Zobacz pełną wersję : Pytania dotyczące składników
Chmelcor
01.07.2007, 20:44
Pytanie nr1: Gdzie znalezc te skladniki: Jad Weza, Pyl Chochlikow.
Pytanie nr2: Do czego sluzy Czarna Roza.
I odrazu mowie UZYLEM WYSZUKIWARKI i nic.
Dobrze by bylo gdyby wszyscy odrazu mowili tutaj jaki chcieli by skladnik znalezc, a moze ktos odpowie, bo tamten temat o czarach niestety nie byl wystarczajacy.
I prosze nie uzywajcie tego tematu jako nabijarki postow.
GalunaEdit: Temat przyklejam. Przynajmniej chwilowo. Tutaj wrzucajcie wszystkie pytania. A jak zobaczę osobne tematy to zabiję : P
z tego co pamiętam jad żmiji otrzymujesz gdy wymienisz się z zaklinaczem węży na złotą nić. magiczny pył możesz odkupić od wróżki Mary. czarne róże są tylko i wyłącznie do zaklęcia na sławę :)
Dobrze, to ja teraz wyjdę na głupią, ale nie wiem jak zdobyć jakiś kryształ czy jak to się nazywało oraz wspomniane już czarne róże.
Nazwy dokładnej nie sprawdzę bo komputer z simsami mi zdechł, w związku z tym muszę trochę poczekać na grę ale już się za nią stęskniłam :P.
Edit: Dzięki ;d
kryształy Ci rosną na parceli jak dużo czarujesz. czarne róże dostajesz od fanów którzy przyjeżdżają na Twoją parcelę i robią sobie zdjęcia :P
Chmelcor
01.07.2007, 23:21
No nareszczie wszystkie czary pokonane(oprocz ukrytych).
Wiem gdzie mozna znalezc skladniki rozne mozecie sie mnie pytac.
A i pamietajcie jak pisze pyl chochlikow to jego druga nazwa to magiczny pyl czy tam proszek.
PS. Ale ten korzen problemu sie rozrasta !
A mnie nigdy na działce żadne kryształy czy korzenie nie wyrosły... Buu... A tak dużo czarowałam i się żab przestraszyłam (wogóle co trzeba z nimi zrobić, jak będzie plaga żab? U mnie jedyną interakcją było 'Pocałuj'... Co się wtedy stanie?). No i nic nie wyrosło. A do czego służą te kryształy i korzenie, bo DO KOŃCA nie wiem :D.
jesli masz plage zab to jesli ci sie chce to szybko klikaj na bylejaka zabe i daj na to pocałuj byc moze uda ci sie uratowac jedna z tych zab i odczarowac i potem ta zaba zamieni sie w księcia(normalny sim w dziwnym starodawnym ubraniu) :) mi się tak stało 2 razy.a jesli chodzi o te kryształy co to jest to chodzi o to ze dostajesz jakby to powiedziec dodatkowa moc np.lewitacja czy jakos tak to umiesz wtedy latac ale tylko wtedy jak dajesz na innego sima i bedzie opcja chyba "zabaw..."i wtedy klikasz na lewitacje i wtedy ten twój sim lata.a korzenie miałąm ale nic mi nie dawały tylko sobie rosły albo kurczyły.
Chmelcor
02.07.2007, 09:02
Korzen rosnie podczas czarowania i mozesz go nawet nie zauwazyc, bo sie zwykle schowa za jakims drzewem, ale jak go juz zobaczysz to mozesz go przestawiac ile chcesz, obracac tez.
Ale krzysztaly mi jeszcze nigdy nie wyrosly. Mam tylko te z machiny.
