Zobacz pełną wersję : Folder The Sims 2
Mam pytanie. Czy jeżeli usunę folder The Sims 2 z EA GAMES z dysku C gdy włączę grę zostanie on na nowo utworzony? Czy powinam skopiować jakieś pliki jeśli mam 4 pory roku? Czy gra napewno bedzie działać ponieważ wszystkie simsy jakie posiadałam (oprócz 4 pory roku) porzyczyłam kuzynce, więc nie mogłabym instalować gry odnowa. Wszystkie simsy mam orginalne.
Zależy który folder masz na myśli. Jeżeli ten w Moich Dokumentach to raczej tak. Na wszelki wypadek nie usuwaj go na razie definitywnie tylko przenieś np. na Pulpit i zobacz. Jeżeli gra nie będzie działać to przeniesiesz go z powrotem. I pamiętaj że usunięcie tego folderu łączy się z utratą Twoich zapisów (rodzin, filmów, dodatków z netu itp.).
Właściwie jest tak, jak mówi RocketQueen.
Na dysku w folderze tam gdzie została zainstalowana gra (czyli domyślnie w C -> Program Files) nie powinno się nic ruszać i usuwać, bo są tam wszystkie potrzebne do działania gry pliki.
A jeśli chodzi o folder EA Games z Moich dokumentów...
Jeżeli chce się mieć "czystą grę" - z okolicami takimi jak po instalacji, trzeba przenieść gdzieś cały folder EA Games z Moich dokumentów lub zmienić mu nazwę (albo usunąć, jeśli Ci nie żal). Po uruchomieniu gry utworzy ona nowy folder EA Games.
Lepiej właśnie przenieść / zmienić nazwę całemu folderowi EA Games, bo wtedy na 100% ten sposób zadziała. A jeśli ruszysz sam folder The Sims 2 z EA Games to nie wiem, jaki da to efekt.
Ok. Już działa... Najpierw sprawdziłam a dopiero potem usunęłam :D
dzidzius
16.07.2007, 11:20
No to gratuluje
Mi się raz sam usunał ale sam się utworzzył tylko zapisów nie było ;(
Mi się raz sam usunał ale sam się utworzzył tylko zapisów nie było ;(
Niestety zawsze tak jest. Dlatego warto robić sobie kopie tego folderu.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.