, 20:10
Rzeczywiście ten widok domów sąsiadów jest dopiero w dodatkach NŻ i tych kolejnych. Ja niestety mam tylko podstawę The Sims 2 :( Choć też bym chciała, żeby było widać ich domki. Czy nie ma na to jakiegoś sposobu?
Chyba nie ma... nie sądzę, żeby były jakieś dodatki z neta na to.
Ni']['R[]
17.06.2007, 13:04
ej ja tez mam problem jak chce wlonczyc TS2 to mi wyskakuje
''wloz plytke , wcisnij OK i uruchom program ponownie''
robie tak i nic!!
prosze o pomoc
Taaa... Czy to tak ciężko przeczytać regulamin (http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=2135)?
3. Nie można zbaczać z tematu dyskusji, jeżeli chcesz się dowiedzieć o czymś innym – załóż nowy temat.
Ni']['R[] - skoro tak bardzo chcesz żeby ktoś Ci pomógł to dlaczego nie założysz własnego tematu, tylko wpychasz się nie potrzebnie do tematów innych, co? Tym samym jedynie zaśmiecasz temat i spamujesz.
Castaway
26.06.2007, 17:09
Ustawienia gry -> sąsiedzi wł mozesz tez wlaczyc ozdoby czyli rozne drzewa itp ktore nie znajduja sie na zadnej parceli
nie polecam zbyt włączania tych domków :con: :| nie wiem czy was tak jest ale u mnie niestety tak.ja je włacze to jest taki ...nie wiem jak to wyjasnic ale taki nie dokladny.okna to tylko kwadraty drzwi nie ma pusto jest w srodku nie ma oswietlenia w nocy.a jak jest u was???
nie polecam zbyt włączania tych domków :con: :| nie wiem czy was tak jest ale u mnie niestety tak.ja je włacze to jest taki ...nie wiem jak to wyjasnic ale taki nie dokladny.okna to tylko kwadraty drzwi nie ma pusto jest w srodku nie ma oswietlenia w nocy.a jak jest u was???
U mnie też tak jest, więc to chyba normalne :) No chyba, że ktoś ma lepszą kartę graficzną...ale nie sądzę. Wydaje mi się, że tak zawsze i u wszystkich jest.
nie polecam zbyt włączania tych domków :con: :| nie wiem czy was tak jest ale u mnie niestety tak.ja je włacze to jest taki ...nie wiem jak to wyjasnic ale taki nie dokladny.okna to tylko kwadraty drzwi nie ma pusto jest w srodku nie ma oswietlenia w nocy.a jak jest u was???Ja mam tak samo no, ale tak to u wszystkich(?) chyba jest :/
No chyba, że ktoś ma lepszą kartę graficzną...ale nie sądzę.No ja też nie sądze, bo ja chyba mam lepsza jakąs kartke graficzną, a i tak to beznadziejnie wygląda :P
Castaway
26.06.2007, 18:50
A u mnie nie :) . Tylko troche sie gra tnie :/
u wszystkich widok sąsiadów nie jest tak doskonały jak widok na parceli. poprostu maxis chciał, aby widok ten nie spowalniał aż tak bardzo gry. oraz aby simsy działały nawet na tych słabszych komputerach.
wyobraźcie sobie jakie wymagania sprzętowe miałyby simsy, gdyby widok domów sąsiadów był tak szczegółowy jak widok na danej parceli.... na większości komputerach gra by poprostu nie chodziła.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.