PDA

Zobacz pełną wersję : dziwne i smieszne przypadki

Alene
26.06.2007, 19:05
hej w tym temacie chciałabym sie dowiedziec co może sie zdarzyc smiesznego lub dziwnego co maxis nam zaoferowało.mi np. zdarzyło sie dzisiaj ze moja simka o 21:00 patrzyła sie w gwiazdy(nie przez teleskop tylko leżała na trawie)nagle coś głosno łupnęło patrze a to satelita upadła na moja simke :D satelita była zerdzewiała i wziełam do wypozazenia a simka zabita lezała na trawie przyszła smierc ale wybawiłam ją :D a co sie zdazyło u was???(i co może sie wg. zdarzyc w simsach 4pory roku)???

Zozolinka
27.06.2007, 08:24
to nic dziwnego ze patrzala w gwiazdy lezac na trawie nawet w dzien na obłoki patrzy

Alene
27.06.2007, 09:32
to nie jest dziwne ale to mnie zdiwiło że spadła na tą simke SATELITA.Dla mie to było dziwne bo pierwszy raz to widziałam.cyba ze to jest normalne tak jak UFO

Zozolinka
27.06.2007, 09:58
tak to jest normalne

vanity
27.06.2007, 10:34
No to jest normalne już nie raz tak mi sie zdarzyło, ale mam pytanie jedno...

satelita była zerdzewiała i wziełam do wypozazenia Jak można wziąść satelite do wyposażenia..na dodatek zardzewiała? :/ No nie wiem mi spadła juz z 4 razy satelita i jeszcze nigdy zabrać jej nie mogłam, ani nic ... Czy to na prawde jest możliwe?

Alene
27.06.2007, 12:18
tak...mozliwe...a masz dodatek nocne zycie???jesli tak to jest w tym dodatku wyposazenie ja wpisałam kod move_objects on a potem wzięłam ta satelite do wyposazenia.a potem dałam w prezencie innemu sasiadowi :smirk:

Justa95
27.06.2007, 14:09
Możesz też sprzedać tę satelitę za 1999 simoleonów.

Sandy
27.06.2007, 18:10
Możesz też sprzedać tę satelitę za 1999 simoleonów.

Albo zostawić sobie na pamiątke :D

Janvier
27.06.2007, 18:57
hej w tym temacie chciałabym sie dowiedziec co może sie zdarzyc smiesznego lub dziwnego co maxis nam zaoferowało.mi np. zdarzyło sie dzisiaj ze moja simka o 21:00 patrzyła sie w gwiazdy(nie przez teleskop tylko leżała na trawie)nagle coś głosno łupnęło patrze a to satelita upadła na moja simke :D satelita była zerdzewiała i wziełam do wypozazenia a simka zabita lezała na trawie przyszła smierc ale wybawiłam ją :D a co sie zdazyło u was???(i co może sie wg. zdarzyc w simsach 4pory roku)???

Ja miałam na początku tak że jak padał śnieg , to na ziemi nie było śniegu tylko czarne pole , tylko dom nie był czarny :O , ale teraz wszystko ok :smirk:

Bebku
27.06.2007, 19:33
Przy drzwiach wejściowych ustawiłem wieszak na okrycia wierzchnie - rozumiem,
że sim zakłada je podczas zimy.. ale żeby sam (bez mojej pomocy ^_^) zakładał je w lato? To już przesada..

_TwIgs_9
27.06.2007, 21:27
że sim zakłada je podczas zimy.. ale żeby sam (bez mojej pomocy ^_^) zakładał je w lato? To już przesada..

No bo simy jak jest im zimno to sami z siebie zakładają ubrania wierzchnie! Widocznie było wtedy zimno lub przynajmniej chłodno :P

Mi się zrobił błąd w grze i jedna moja simka chodiła z niebiesko świecącą głową ;P Na szczęście już jest normalna :D

Aleks
28.06.2007, 08:10
U mnie śmieszny moment był wtedy, kiedy simka po kąpieli z bąbelkami wyszła z wanny i cały czas się pieniła :laugh: .

Alatáriël
01.07.2007, 12:23
Mnie sie śmiać chciało jak moja simka w lato jeździła na łyżwach w ubraniu wierzchnim XD

olliss
01.07.2007, 13:14
Ooo lol :D Ja wiem, że to nic dziwnego, ale miałam sytuację z pingwinem. Dopiero się zdziwiłam, kiedy rozmawiał ze strachem na wróble :D
Dał się pogłaskać, a chciałam jeszcze raz to zaczął uciekać :D

Pozdrawiam, Alatáriël, normalnie padłam ze śmiechu :P

Anastazja
01.07.2007, 17:59
JA się zdziwiłam, kiedy małe dziecko simoroślina poraczkowała do ogródka i zaczęła jeść ziemię.

