Zobacz pełną wersję : HELP!Simsy się wyłączają i cały komputer też!Potrzebny format czy i
Otóż mam pewien problem.Moje sims 2 w pewnym momencie(np.kiedy chce wstawić prysznic do łazienki)zacinają się!I wtedy wyłącza się komputer.Mój qumpel doradził mi żebym(spoko jestem dziewczyną jak po nicku widać)formatowała cały komputer!Czy jest inne rozwiązanie?
TO JEST DZIAŁ Z PORADNIKAMI NIE Z PYTANIAMI!!
Delivered
22.06.2007, 21:41
Postaram się pomóc, ale jak ten temat trafi tu (http://www.forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49).
Olutek_eMo
25.06.2007, 13:22
Otóż mam pewien problem.Moje sims 2 w pewnym momencie(np.kiedy chce wstawić prysznic do łazienki)zacinają się!I wtedy wyłącza się komputer.Mój qumpel doradził mi żebym(spoko jestem dziewczyną jak po nicku widać)formatowała cały komputer!Czy jest inne rozwiązanie?
Tiaaa... ja też tak miałam, odinstalowałam gre i na nowo zainstalowałam ale to nic nie pomogło. Potem tata mi kupił nowego kompa, tam wgrałam simsy i działało i owiele szybciej. Może masz coś z kompem (bo ja miałam).
rockferry
25.06.2007, 15:15
masz za słaby komputer na simsy. radziłabym zainwestować w nowy =)
Taaa za słaby komputer...
Jak nie wiecie jak pomóc, to prosiłbym nie piszcie takich postów.
Nie każdy trafia na forum komputerowe, a potem biedni userzy zwalają winę na "za słaby komp" (naprzykład).
1. Doinstalowywałaś coś do Simsów ? Dodatek, coś z neta ?
2. Popytaj się rodziców/innych użytkowników tego kompa (jak są) czy było coś w nim ostatnio zmieniane, coś instalowane itd.
3. Czy to jest pierwszy raz, kiedy odpalasz na tym kompie Sims2? czy od początku miewasz tego typu problemy ?
Prawdopodobnie jest problem z windowsem/sterownikami/itd.
Objawia się to tzw. blue screen'em czyli ekranem gdzie na niebieskim tle wypisane są informacje dot. błędu (standardowo windows ma zaznaczoną opcję, że w momencie wyskakiwania tego błędu ma się automatycznie restartować komputer.)
http://www.grush.one.pl/article.php?id=bluescreen&page=3
Tu masz opis jak to wyłączyć.
Jeżeli to nie pomoże (tzn. mimo wyłączonej opcji auto-restartu komp dalej się zawiesza i odrazu resetuje) to:
Weź odinstaluj grę, usuń pozostałości (foldery itd., wpisy z rejestru, np. darmowym RegCleaner (o to poproś kogoś bawiącego się tym na codzień (nie uważam, że brak Ci umiejętności do obsługi tego typu oprogramowania, ale po poscie wnioskuję, że komputer to tylko zabawka dla Ciebie, a nie obiekt zainteresowania, hobby itd.), zainstaluj od nowa.
Ew. przed odpaleniem gry wyłącz wszystko co się da z zasobnika (prawy dolny róg).
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.