Caroline
04.07.2007, 15:29
e to są jakieś ukryte czary ^^?
ktoś odkrył? :>
i wie jakie są składniki ? :smirk:
James0809
04.07.2007, 23:44
można dostać z kryształu takie umiejętności :
ugaszenie - gasi pożar (jak masz duży to pojawia się chmura z deszczem nad każdym płomieniem i go gasi) Czarny kryształ
Lewitacja - opcja "Zabaw" sim unosi się nad ziemią
elektryczna dłoń - opcja "Zabaw" razi drugiego sima prądem,spokojnie nic mu się nie dzieje
gorące stopy - opcja "Zabaw" podpala drugiemu simowi stopy i jak w/w nic mu się nie dzieje
teleportacja - przenosi sima we wskazane miejsce (przydatne przy "Wyścigu muchomorów")
Duch - opcja "Zabaw" straszy drugiego sima zielony kryształ
i jeszcze jakis jeden. jak se wspomne to napisze
Lewitacja - biały
elektryczna dłoń - żółty
gorące stopy - czerwony
teleportacja - różowy
;]
Anastazja
14.07.2007, 01:22
można też pobrać z netu z hackowaną paczkę magiczną
http://sims.enorth.com.cn/
klikasz na English Sim 1 / dalej w Objects, paczka jest na str. 45
lub tutaj http://simsky.wz.cz/ensimsky.php
w TS1 Objects na górze masz Magic Stuff + Mods
i pobierasz All-in-one Ingredients -- to Ci daje każdy składnik jaki chcesz :D
polecam też Magic Pocket, z tej samej strony
-- daje magimony tak, że można zamieszkać w Uroczysku w abrakadabra :D
to dla leniuchów co nudzi im się wybijanie chmurek :laugh:
Naomi, ja wiem gdzie jest każdy składnik(oprócz tajnych), ale chciałabymteraz mieć je bez problemu tylko po ściagnięciu gdzie wklepać cały ten folder?
Teraz pytanko do wszystkich:czy ktokolwiek, kiedykolwiek znalazł jakiś tajny składnik lub zaklęcie i czy w ogóle istnieją tajne składniki. Niektórzy na różnych forach piszą, że znależli wszystkie składniki i zaklęcia, ale według mnie to były tylko przechwałki.
ja znam takie cos.ale tylko czarodziejski nektar i czarodziejskie ciastko czy jakos tak :P (nie znam dobrze nazw ale znam składniki)
no to tak : do czarodziejskiego nektaru potzrebny jest ten baniak do robienia nektarów i tak włóż do niego --> : winogrona,winogrona,pot ropuchy,
(do tego potrzebny jest ten piec)czarodziejskie ciastko--> : masło , proszek do pieczenia , pył chochlików,
to wszystko co znalazłam na temat tajnych rzeczy ;) ;) ;) ale nic nie słyszałm o tajnych zakleciach.
A da się jakoś wykorzystać banan zagłady (czy jakoś tak) i taką cegłę ;D ?
GRUSSSER
16.06.2008, 18:28
Jak zdobyć "Pióro Pegaza"?
idz do wampirzycy wiki i tam na nią kliknij i daj na opcje "porozmawiaj".ona da ci zadanie a ty je rozwiąż i jak już rozwiążesz to idz znowu do niej i znowu daj na opcje "porozmawiaj" a potem ona da ci składnik "pióro pegaza"lub "rzęsy czarodzieja".jeśli dostałeś to czego nie chciałeś to musisz tak do skutku powtarzać czynnosci aż w koncu da to pióro pegaza.a i czasem też daje lodowe szkło.
kaja13 - Niekoniecznie. Można też iść do Królowej Wróżek lub do Aptekarza Todda. Rzadkie składniki otrzymuje się losowo, więc trzeba próbować do skutku.
PS: Najczęściej mi dają Rzęsy Czarodzieja. Mam już ich z 15!
Niektóre przepisy na zaklęcia otrzymamy dzięki rozwiązywaniu różnego rodzaju zadań i zagadek zadanych nam przez nowe postacie odwiedzające nasz dom.
znalazlam to na tej http://dziurawykociol.kgb.pl/sims_abrakadabra.html stronie.
ile w tym jest prawdy? O.o
Em...
