Zobacz pełną wersję : "Dom na Spokojnej" [BRAK ZDJĘĆ]
Zrobiłem kolejny domek, który moim zdaniem nadaje się do pokazu publicznego :)
Wnętrze uważam za udane, a przede wszystkim jestem zadowolony z ogrodu. Jednak to Wasze oceny i opinie są najważniejsze, także zapraszam do komentarzy :) Zdjęć przedpokoju i garderoby nie daje, widać je na rzucie :D
To na tyle :D Mam nadzieję, że podobało się :D Czekam na ocenki i komentarze :)
Wielebny
04.07.2007, 08:20
bardzo ładny tylko bryła troszke mi nieodpowiada ale i tak ładnie wnętrze jest przepiękne te dobrane kolory najbardziej mi się podoba salon jest w bardzo ciepłych kolorach
za bryłe daje 5\10
za wnętrze daje 10\10
kornelia911
04.07.2007, 10:21
Średnio mi się podoba..
bryła za klocowata..
Wnętrze może być, ale gabinet za jasny.. i ta podłoga;/
Ogród nawet fajny, ale za ciemna trawa.. i trochę tam pusto..
karolcia_1995
04.07.2007, 10:25
Dom mi sie bardzo podoba i zgadzam sie ze ogrod ci wyszedl.
no dobra ;)
Bryła: zapytam wprost, czemu ona jest 2kolorowa? mozna laczyc kolory elewacji ale nie tak, zazwyczaj np. jasniejszy daje sie we wnekach, a ta wneka gdzie mozna bylo to zrobic jest wlasnie inaczej. ktory z tych kolorow byl wiodacy dla bryly bo nie wiem... jesli dodatkiem mialy byc te ceglane elementy to tak na szybko pasowaly by tam gdzie wejscie, chociaz ja dokonalabym wyboru miedzy tymi dwoma opcjami wykonczenia elewacji :) reszta bryly nawet nawet.
Ogród: niezły,widac ze nad nim pomyslales, ale gdyby dzialka byla mniejsza efekty bylby lepszy :) czemu trawa wam sie nie podoba? zdrowa, koszona systmatycznie, dobra odmiana trawy moze miec taki kolor.
Kuchnia: zdecydowanie jedno z 2 moich ulubionych poieszczen w tym domku, moje kolory i ladnie tam.
Salon+ jadalnia: bardzo ciepłe pomieszczenie, podoba mi sie stolik w salonie, ale jakos nie bardzo regał tzn. jego kolor, wylamuje sie od reszty. calkowity efekt generalnie bardzo dobry.
Gabinet: nie moj typ kolorystyczny, podloga jakos nie pasuje...przybornik i półka z książkami zdecydowanie ładne, być może gdyby podloga byla inna reszta bardziej by do mnie przemawiala, ale nie jest zle, widzialam duuzo gorsze :)
Pokój nastolatki: fajne cieple zestawienie, tylko biureczko mi przeszkadza.
Łazienka: i tu mam problem, bo jest strasznie jasna, ale to jest moje zboczenie, lubie laczenia kolorow. zaznaczam ze mi sie podoba tylko jakos kolorystyka do mnie nie przemawia. aha, co to za zielone plamy nad wanna ? :D
Przedpokój: pusto, baldo, dodaj tam cos:)
Sypialnia: noo moj drogi, za taki pokoj wybaczam lazienke :P to moja sypialnia ! o takie laczenia mi chodzi, swietnie, podobnie jak kuchnia.
generalnie to mi sie podoba, moja ocena 8.5/10
P.S. ja zawsze z tymi kolorami, nie przejomwac sie za bardzo. no chyba ze ktos chce miec 10/10 ;)
dom fajny, chociaż nie pasuje mi ściana w kuchni do podłogi w salonie (pomarańcz -bordo) ale wiesz, ja mam spaczony gust;). tam gdzie w gabinecie bodajże jest zdjęcie białej kanapy to jakoś tak pusto (może jakiś obraz by się przydał?). a pokój nastolatki jest najlepszy, jakoś tak miło mi się kojarzy :) ogród też całkiem fajny. dałabym 8/10
Dziekuje za komentarze :)
Ogrod ma duzo wolnej przestrzeni, ale o to mi miedzy innymi chodzilo, zeby bylo duzo zieleni, ale i przestrzeni. Do np. rzucania sie balonami z woda, czy sniezkami, lub na imprezke ;D
Szczerze mowiac tez najbardziej zadowolony jestem z kuchni, potem z sypialni i pokoju nastoltaki :D Gabinet mimo wszystko uwazam za udany. I to jest wykladzina. Wiem, moze zbyt szara, ale mi sie nawet podoba. Takie najczesciej sa biurach, gabinetach :P
Głownym kolorem bloku jest kremowy. Mi pasuje takie zestawienie. Widzialem podobne na projekcie domu, wiec tak tez mozna :)
Dziekuje za wszystkie komentarze I CZEKAM NA NASTEPNE. B) PzdR. :D
ja nie widzilam takiego, no chyba ze ktos lubi dzielic sobie dom na pol. i pytam co to za zielone plamy na wanna?? :D
To nie plamy, tylko kawałek rosliny przebijajacej sie przez sciane... nie lubie jak to sie robi :P No, ale wszyscy wiedza, ze Simy maja pewne niedorobki.