Robot Sługus, lepiej nie grać z nim na balony wodne, bo może
to się źle skończyć XD
....oszaleje i porazi naszego sima prądem :wacko: :wacko:

Alene
01.07.2007, 18:43
mi ten pingwinek przychodzi w kazda pore roku :O i załatwia swoje sprawy na gazecie której nie moge zdązyc odczytac bo odrazu się roztapia przez jego kałurze :O

Magi442
03.07.2007, 10:00
mi ten pingwinek przychodzi w kazda pore roku :O i załatwia swoje sprawy na gazecie której nie moge zdązyc odczytac bo odrazu się roztapia przez jego kałurze :O
pierwszy raz słysze mnie by sie taki pingwin w przydał bo nigdy gazet nie chce mi sie sprzatac :laugh:

mialam male dziecko i umiescilam je w foteliku los chcial ze byla tam stara butelka ze starym mlekiem matka chciala ja sprzatnac ale dziecko wyrwalo jej ta butelke z reki i wypilo to mleki a moja simka chodzila pozniej z reka zablokowana w kacie prostym i tak jakby nadal trzymala ta butelke w rece a ze byla jeszcze w ciazy i pokazal sie filmik jak ona rodzi i w pewnym momecie chwyta to dziecko do rak i sie do niego smieje a moja simka trzymala to dziecko jedna reka poniewaz ta druga byla zablokowana :laugh:

karolcia92
03.07.2007, 10:20
Moja simka oglądała telewizję na kanale o pogodzie i facet od pogody powiedział latem(to było w Dziwnowie, ustawiłam lato na wszysatkie pory roku) ,,Teraz jest cieplo, ale może spaść ciężki śnieg'' :laugh:

The FerG
03.07.2007, 13:28
A u mnie w pogodzie powiedział że jest ciepło i nieprzewidujemy żadnych opadów wyłaczyłem tylko telewizor a zaczeło padac :laugh:

A co do satelity to można sobie gdzieś w domu postawic np koło tv :D
(oczywiście kodem ).

Alene
05.07.2007, 11:56
mnie rozsmieszyło to,kiedy moja simka była za długo na parceli publicznej i juz miała cała higiene czerwoną a zamówiłóa jedzenie i siedzi tak przy stole a reszta przechodzacych zamykała nosy.przyszła kelnerka do mojej simki i nagle zamykajac nos wywaliła całe jedzenie na moją simke.do dzis moja upokorzona simka ma to w ikonce wspomnien :D moze znajde zdiecie bo chyba robiłam ;)

Fizzly
05.07.2007, 22:08
Na studiach jedna z lokatorek (AI) zajmujących jeden z pokoi zechciała sięuczyć. Zaczęła wyjmować książki i kłaść je na podłodze, po czym wyjmowaćkolejne... Ostatecznie każda wolna kratka w pokoju była zajęta przez książkę. Mam zdjęcie, jak coś to zamieszczę. ;)

DamianQ
11.07.2007, 16:45
Ja miałem śnieg w lato, a deszcz w zimę.. coś dziwnego? :D Ale już się to nie powtarza ;] może przez nagłą zmianę ustawień pory roku ;)

psujka
11.07.2007, 18:10
Może było zimno wtedy na dworze

psujka
11.07.2007, 18:27
Moze to nic śmiesznego ale jakiś czas temu wmojej rodzince małe dziecko mialo urodziny . Był tort i Tata tej simki wzią ją na ręce przyniósł do tortu i wszyscy goście się zebrali wokół tortu... tata ją podrzucil i potem jako dziecko zablokowała się na swoim tacie.

Bebku
17.08.2007, 10:51
Mi się zrobił błąd w grze i jedna moja simka chodiła z niebiesko świecącą głową ;P Na szczęście już jest normalna :D

Miałem to samo, lecz za pomocą kodu
boolProp TestingCheatsEnabled true zmieniłem sima w wampira, a potem znów w człowieka i na szczęście wróciło wszystko do normy.

Master ciaster
13.09.2007, 18:02
Ja w TS: Wakacje gralem simka, bylem na zimowej parceli wakacyjnej, i ta simka po obudzeniu sie poszla na snowboard, ale w pizamie :D :D :D
Przepraszam za offa.

sympathique.
16.09.2007, 08:20
U mnie Simka nie może nosić ubrań wierzchnich z internetu :( bo od razu w nich zamarza.. Może to normalne ale dziwne jest to, że jak zimą ulepiłam 5 bałwanów naraz (duża rodzinka, he he) to naraz przyszło do mnie 5 pingwinów i podeszło do każdego bałwana po kolei.. Pielgrzymka :)???