Od kiedy nowe postacie odwiedzają domy simów?
Bzdura.
wlasnie nikt mnie nigdy nie odwiedzil, poza fanem :P dlatego spytalam tutaj.
znalazlam to przy rozgladaniu sie za nowymi przepisami/zaklęciami... chyba nikt nic innego (jak to wyżej) nie odkrył :/
Ja mam takie pytanie: Czemu przy każdej próbie zamienienia kogoś w ropuchę, sim sam się nią staje? Dodam, że ma max. logiki, dużo techniki itd. A nastrój ma dobry i nie wiem, od czego to zależy...
jeżeli chcesz zamieniać sima który także ma różdżkę to taki jest efekt, taki sim zawsze będzie się bronił ; )
a co sie potem dzieje z naszym simem, ktory jest ropuchą?
ultraviolence
05.08.2008, 10:52
Stotka, po jakimś czasie zmienia się z powrotem w sima.
a przez ten czas, gdy jest ropucha, mozna nim sterowac czy cos?
pytam, bo nigdy mi sie nic takiego nie stało i jestem po prostu ciekawa :D
Nie, nie można.
Ale pisze w instrukcji, że jak się będzie używało czarów na ludziach niemagicznych, to przychodzi Strażnik i daje grzywnę o_O (czy coś w tym rodzaju).
Monitkowa
07.08.2008, 13:56
Moi simowie, nie mieli żadnych umiejętnosci, a zaklęcia bardzo dobrze działały O.O
moi tak samo ;) ale ostatnio chcialam sobie strzelic zakleciem slawy, wiec dlugo czekalam na czarne roze i dosc dlugo zbieralam na diamentowy pyl... zrobilam kryształ, czaruje... i obok mnie 5 fanatycznych wielbicieli :( myslalam, ze sobie strzele w głowe wtedy :P
No, to w końcu sława ;P
Ale głupio, że nie można zaczarować czarodziejów. Dla mnie gra traci sens, bo wygląda na to, że czarodziej jest niepokonany, a to powinno zależeć na umiejętnościach.
PS: Mi zaklęcia z kryształów zawsze działały, tylko nie te "uroki", mam na myśli te "złe".
ultraviolence
13.08.2008, 14:04
Em...
Od kiedy nowe postacie odwiedzają domy simów?
Bzdura.
Pewnie mieli wtedy na myśli tego strażnika, który przychodzi z paczką pod dom simów... Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Ale czy to są odwiedziny...? Nad tym bym się zastanowiła... :D
Mysia1996
18.08.2008, 13:57
Jak można inaczej zdobyć smocze jajo?
ultraviolence
19.08.2008, 18:06
Inaczej? Chyba się nie da... Smocze jajo można tylko kupić za, bodajże 49 magimonów od Wampirzycy Wiki :D
Pewnie mieli wtedy na myśli tego strażnika, który przychodzi z paczką pod dom simów... Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Ale czy to są odwiedziny...? Nad tym bym się zastanowiła... :D
Taaa...
W naszym nowym, czarodziejskim żywocie poznamy całkiem nowych ludzi. Na początku poznajemy czarodzieja, który pomoże nam stawiać pierwsze kroki na drodze tej czarnej sztuki. Do naszego domu może zajrzeć magiczny domokrążca. W mieście strachów spotkamy zaklinaczy wężów, zombie, wampiry, duchy, zjawy, upiory, mumie oraz inne stwory, dzięki którym wszystko będzie wyglądało jak wyjęte ze starego horroru.
Oni zgłupieli? xD
MiNuTkA15
24.11.2008, 13:20
Odświerzam ;)
Mam nadzieje że mnie za to nikt nie zastrzeli xD
A tak na marginesie uwarzajcie z rzucaniem uropuchowienia bo jesli wy sie zamienicie a macie smoka w domku to moze was zjeść xD
Adamsims
24.11.2008, 21:26
Strzelam do ciebie(masz szczęście mam słabego cela).
