PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z portretem i schodami

Piotruch88
15.07.2007, 17:42
Witam.

Jak można regulować rozmiar ramki która pojawia się po wybraniu opcji malowania portretu?

W jaki sposób można wybudować schody? (nie te standardowe tylko kręcone)

Z góry dzięki za pomoc

edit:
soory, ale chyba napisałem dwa takie same tematy.

Rocket
15.07.2007, 20:30
Z tego co wiem to w obu przypadkach tego po prostu nie da się zrobić. Tej ramki nie wyregulujesz, bo ona jest przystosowana do rozmiaru płótna. Możesz jedynie przybliżać, oddalać i przekręcać za pomocą pokrętła myszy.
A schodów kręconych poszukaj w necie.

Eámanë
16.07.2007, 09:44
W tym temacie (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=35854&highlight=schody) Evan podała linki do kręconych schodów.

Na modthesims2 jest cały dział (http://www.modthesims2.com/download.php?f=409&showType=2) ze schodami, na pewno znajdziesz jakieś dla siebie :)

dzidzius
16.07.2007, 12:11
o juz wiem sory i dzieki za linki ;)

Rocket
16.07.2007, 14:15
Jak to TY wiesz? Wydawało mi się że Piotruch88 założył temat.

Piotruch88
16.07.2007, 14:54
???

Z tymi schodami to może się pomyliłem nazywając je kręconymi. Chodzi mi nie o te standardowe schody, tylko o ten drugi typ schodów.

Rocket
16.07.2007, 15:04
A już rozumiem jakie schody :)
No to jest proste: aby je wybudować musisz mieć jedną kratkę podłogi na pietrze, albo fundamenty, albo coś w tym stylu. Obok tej podłogi musi być trochę wolnego miejsca na schody, i piętro niżej też to miejsce musi być. Potem wybierasz te schody, "kładziesz" ich czubek na podłodze i klikasz. I masz schody.
BTW: jak tyko wchodzisz do gry i masz okno wyboru otoczeń, to powinieneś mieć też gdzieś przycisk "Naucz się grać". Tam jest lekcja na temat budowania i o tych schodach też jest.

Piotruch88
16.07.2007, 18:47
A już rozumiem jakie schody :)
No to jest proste: aby je wybudować musisz mieć jedną kratkę podłogi na pietrze, albo fundamenty, albo coś w tym stylu. Obok tej podłogi musi być trochę wolnego miejsca na schody, i piętro niżej też to miejsce musi być. Potem wybierasz te schody, "kładziesz" ich czubek na podłodze i klikasz. I masz schody.
BTW: jak tyko wchodzisz do gry i masz okno wyboru otoczeń, to powinieneś mieć też gdzieś przycisk "Naucz się grać". Tam jest lekcja na temat budowania i o tych schodach też jest.
Ha ha ha, bardzo śmieszne :D

Nie no dobra. To teraz już wszystko czaje. Bardzo dziękuje za wasze posty. A z tymi schodami to zobacze, a jak bede coś jeszcze nie wiedział na ten temat to napisze.