Ariedale
21.09.2007, 20:19
Jak ja grałam u koleżanki to przyszedł do niej pingwniek. A jej pies podszedł do tego pingwinka i go oblał normalnie tarzałam się ze śmiechu. Koleżanka urzyła movieobjects'a ale i tak to super wyglądało.:)

Dami
22.09.2007, 09:30
czemu to jest w dziale z porami roku?

wuSs
22.09.2007, 16:06
http://i4.************/4ypiwc4.jpg

i wszystko jasne

sympathique.
22.09.2007, 19:46
Może to nie jest specjalnie dziwne... Ale moi Simowie wchodzą do jaccuzzi zimą (jaccuzzi na dworze) i się przegrzewają :/

skrzacik31
24.09.2007, 19:37
Ja dzisiaj grałam swoją ulubioną rodzinką i była duża ulewa, trzaskały pioruny itp. Dwa razy zapaliło się drzewo w ogrodzie, ale deszcz ugasił ogień. Niby wszystko normalnie, ale gdy burza się skończyła okazało się, że wszystko w domu jest popsute ( telewizor nie działa, z kranów w łazience i kuchni tryska woda, z prysznica też, oświetlenie zarówno w domu jak i w ogrodzie nie chce się włączyć )! Awaria prądu w simach !?

shezza
25.09.2007, 13:01
:D A mnie najbardziej śmieszy jak sim zamarznie. <3 Fajnie wtedy wygląda, zwłaszcza, jak podchodzi inny sim i odmraża go suszarką. :P :P :P

Majka96
28.09.2007, 17:37
Mi kiedyś weszła simka (Agata ;)) do jacuzzi. Była burza z piorunami i jeden uderzył w Agatę. Wyszła jako simorośl... Dziwne, nie?

Monitkowa
13.10.2007, 20:59
Moja simka ciągle po zabawie z pinginem chodziła spac... O.o
Nawet jeśli miała 3/4 zielonej energii... xD

MilQa
13.10.2007, 22:18
ja lubię jak pioruny trzeskają w jabłonkę. :D mam sporo drzew a tylko to płonie. :)

hania
14.10.2007, 06:35
gralam u kolezanki w sims2 i satelita spadla na jednego W DZIEŃ patryl na obloki i spadla ;)

Poli 96
19.10.2007, 20:28
A moja simka wróciła z parceli publicznej z minimalną higieną i energią. A kiedy wyszła spod prysznica to zasnełsa mi na stojąco cała nago, a kiedy kazałam jej się obudzić i pójść do łurzka, to przespacerowała się po całym domu nago... :D B)

Agacia4
04.11.2007, 12:37
To nic dziwnego , że patrzała sie w gwiazdy nie przez lunetę . Masz poprostu w tym domu włączoną swoją wolę - czyli sim robi to co chce . A talampa czy co zardzewiałe to już jeso super :D

zelkam
23.11.2007, 18:30
Mi się sim opalił w zimie.:laugh:

Tuśka
27.11.2007, 16:55
Hm... mi sie zdarzylo że jakaś baba przyszla z niemowlęcie do mnie i jak wychodzila to zapomiala dziecka. Wszystko bylo by wporzo ale nie moglam nic z nim robić nik sie nim nie zajmowal wylo mi przed domem. Po prostu jakby zostawila mi dziecko do opiekowania :D :/
Heh!

luja
27.11.2007, 18:01
Do mojej simki przyszedł znajomy i nagle się zawiesił w pewnej pozycji(do tego bardzo śmiesznej). Niczym go nie mogłam usunąć. W ogóle nawet nie było opcji, tak jak by go tam nie było. W końcu pokazała się ramka, że jest już późno i musi iść. A on nadal tam był. No to wyszłam z rodzinki i znowu weszłam a on jeszcze stoi. No to wyprowadziłam simów do innego domku a on też tam był. W końcu przeprowadziłam ich do jeszcze innego domku i w końcu zniknął.

Majka96
14.12.2007, 12:36
A mi dziś zombi pojechało to czarownicy w masce.... Prąd kopnął i zamieniło się w wampira :O

Rose
14.12.2007, 20:31
Moje simy w środku lata leżą sobie na leżakach, a dzieci w basenie, jedna babka mi się nawet przypaliła, a tu ni z gruchy ni z pietruchy śnieg spada :shock: . I dzieciali nie poszły do szkoły, bo pojawił się komunikat, że jest zawieja.