Czy ma się coś jeszcze z smoka niż łzy i skóra czy coś.
MiNuTkA15
27.11.2008, 11:22
Hmmm chyba jedynie to pożar xDD Albo ślad na łapie po ugryzieniu xD
A tak na poważnie to nie, można mieć tylko smoczą łuskę i smocze łzy ^^
Ej kurde, wyrósł mi zielony kryształ no to sobie zrobiłam tą umiejętność. Teraz czaruje cały czas, co rusz robie nowe zaklęcia, czaruje wprost jak opętana a oprucz tego żaden nowy kryształek mi sie nie pojawił :( Tylko mi korzeń problemu, pelargonie i fasolka wyrosła. ><
EDIT: Podobno kiedy sie nie uda zaklęcie to pojawiają się żabki, podobno kiedy się którąś pocałuje to sie w księcia zamieni, ja całuje cały czas i jedyne co mi sie pojawiło to chmurka z serduszkiem nag żabką. Ja chce księcia! T.T
Adamsims
27.11.2008, 15:33
a ja gdzieś słyszałem że musisz całować dziewczyną a ty całujesz simką.
hellokitty007
24.01.2009, 18:26
Mam pytanie czy TS1 zwierzaki działają na windowsie XP? wiem że na tej stronie jest napisane że nie ale coś mi sie zdaje że mój kolega miał XP i mu działały. Może na tej stronie jest błąd?
malinQaa-
28.01.2009, 12:32
hellokitty007 mi wszystkie dostatki do sims 1 chodzą na xp
malinQaa-
28.01.2009, 13:02
[QUOTE=Anastazja;653188]
lub tutaj http://simsky.wz.cz/ensimsky.php
w TS1 Objects na górze masz Magic Stuff + Mods
i pobierasz All-in-one Ingredients -- to Ci daje każdy składnik jaki chcesz :D
QUOTE]
a jak to wgrać żeby działało ?
Kicimordka
18.02.2009, 18:21
A jak zdobyć 'łapówkę'.?
ultraviolence
18.02.2009, 18:38
MalinQaa, wydaje mi się, że trzeba to wywalić do Game/User Data->Objects.
A jak zdobyć 'łapówkę'.?
Łapówkę można kupić na parceli publicznej - tam, gdzie jest sklep zoologiczny. Stoi na szafce, zaraz przy kasie.
_Eveline_
06.05.2009, 18:47
MalinQaa, wydaje mi się, że trzeba to wywalić do Game/User Data->Objects.
A mi się wydaje, że trzeba utworzyć nowy folder w Downloads o nazwie "Simsky" i tam to wpakować - i tylko wtedy będzie działało ;) Tak przynajmniej pisze w dołączonej instrukcji. Niektóre przedmioty wsadza się też do utworzonego "Dave_Luv" (w Downloads) czy coś podobnego. Za chwilę włączam grę, żeby się upewnić, że w ten sposób pobrane obiekty będą działać ;)
Edit: Poprawka - w ten sposób ładuje się do gry hacki, obiekty rzeczywiście wrzuca się tak, jak powiedziałaś ;P
Demrumrus
26.06.2009, 15:56
Jak mam sims wakacje to mogę jeszcze zainstalować do tego np. zwierzęta i mieć 2 wersje w jednym?
_Eveline_
27.06.2009, 20:01
Jak mam sims wakacje to mogę jeszcze zainstalować do tego np. zwierzęta i mieć 2 wersje w jednym?
Cóż za pytanie ;) Oczywiście że tak, możesz zainstalować sobie wszystkie i mieć wszystkie w jednym. Tylko pamiętaj, żeby instalować we właściwej kolejności, tj. sims podstawa, światowe życie, balanga, randka, wakacje, zwierzaki, gwiazda, abrakadabra.
