Zobacz pełną wersję : The Sims 2: Cztery Pory Roku - Soki - rodzaje i ich skutki
Sylvanna
03.07.2007, 13:39
Przepisy z ilościami owoców:
Sok z pomarańczy - 6 pomarańczy - leczy przeziębienie;
Lemoniada - 6 cytryn - soczek schładza rozgrzanego sima;
Oranżada - 4 pomarańcze, 2 cytryny - punkty rangi - losowo;
Sok z truskawek - 3 koszyczki truskawek - leczy wściekłość;
Lemoniada truskawkowa - 2 cytryny, 2 koszyczki truskawek - platynowa aspiracja;
Soczek jabłkowy - 3 jabłka - uczeń szybciej odrobi lekcje;
Sok pomidorowy - 6 pomidorów - sim się momentalnie nagrzewa - 3 soczki i jest przegrzany;
Koktajl na urodę - 2 pomarańcze, 2 ogórki - działa jak eliksir miłosny;
Sok z bakłażana - 2 bakłażany - losowy punkt umiejętności;
Koktajl pieprzowy - 1 pieprz, 1 koszyk fasolki, 1 jabłka - energia i głód na maxa;
Koktajl warzywny - 1 pieprz, 1 ogórek, 1 koszyk fasolki, 1 pomidor - szybciej zdobywa się rangę;
Sok z buta... - 1 but - głupie zachowanie sima - do końca nie wiem co ten sok daje - sim po prostu chodzi jakiś taki wkurzony.
Chmelcor
22.07.2007, 14:31
A czy ktos moze napisac jak uzyjemy soczku w nie odpowiedniej sytuacji?
Bo wiem, ze sok pomidorowy leczy przeziebienie, ale mozna tez przez niego dostac oparzen. Wlasnie o to mi chodzi.
jak dodasz za dużo pomidorów to się spali sim na słońcu
A czemu jak dam owoce do wyciskacza, to drugi sim nie może zrobić sobie z tych owoców soku - może wypić sok tylko ten sim, który dał owoce??
Chmelcor
25.08.2007, 11:56
Wcale nie, ale dzieci nie moga robic napojow. Moga je jedynie pic.
..::lOvE::..
26.08.2007, 21:24
Podobno jest jakiś świetny rezultat po soku z Pieprzu i cytryny ??
LoVe... Chodziło ci chyba o poncz pieprzowy. ;) 1 pieprz, 1 koszyk fasoli, 1 jabłko
Działanie: Energia i głód na maxa.
No bo takiego nie ma... Zresztą możesz sprawdzić! boolprop testingcheatsenabled true
SHIFT i klik na sokowirówkę. Pokażą ci się wszystkie możliwe soki. Wypróbuj :D
Monitkowa
13.10.2007, 20:57
No prosze, teraz już nie będę jadła jabłek pojedynczo ;>
kasiula215
21.12.2007, 21:46
Super,ale ja odinstalowałam simsy i zastanawiam się czy znowu zainstalować.Czasami nachodzi mnie na granie :ohmy:
A co to ma do tego tematu ?? :/ :/ :/
Sun_rise
01.02.2008, 21:30
Nie wiedziałam,że jest tyle kombinacji napojów, a co do soku z buta to simowi wzrasta zabawa.
D-O-M-I-N-I-K-A-9-9-7
03.02.2008, 07:38
:D Ja uwielbiam simy i dziex za przepisy. :D
A można wyhodowane warzywa i owoce zjeść? :D. Mało gram w CPR i nie wiem.
Parsley, bezpośrednio zjeść ich się nie da, ale można je włożyć do lodówki, dzięki czemu potrawy będą bardzo pożywne - jedna porcja zaspokoi całkowicie głod, tak samo jak przy jedzeniu złowionych ryb. Poznasz to po gwiadkach nad talerzem.
Yin Yang
22.02.2008, 13:56
Sok pomidorowy - 6 pomidorów - sim się momentalnie nagrzewa - 3 soczki i jest przegrzany;
Koktajl pieprzowy - 1 pieprz, 1 koszyk fasolki, 1 jabłka - energia i głód na maxa;
Koktajl warzywny - 1 pieprz, 1 ogórek, 1 koszyk fasolki, 1 pomidor - szybciej zdobywa się rangę;
Sok z buta... - 1 but - głupie zachowanie sima - do końca nie wiem co ten sok daje - sim po prostu chodzi jakiś taki wkurzony.