Patiszonek.xDD
02.01.2008, 06:01
U mnie takie dziwadło ,że wezwałam nianię jak miałam bobaska i poszłam do pracy , moja simka wraca z pracy ,a tu nagle "Siergiusz Desperat dołancza do rodziny...itp" tak od co :D nic nie klikałam i wogóle :D musiałam wyjść do otoczenia i nie zapisać gry... 'i od nowa rodzić bobasa' :D

Siergiusz ? <- od kiedy niania to facet i na dodatek postury kobiecej ? (w simach)

Lacuna89
04.01.2008, 17:36
Mi z kolei pojawił się ni stąd ni z owąd duch na parceli gdzie wcale grobu nie było... na dodatek duch jest złoty (co pewnie świadczy o spełnieniu celu życiowego czy jakoś tak)... czy to jest normalne?:| dość długo gram w jednym i tym samym domu, a tu duch... i to kij jeden wie gdzie jest jego grób... śmieszny przypadek bo nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło... :wacko:

SylveX
04.01.2008, 18:27
A ten duch nie jest żółty, i nie sypały się z niego iskry?? Kiedyś gdzieś czytałem że kolor ducha zależy od sposobu w jaki umarł(nie było tylko jaki ma kolor jak go krowo-kwiat zeżre). Aha, żółty kolor oznacza śmierc przez porażenie prądem jakby co. Miałem też coś podobnego, bo na parceli był duch którego nagrobek skasowałem.

Mi się raz zdarzyło(jakieś 2 dni temu) obawa, że... sim będzie starym kawalerem:D, niby nic w tym dziwnego, ale wcześniej nigdy przez ponad 2-3 lata gry w simsy takiego czegoś nie miałem.

P.S. a i jeszcze taka ciekawostka, gdy kiedyś umarła mi jedna simka ze starości, a w chwili śmierci miała platynową aspirację, to zamiast zwykłego, brzydkiego, szarego nagrobka, spadła z nieba piękna, marmurowa tablica, ze złotą ramką i symbolem aspiracji rodzinnej(sens życia zmarłej), też w złotym kolorze.

Lacuna89
06.01.2008, 20:27
Ano racja! jeśli spełnił się sima cel życiowy to miał żółty nagrobek!! pomyliło mi się :|

KAJA401
24.01.2008, 19:55
a mój sim tak długo siedział w jakuzi ze jak sie na niego przełączyłam żeby wydac mu polecenie ja patrze a mu sie tyłek pali bo tak mu było gorąco hehehe jego zona musiała mu tyłek ugasic gaśnicą hehehehe pierwszy raz coś takiego mi sie zdażyło :laugh: a ostatnio to go prąd kopnął jak naprawiał śmieciarkę i tak go prześwietliło że widziałam jego szkielet hehehe nigdy jeszcze mi sie to nie zdarzyło beka a potem chodził w popalonym ubraniu i cały osmalony hehehe :laugh:

olgamaxx
02.05.2008, 18:34
Jak zrobić żeby satelita spadła.. ? Patrzę cały czas w niebo i nic ; //

nelciagroch
03.05.2008, 10:12
Rebeku u mnie też tak było

Fiorella
07.05.2008, 14:55
Mnie się zdarzyła jedna dziwna sytuacja. Mianowicie gdy pierzwszy raz grałam w TS2 CPR to wiosną przyszedł mi pingwin i gdy kazałam simowi go pogłaskać to pingwin się zlał i uciekł.

Zebra
01.06.2008, 21:09
mam pytanko wiem ze nie do tematu ale kto to jest pani zawadzka czy jakoś tak? Mam CPR ale nigdy nie spotkalam kogos takiego, moze wy wiecie kto to? bo moja kumpela ją gdzieś spotkala....pomocy
I sorki ze temat jest w zlym miejscu ale lepszego nie znalazłam...

Szczur
01.06.2008, 21:18
Pani ZADECKA(od "zadka") to taka postać NPC, która pojawia się w Nocnym Życiu. W skrócie: stara jędza, która o wszystko się czepia i okłada Simów torebką... ;)

Alene
01.06.2008, 22:25
Jak zrobić żeby satelita spadła.. ? Patrzę cały czas w niebo i nic ; //

sama nie wiem jak mi sie to przytrafiło bo wieczorem około simowej godziny 20:00 moja simka patrzyła w gwiazdy na leżąco na trawie a potem kliknęłam na panel innego sima a tamta simka sobie patrzyła w to niebo i nagle taki rumor dziwny i satelita bum na simcie ;/ więc nie wiem.nie wiesz jak to wygląda to zobaczysz na tym teledysku-->http://pl.youtube.com/watch?v=rJsZhiOhUVg

.P.S.dziwne zdarzenie-->simka dostała za fajną randkę z simem ten pojemnik na kompost do grządek :Confused:

Monitkowa
02.06.2008, 08:28
niezłe skecze miałam kiedyś pingwinem. Gdy moja simka spała stał koło jej łóżka i się zaciął. Oczywiście, gra do resetu

Loxy
26.06.2008, 08:15
A u mnie babka zapoznała się z Anią przez czata. Potem okazało się że Ania jest NIEMOWLAKIEM!

maagda_17
30.06.2008, 20:21
to już może się zdarzyć w the sims, brawa za szybki zapłon