CZEKAM NA DALSZE KOMENTARZE :D
karolina_rock
04.07.2007, 12:06
Mi się ten domek podoba. Użyłeś tu rzeczy maxisowskich, których ja osobiście nie lubie. Ale tobie to wyszło świetnie i daje ci 10/10
To nie plamy, tylko kawałek rosliny przebijajacej sie przez sciane... nie lubie jak to sie robi :P No, ale wszyscy wiedza, ze Simy maja pewne niedorobki.
CZEKAM NA DALSZE KOMENTARZE :D
no chyba ze tak :D no to ok, ale powiem ci ze ciekawie to wyglada jak sie patrzy na fotke :]
Domek mi się podoba, ale niczym mnie nie olśnił. Bardzo podoba mi się ogródek. Ale trochę przegiąłeś z choinkami. xP No i wzbudza we mnie wściekliznę ten parasol. Co do klocka, nie jest źle. Może być. ;)
Nad wnętrzem trochę się poznęcam.
Te szafki w kuchni moim zdaniem zbyt ciemne są. No i rozumiem, jeżeli jadalnia jest połączona z kuchnią, ale żeby salon? Połączenie trzech pomieszczeń do mnie w ogóle nie przemawia. Przydałaby się jakaś półścianka, albo coś w tym stylu, bo teraz tak jakoś dziwnie to wygląda. W salonie nie pasują te białe półki, ale dobranie kolorów jest całkiem niezłe. Uważam, że w gabinecie ta kanapa jest zbędna. Nie podoba mi się podłoga. Reszta jest ok. Sypialnia wydaje mi się taka... Strasznie "surowa". Myślę, że powinna być w bardziej ciepłych kolorach. Łazienka jest znośna, ale nie kumam tych dwóch luster i dwóch kranów. Jeden kran i jedno lustro by nie wystarczyły? :con: Do pokoju nastolatki uwag nie mam, jest spoxik. :)
Ocena ogólna: Domek jak wiele innych. Plus za to, że nie jest nawalone wszędzie i wszystkiego, malutki minus za niektóre drobiazgi. Ogółem 9/10. Pozdrawiam! :*
No więc jestem bezstronna :smirk: Co czasem cieszy, a czasem załamuje...ale oceniamy:
Bryła: Ciekawa i oryginalna. Taki najnormalniejszy domek, choć lekko kreatywny, co bardzo lubię. Kolory fajne, nie ciepłe i nie zimne. W sam raz. 10/10
Ogród: Dużo zieleni z przodu i z tyłu. Fajnie prezentują się małe choineczki J . Można by było dodać tam jakąś małą fontannę lub rzeźbę, było by ciekawiej. Z tyłu domu nie pasują mi te huśtawki...znaczy kolor. Można by było zrobić ja na zieloni, ale to już moja sugestia. 9/10
Kuchnio-Salono-Jadalnia: Nie przepadam za takim połączeniem, ponieważ optycznie zmniejsza dom. Kolory nawet dobre, ale ciepłe odcienie zazwyczaj radzę zostawiać do sypialni i pokoi gościnnych. Za to małe dekoracje są świetne, np. deska do krojenia albo chlebak...Podoba mi się to. Meble fajne, ale takie jednolite. Urozmaicenie kolorystyczne i będzie super! 8/10
Gabinet: Strasznie zimny. Osobiście wiała bym stamtąd przy najbliższej okazji...chyba, że ktoś lubi biel. 5/10
Sypialnia: Fajna. Biel, beż i czerń fajnie kontrastują, a drewniana podłoga dodaje takiej ‘przytulności’. Akcent zieleni też świetny. 10/10
Łazienka: Fajna. Styl grecko-łazienkowy, który sama często wykorzystuje. Jedyne zastrzeżenie to to, że jest mała. 8/10
Pokuj nastolatki: Udał ci się, ale nie pasuje mi ta lampa na nocnym stoliku. Jakaś taka inna. Lekkie zasłonki ładnie wyglądają w tak ciepłym otoczeniu. 9/10
Ogródek i taras: Fajnie urządzone. Staw z kaczkami mnie rozbroił. Kamyczek przy wodzie dodaje klimatu...nie wiem jakiego, ale dodaje. O huśtawkach mówiłam, ale radzę zlikwidować ten rząd choinek na domem. Będzie ciekawiej. 8/10
Ocena ogólna: 8/10
Nieźle. Buduj tak dalej, a zdobędziesz wprawę ;) .
Fảlivrin
08.07.2007, 12:34
Ogródek, sypialnia, łazienka...mmmmm piękne :)
Dom jest śliczny. Bardzo podobają mi się urządzone przez Ciebie wnętrza. Ogród też jest piękny. Tylko taras taki trochę pusty. :)
a ja sie zapytam skad masz te mebledo kuchni, bo sa naprawde ladne :)
Domek bardzo ładny najbardziej podoba mi się kuchnia i ogród. Daję 10/10 Buziaki dla wszystkich a zwłaszcza dla Kuby :*
Bardzo fajny domek...Daje 10/10
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.