Jak ja dałam simowi som z buta to zaczął się zachowywać jak świnia:) Pierdział i bekał xD
Magdalenna
18.04.2008, 17:03
Czy to muszą być "bardzo smakowite" owoce i warzywa czy takie gorsze też zadziałają do tych koktajli?
Bo jak moja simka piła sok z niezbyt dobrych pomarańczy (takich bladych....) to się krzywiła i pluła...
Nikol112
18.04.2008, 18:18
Nie jestem pewna ale czego co wiem to chyba muszą być dojrzałe i smaczne bo inaczej tak jak napisałaś simka lub sim będą pluć.....Ale jak pisałam nie jestem pewna na 100%
KissForYou
18.06.2008, 08:37
A kiedy minie działanie koktajlu na urodę?? Bo mnie już wkurzają te latające serduszka :P
maagda_17
30.06.2008, 20:41
super poradnik, ale już kiedyś chyba taki był
Rose_Rozyczka
16.08.2008, 13:36
sok z buta-sim się dziwnie zachowuje(u mnie tak było)
NekoTemari
29.09.2008, 14:12
No, u mnie po soku z buta sim lata jak z pieprzem, wrzeszczy i wymachuje rękami xD
A u mnie zachowuje się tak, jak podczas opcji "biegaj nago" tylko z ubranie, i też tańczy hula.
Kolorowo
27.10.2008, 13:22
Przydatne
^_^
dareczka84
27.10.2008, 15:25
a u mnie chodzi wybitnie wsciekły
lol skąd ja mam bakłażana, pieprz i fasolę wziąść ? O_o
Analisse
28.10.2008, 13:39
lol skąd ja mam bakłażana, pieprz i fasolę wziąść ? O_o
zdobywając kolejne rangi będzie opcja zasiania tego
---
mój sim jak wypił sok z buta to zachowywał się całkiem normalnie, dobiero jak drugi raz wypił to dziwnie się zachowywał.
A czy soki można dać komuś lub sprzedać?
Niestety nie.
Można tylko wypić po przygotowaniu w tej sokowirówce.
Ale owoce można dawać w prezencie...
Sprzedawać w WB też można, ale dużo miejsca zajmują takie pojedyncze jabłka :D...
Rihanna_Hehe
23.12.2008, 14:10
co zrobi sim jak wypije na przyklad sok pomidorowy i sok z buta razem?
pytam bo jutro je dostane i chce sie zabezpieczyc lol :P
Sok z... BUTA? :P :| xD
A co sie zwykle simom po nim dzieje? :P
człowiek
24.12.2008, 09:34
Odpowiedź na pytanie użytkownika rihanna hehe:
Soku pomidorowego i soku z buta nie można wymieszać
A teraz odpowiedź na pytanie użytkownika Alisha:
Po wypiciu soku z buta simy świrują. Strzelają jakieś dziwne miny
Miodka14
09.01.2009, 21:42
Alisha moje simy zapadają często w taką hibernacje, albo czasem udają kurczaczki!!! :)
mój ostatnio jak wypił sok, to go poraził prąd. znaczy tak wyglądał ;D
Rihanna_Hehe
22.01.2009, 20:00
dzieki, czlowiek ;)
nicram01
31.01.2009, 14:39
jak dodasz za dużo pomidorów to się spali sim na słońcu
że spali żywcem ? :P ( umrze ? )
Oczywiście, że nie :)
Po prostu się rozgrzeje, aż termometr będzie czerwony i może dostać udaru słonecznego.
nicram01
31.01.2009, 15:04
napisał spali to se myśle że
sim + pomidory = sim ded a pomidorów ni mo xD
A co się stanie gdy zrobi się sok w nieodpowiednich proporcjach?
nie da sie zrobic w zlych proporcjach, jak naładujesz różnych warzyw i owoców do wyciskarki to po kliknięciu na nią wyświetlą Ci się dostepne soki
(jak np. za mało pomidorów to nie ma opcji zrób sok pomidorowy)
A czy jak owoce długo leżą w koszyczku od sokowirówki to się nie psują?
KONDZiO102
24.04.2009, 13:23
Ja to wkładam jak mam użyć. A w ekwipunku gościa parę jabłek już długo leży i się nie psują.
Ja raz wypiłem oranżadę i nie zobaczyłem żeby mi dochodziły punkty rangi. Jak to możliwe?
I jak zrobić sok aby można go było wypić później?
