Zobacz pełną wersję : Dziwne rzeczy
Nie znalazłam takiego tematu. Więc od paru dni w okolicach dzieją się bardzo dziwne rzeczy tzn. białe elementy są jasno czerwone, stworzony sims ma bardzo dziwną twarz zupełnie inną niż tą którą stworzyłam, simy na parceli na przedmieściu nie mogą wyjśc z samochodu i najdziwniejsze jest to że dzieci zachowują się jak dorośli ;(
Nie znalazłam takiego tematu. Więc od paru dni w okolicach dzieją się bardzo dziwne rzeczy tzn. białe elementy są jasno czerwone, stworzony sims ma bardzo dziwną twarz zupełnie inną niż tą którą stworzyłam, simy na parceli na przedmieściu nie mogą wyjśc z samochodu i najdziwniejsze jest to że dzieci zachowują się jak dorośli ;(
Niektóre błędy (np. inna twarz Sima albo blokowanie się w samochodzie) można usunąć instalując patche (łatki) do gry z oficjalnej strony:
http://thesims2.ea.com/update/?pid=Help_patches
Jak zauważysz są tam patche do różnych dodatków. Najlepiej instalować je po danym dodatku, czyli np.:
- instalujesz grę The Sims,
- następnie instalujesz The Sims 2 CD Patch,
- instalujesz Na Studiach,
- następnie instalujesz The Sims 2 University CD Patch.
Twórcy gry nie dopracowali wszystkiego do końca, dlatego pojawiają się te błędy. Patche są po to, by je zlikwidować.
Teraz, kiedy masz zainstalowane wszystkie gry to nie wiem, czy powinno się instalować na to patche, myślę jednak, że nic się nie powinno stać (pewności nie mam)... Najlepiej mieć zainstalowane wszystkie. Wiem, że błąd z inną twarzą Sima pojawia się w dodatku Zwierzaki i receptą na ten błąd jest patch do Zwierzaków.
białe elementy są jasno czerwone
Taka sytuacja może być spowodowana zbyt słabą kartą graficzną, dodatkami z sieci... Może pomóc zainstalowanie sterowników do karty graficznej (musisz znać nazwę swojej karty graficznej, sterowniki można pobrać z Internetu) albo znalezienie i usunięcie wadliwych dodatków (nie wiem, czy coś ściągałaś).
Nindë Tasartir
15.07.2007, 18:24
A moje zwierzaki zachowują się jak ludzie i mają pragnienia i można nimi
kierować
Taka sytuacja może być spowodowana zbyt słabą kartą graficzną, dodatkami z sieci... Może pomóc zainstalowanie sterowników do karty graficznej (musisz znać nazwę swojej karty graficznej, sterowniki można pobrać z Internetu) albo znalezienie i usunięcie wadliwych dodatków (nie wiem, czy coś ściągałaś).
U mnie pomogła tylko wymiana karty graficznej ;)
dzidzius
16.07.2007, 11:30
tez mam takie same problemy ale mam slaba karte graficzna wiec chyba poslucham
Eámanë
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.