I następnym razem zrób osobny temat, bo tutaj piszemy sobie o magicznych składnikach ;P
pawelmadzia
27.08.2009, 23:42
Mam pewne pytanie. Do czego może się przydać umiejętność lewitacji nabyta z białego magicznego kryształu?
Czemu gdy sim zmienia kogoś w ropuchę sam się nią staje?
Ma wszystkiego max.
dirty_job
29.04.2010, 19:14
bo gdy czarodziej próbuje zamienić czarodzieja to czar zmienia stronę i ląduje na rzucającym...
Jakie znacie "ukryte" zaklęcia? =/
dirty_job
10.06.2010, 11:28
pytaj cały czas tą wróżkę. ona wie wszystko :D
ew, dosłownie 40minut wydawałem kasę i ciągle się powtarzała.
Da się jakoś zobaczyć np... W plikach gry - to co ona może powiedzieć?
Np każdy może zrobić przedmiot, i np informacja się wyświetlała.
Da się "Na opak" Zobaczyć informacje? Ale jaki to plik będzie? hmm...
dirty_job
11.06.2010, 19:09
chyba będzie trudno (choć nie próbowałam),
wiem że to jest jakoś tak "zaszyfrowanie" żeby tylko gra mogła to odczytać.
o tych przepisach poszukam w necie, a jak nie to pójdę do mej ulubionej simki. ona wie wszystko^^
Edit: http://forum.thesims.pl/archive/index.php/t-2314.html
http://thesims.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1117
ja je tylko przejrzałam. nic konkretnego nie znalazłam,ale jeśli chce ci się szukać...
edit2: ha, ha! znalazłam.
na ciastko:
proszek do pieczenia
masło
pył chochlików.
na sok
pot ropuchy /
2 x winogrona / ubić w kadzi
dirty_job
11.07.2010, 18:33
wymieniesz się z Wampirzycą Wiką. nie wiem na co.
gdzie mogę dostać pióro pegaza
pióro pegaza dostaje się za misje u sprzedawców.
Master of Disaster
24.08.2010, 22:02
Ponieważ udało mi się wreszcie nie tylko zainstalować, ale również odpalić Abrakadabrę, podzielę się z Wami swoją wiedzą.
Wymiany z kupcami:
- Aptekarz Todd, czyli ten starszy pan, daje Gumowego Kurczaka w zamian za Nektar z jagód czarnego bzu;
- Wróżka Mara, czyli Królowa Wróżek, daje Czterolistną koniczynę w zamian za Miód;
- Wampirzyca Wika, daje Czosnek w zamian za Pszczeli Wosk;
- i wreszcie Zaklinacz węży Nagganaste daje Jad węża w zamian za Złotą nić.
Wypełniając misje można dostać chyba Pióro pegaza, Rzęsy czarodzieja, Lodowe szkło oraz Konfetti Klauna.
Zrobiłam także tabelę zaklęć pojedynkowych, tj. jak pokonać poszczególne zaklęcia na arenie. Jeśli chcecie, mogę ją tu zamieścić.
Kiedyś znalazłam na forum link do strony, na której można pobrać wszystkie składniki do Abrakadabry i kupić je za 1$ w grze...
A co do tabeli zaklęć - coś takiego też było na forum, nawet miałam to gdzieś zapisane, ale musiałabym przeszukać cały komputer by to znaleźć xD
Master of Disaster
25.08.2010, 23:13
No, a ja mogę ją dać ad hoc. No, prawie, bo mam to na pendriwie.
Jeśli zaś chodzi o składniki, to lepiej zdobywać je w zwykły sposób, bo inaczej nie ma się tyle frajdy z gry. Co najwyżej można skołować coś, co można stawiać na parcelach publicznych i co dawałoby na maksa wszystkie potrzeby. Strasznie szybko spadają w tych pierwszych Simsach.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.