Moze dac do wyposarzenia? :|
Jeśli w sokowirówce jest wystarczająco dużo owoców pojawia się opcja 'Podaj sok...' wtedy sim stawia 6 szklanek soku na tacy... Można chyba wtedy chować do lodówki :) A co do rangi to sim nie zdobywa samej rangi a jedynie punkty czyli nad jego głową pojawia się znaczek danej rangi z plusem... :)
No właśnie, ja próbowałam z tymi sokami i nigdy mi żadna ranga nie przybyła ani nawet żadne punkty rangi...;/ Mógłby mi ktoś dać jakies wskazówki??? :P:)
Rosemarie
13.06.2009, 19:02
No właśnie, ja próbowałam z tymi sokami i nigdy mi żadna ranga nie przybyła ani nawet żadne punkty rangi...;/ Mógłby mi ktoś dać jakies wskazówki??? :P:)
Dołączam się do prośby,mam tak samo,a sok z buta moja simka ostatnio zrobiła,cała rodzina wybiła i zachowywali się głupio np.simka waliła nogą o ścianę,a sim boksował.
że spali żywcem ? :P ( umrze ? )
Mi tam się kiedyś zaczął palić xD i spłonął
victoria.lauren
28.08.2009, 21:05
ja to nie zajmuję się hodowlą tych owoców ;)
Kiedyś wyjechałam simami na wakacje, gra się zacięła, reset i nadal są w domu ;/
To żeby było oki to kod boolProp testingCheatsEnabled true z shiftem na sokowirówkę " add all fruits" i narobiłam im soku pomidorowego, popili i pięknie słońcem spaleni w środku zimy ;p ;)
Dominika_320
26.12.2009, 12:51
mam pytanie ale nie wiem gdzie zadac... jak mozna w jaki sposob mozna opalic sima?
Latem musisz go na leżaku polozyć lub opalać się jeśli masz Podróże.
Dominika_320
28.12.2009, 16:13
no ja polozylam na lezaku moja simke i lezala tylko..nic sie nie opalila
Remus Lupin
28.12.2009, 17:12
Opalić sie można w Podróżach jak wyjedziesz na wyspe Twikki natomiast spalic sie możesż w CPR.
zły dział Dominika to jest temat o sokach mogłaś to napisać bardziej w podróżach.
@zelkam : To nie można zraportować ?!
Dominika_320
28.12.2009, 20:33
no super tylko ze mi chodiz o the sims 2 cpr a nie o podrozach bo ja mam cztery pory roku i chce opalic sima to gdize mam napisac to w podrozach ? jesli chodiz mi o CPR.
Niestety w CPR nie da się opalić sima ;)
Może jedynie się poparzyć, jeśli jest długo na letnim słońcu, ma wtedy takie czerwone plamy na skórze, ale jest to niebezpieczne, bo później może łatwo dostać udaru :}
Niestety w CPR nie da się opalić sima ;)
Może jedynie się poparzyć, jeśli jest długo na letnim słońcu, ma wtedy takie czerwone plamy na skórze, ale jest to niebezpieczne, bo później może łatwo dostać udaru :}
No więc właśnie a jak dostanie udaru cieplnego aby ją wyleczyc trzeba byc innym simem nakliknąc na sima z udarem i wyswietli się funkcja "Ocuć wodą ę cyz jakos tak i tryeba nadusic i THE END .
Dominika_320
31.12.2009, 12:30
aha dzieki, a co do sokow to jak zrobic zeby moja simka przygotowala wiele sokow? bo zawsze jak daje nawet najwiecej owocow do sokowirowki tyle ile sie zmiesci to jest opcje przygotuj sok, a ja chce zeby zropbila dla wszystkich tzn. dla swoich najlbizszychj a zawsze moze tylko dla siebie .
aluminium.
31.12.2009, 12:39
Dominika_320-wydaje mi sie, że to błąd gry, bo również tak mam i muszę robić tylko soki dla siebie
Remus Lupin
31.12.2009, 12:46
Dziwne u mnie da się robić dla wszystkich.
aluminium.
31.12.2009, 12:54
Remus_Lupin-a ściągałeś jakieś łatki itp.? Ja ściągnęłam jedną i po tym czasie mogę robić tylko soki dla siebie.
Remus Lupin
31.12.2009, 12:59
Nie ściągałem łatek ale nie pamiętam dokładnie ale była opcja robienia dla wszystkich dla pewności dzisiaj sprawdzę.
Chyba żeby zrobić dla wszystkich trzeba 'załadować' trochę więcej owoców :)
aluminium.
