Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : po prostu ich nie ma - co zrobić??

Dominique_90
17.06.2007, 12:13
Mam problem z dodatkami z netu, po prostu się nie wgrywają :1smutny: wczoraj przez pół dnia szukałam odpowiedzi dlaczego, przeczytałam mnóstwo postów i poradników, próbowałam na różne sposoby, ale nadal nie mam w grze ani jednego dodatku :con:

Ściagałam ubrania, fryzury, kolczyki i okulary ze stron:
http://www.peggysims2.net/index.htm
http://www.xmsims.com/sims2/ehtm/main/index03.htm.

Tam, gdzie było trzeba ściągałam też meshe.

Wszystko rozpakowywałam winrarem do: C:\Program Files\EA GAMES\The Sims 2\Downloads
(folder "Downloads" sama stworzyłam, bo go nie było)

Po rozpakowaniu wszystkie pliki mają rozszerzenie .package, więc powinny automatycznie być w grze.

Ale ich nie ma :1smutny:
Co robię źle?? Gdzie popełniam błąd?
Proszę, pomóżcie! ;(

ps. mam dodatki: Zwierzaki, Szyk i Elegancja oraz 4 pory roku (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale wolę napisać..)

Rocket
18.06.2007, 19:49
Gdy wchodzisz do gry jest pytanie czy włączyć zawartość zmodyfikowaną prawda? To zaznacz "Włącz" pograj chwilę i wyjdź z gry. Potem wejdź jeszcze raz i zrób to samo. Za którymś wejsciem powinno się pojawić. Z reguły ludzie mają już od drugiego, ale mi się pojawiło chyba dopiero za trzecim czy czwartym.
Jeżeli nie masz tego pytania, to w opcjach gry jest opcja na temat pokazywania go.
A i zobacz jeszcze czy bodyshop "widzi" te dodatki.
EDIT: i sprawdź czy nie pomyliłaś się w nazwie folderu Downloads.

Isi
18.06.2007, 19:57
Foleru Downloads nie powinnaś tworzyć w katalogu C:\Program Files tylko koniecznie w Moich dokumentach (Moje dokumenty -> EA Games -> The Sims 2 -> Downloads)
Myślę, że dlatego nic Ci nie działa.

Samantha
19.06.2007, 20:25
Wydaje mi się, że musisz zainstalować takie maleńkie programiki dzięki, którym gra będzie "widziała" ściągnięte obiekty! Są to:CEP.exe i ColourOptionsSetup.exe!!! Też miałam kiedyś taki sam progrem, a po zainstalowaniu tych programików wszystko jest OK!!

Alatáriël
19.06.2007, 20:35
Nie ma co tu kombinować :)
Po prostu wrzucasz nie tam gdzie trzeba. Powinnaś syworzyć ten folder w
moje dokumentach/ea games/the sims 2. Wtedy Ci zadziałają :)
Isi ma racje.
Myślę, że programy nie są konieczne...

Eli1991
21.06.2007, 18:25
Po ściągnięciu dodatków musisz je sformatowac dzięki programowi Sims2Packer, przydałby ci się jeszce Colour Options 2.0 i WinRAR. Możesz spróbowac ściągnąć je z internetu. Ja mam je na płtce z dodatkami która kupiłam z gazetą Gry Extra. Po ,,przepuszczeniu" dodatka przez Sims2Packer staje sie on zupelnie inna aplikacją, wchodzisz do niego i go instalujesz wtedy powinien pojawić się w grze oznaczony gwiazdką. Życze powodzenia!!!

~*+Kasia+*~
21.06.2007, 19:11
Nie ma co tu kombinować
moje dokumentach/ea games/the sims 2. Wtedy Ci zadziałają
Kasia ma racje.
Myślę, że programy nie są konieczne... :shifty:

Alatáriël
21.06.2007, 20:33
Nie ma co tu kombinować
moje dokumentach/ea games/the sims 2. Wtedy Ci zadziałają
Kasia ma racje.
Myślę, że programy nie są konieczne... :shifty:

Nie chce nic mówić, ale napisałaś dokładnie to samo co ja xD

Rocket
21.06.2007, 21:40
Po ściągnięciu dodatków musisz je sformatowac dzięki programowi Sims2Packer, przydałby ci się jeszce Colour Options 2.0 i WinRAR. Możesz spróbowac ściągnąć je z internetu. Ja mam je na płtce z dodatkami która kupiłam z gazetą Gry Extra. Po ,,przepuszczeniu" dodatka przez Sims2Packer staje sie on zupelnie inna aplikacją, wchodzisz do niego i go instalujesz wtedy powinien pojawić się w grze oznaczony gwiazdką. Życze powodzenia!!!
O kurczę ale zawiłe :O . Nie trzeba przez nic przepuszczać wystarczy rozpakować do dobrego folderu.
Nie chce nic mówić, ale napisałaś dokładnie to samo co ja xD
Faktycznie, nawet literówki zrobiła takie same :laugh: . I co ciekawe userka o nicku "~*+Kasia+*~"pisze "Kasia ma racje", a żadna Kasia przed nią nie pisała :smirk:

beliel
22.06.2007, 10:42
I nie zapominaj o sciaganiu meshy... ;)