PDA

Zobacz pełną wersję : Czy dodatki z neta, tzw. DOWNLOADSY są bezpieczne??

olinkaz93
11.07.2007, 14:21
Ja mam dylemat.. gdybyście mi pomogli byłabym Wam bardzo wdzięczna.
Otóż nie wiem czy pobrać sobie dodatki z neta do TS2, które są w prawdzie zarąbiste, ale nie wiem czy są one bezpieczne dla gry ;//.
Wg mnie zagrożenia z ich strony to:
1) Zawiruszenie kompa, bo jakieś dodatki mogą być zawiruszone.
2) Mogą sknocić grę. Simsy nie działają tak jak powinny.
3) No i zwalniają grę...
No nie wiem może się mylę jeśli chodzi o to co napisałam wyżej. Pomóżcie mi! Bo te dodatki bardzoooooo mi się podobają, tyle że nie wiem czy są one bezpieczne dla kiomputera no i przede wszystkim gry!
:gu: :gu: :gu: :gu: :gu: :gu: :gu: :gu: :gu: :gu: :gu: :gu: :gu: :gu:

Rocket
11.07.2007, 18:21
Dodatki z neta nie gryzą :).
1) Jeżeli ściągasz z "porządnych" znanych stron, to raczej nie będzie tam wirusów.
2) To zależy. Generalnie jest tak, że chyba jeszcze nikomu kredka do oczu nie rozwaliła gry. Zdarza się że wadliwe dodatki takie jak źle napisane, albo niekompatybilne hacki, czy przedmioty modyfikujące grę MOGĄ spowodować pewne (z reguły drobne) błędy. Mogą ale nie muszą.
3). To też zależy. Jak masz niezły komputer to nie zwolnią Ci gry. Ja mam kupę dodatków i parę hacków i nie mam żadnych problemów z tym związanych. Gra śmiga (no i jest ciekawsza)

mabda
11.07.2007, 19:06
no u mnie jakos sie nie trafily zawirusowne dodatki. tez sie dlugo zastanawialam, czy zaryzykowac, a jak juz to zrobilam, to nie zaluje.
fakt, ze niektore dodatki modyfikujace gre, typu jakies obrazy "magiczne" czy cos takiego, moga powodowac jakies nikontrolowane zmiany w grze, ale po usunieciu ich juz jest w porzadku wszystko.
czy zwalniaja kompa? no coz... jak gre masz zainstalowana na dysku c [standardowo] gdzie masz caly system i wszystkie dokumenty [w tym downloads], to bedzie ci mulic, jesli bedziesz miec za malo miejsca. tak bedzie nie tylko z gra, ale ze wszystkimi programami

olinkaz93
11.07.2007, 19:16
czy zwalniaja kompa? no coz... jak gre masz zainstalowana na dysku c [standardowo] gdzie masz caly system i wszystkie dokumenty [w tym downloads], to bedzie ci mulic, jesli bedziesz miec za malo miejsca. tak bedzie nie tylko z gra, ale ze wszystkimi programami

ja mam prawie 150 GB pamieci. na dysku D nie mam nic zapisane, a na dysku C, który ma prawie 60 GB pamieci mam zapisany caly system. a zajete mam na nim 31 GB jeszcze wolne...
pyt. zwolni kompa ??

kurde i tak nie wiem czy mozna tym dodatkom zaufać :(

.

Rocket
11.07.2007, 20:30
Nie zwolni. Musiałabyś ściągnąć całe mod the sims żeby odczuć jakąkolwiek zmianę. Dodatki z netu są fajne, jeżeli jakieś Ci się podobają to nie ma się co katować :). Po za tym w każdym momencie możesz je usunąć bez żadnej szkody dla gry.