31.12.2009, 14:48
Ja zawsze "ładowałam" tyle owoców, aby starczyło na jeden sok ;<
PS. sprawdziłam i faktycznie jak włożę więcej owoców to mogę robić dla każdego ;)
Nunczaki Orientu
08.03.2010, 16:25
Sok z buta... Spadłam z krzesła ;D
Przyda mi się , i to baardzo :)
mi się przyda ten sok na platynową aspiracje
O, bardzo dziękuję za ten temat, przyda się. :D
Zaraz sobie wypróbuję soczek warzywny, oranżadę, oraz soczek jabłkowy. :)
Kurcze nawet nie wiedziałam że może być tyle kombinacji a co dopiero ten sok z buta heh. Człowiek się jednak uczy całe życie
Sherlock
06.04.2010, 20:35
Właśnie przepisałem wszystko do zeszytu i jak jutro będę grał to popróbuję ^^
PS. Super to ;D
dzięki. na pewno skorzystam ;D
Ja też sobie spisałam, narazie roślinki się sadzą ;) ale juz niedługo myślę, że przyda mi się ten z bakłażanów
Właśnie, co do soku z bakłażanów! Wam też pojawia się coś takiego, że po jego wypiciu Sim dostaje punkt jakiejś umiejętności (np logiki) i potem wspomnienie że rozwinął maksymalnie tę umiejętność? Choć tak naprawdę jej nie rozwinął na maksa...
Wiem tylko że jak sim wypija sok z buta ( zmiksowałam 6) i to w takiej sporej ilości świruje nieco, przewraca się trochę i po 60 sekundach dochodzi do siebie.
Jak to jest, że za każdym razem, kiedy klikam "uzupełnij" na sokowirówce to jej wyposażenie jest puste, mimo że sekundę temu dokładałem owoców? Nie da się sprawdzić jakie tam już są, żeby wiedzieć czego brakuje? Albo ewentualnie zabrać z niej nadmiarowe owocki spowrotem do eq?
Ech... trzeba będzie wziąć karteczkę i zapisywać co dokładałem i co robiłem :P
A tak już przy okazji, da się przedawkować jakiś sok oprócz tego z pomidorów i lemoniady (bo one z tego co wiem działają bezpośrednio na temperaturę sima)?
1. Najwyraźniej dołożyłeś za mało owoców :) U mnie jak poszło całe drzewo/grządka na sok, to przez długi czas owoce były w sokowirówce :)
2. Nie, nie sądzę, bo niby z czego?
kalafjor
25.04.2011, 19:24
Bardzo przydatny spis.:)
Korzystałem już daawno, ale dopiero teraz postanowiłem dodać tutaj posta.
Często mam tak, że jak idę zrobić simem lemoniadę coby się schłodził, to po wejściu do domu znowu ma zieloną temperaturę i nie muszę robić.
stasienka
25.07.2011, 23:52
A u mnie zachowuje się tak, jak podczas opcji "biegaj nago" tylko z ubranie, i też tańczy hula.
W którym dodatku jest ta opcja "biegaj nago"?
Dodała bym coś o sokach ale niestety CPR kupuje dopiero za około tydzień...
Więc żeby było na temat...
Co robią wasze simy po wypiciu soku z...Buta? Ale dokładniej a nie odp typu "dziwnie sie zachowują"
W którym dodatku jest ta opcja "biegaj nago"?
Jest w dodatku Na Studiach.
Ja dopiero dzisiaj sobie zainstaluję, bo dysk musiałam lekko oczyszczać.
edit: nigdy nie karz pić simowi soku z buta no chyba,że chcesz się pośmiać
;)
edit2: u mnie było tak mój sim udawał kurę,a wydawał dźwięki świni (może to błąd ?) w każdym razie było śmiesznie :D
Sok z buta... - 1 but
Skąd zabrać tego buta? xd
ps. Przepraszam za drobne odświeżenie tematu.:|
Cytryśnia
10.07.2013, 15:30
buta można złowić :)
Weraxera
29.09.2014, 19:03
Przydatne :smile:
Owl Finch
22.07.2016, 19:27
Spis jest super, pokazał mi że w mojej grze czegoś brakuje :P
Otóż mogę robić sok tylko z pomidorów. Nie ważne jak dużo innych owoców/warzyw wrzucę do sokowirówki lub lodówki, mogę pić tylko i wyłącznie pomidory :/
Czy ktoś miał taki błąd? Albo wie co zrobić, żeby to zmienić? :(
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.