Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 2 Problemy

tysiacpostaci
15.07.2007, 21:57
CZESC jestem nowa, i czytałam już prawie całe forum ale tego nie znalazłam mam 2 pytania
1. mam problem jeśli chodzi o śmierć. mój dziadek Król Edwardo umiera ze starości koło niego stoi jego ukochana żona, zaprzyjaźniony syn i dwa wnuki z którymi też ma super kontakty, jednak NIE DA sie "błagać o litość" czy jakoś tak nigdy tego nie widziałam wiem tylko że można tak robić od koleżanki. gdy klikam na korsiarza to w ogóle nie ma żadnej opcji, nic. :con: co mam zrobić?
2. czytałam gdzieś że porwania przez ufo automatycznie powodują ciąze i ze czasami rodzi sie ufoludek. czy ufo porywa tylko w dziwnowie? bo ja siedze w miłowie przerobionym na inne miasto i weronika juz 10 wpatruje sie w nocy przez teleskop i ma juz 7 punktow logiki a nie porywaja jej :wacko: co mam zrobic zeby ja porwali? :)

Nasti
16.07.2007, 08:34
1. Kiedy sim umiera ze starości to nie da się błagać śmierci o jego życie, tylko w przypadku gdyby umierał np. z głodu, porażenia prądem itp.
2. Na to pytanie odpowiedziałam ci w temacie o Dziwnowie :D

Eámanë
16.07.2007, 09:49
Nawet jeśli porwą Twoją Weronikę, to i tak nie zajdzie ona w ciążę - UFO zapładnia tylko mężczyzn :P Porwania nie zależą jednak od otoczenia, w jakim jesteś. Jeśli chcesz, żeby Twój sim został porwany od razu, wpisz kod boolprop testingcheatsenabled true, kliknij na teleskop trzymając Shift i wybierz opcję, która tam się pojawi ;)

Rocket
16.07.2007, 14:26
Dzidziuś-
1. Nie pisz dwóch postów pod rząd- jest opcja edytuj
2. Ten kod o którym mówisz brzmi unlockCareerRewards i działa dopiero od Nocnego Życia. Telefon do śmierci pojawia się dopiero w Na Studiach.
3. Może bliżej co z tym telefonem- jeśli umrze Ci jakiś lubiany sim możesz zadzwonić do śmierci i zapłacić za jego wskrzeszenie. Jeżeli zapłacisz za mało Twój wskrzeszony sim będzie zombie. Pamiętaj aby dzwoniąc do śmierci mieć minimum złotą aspirację. Jest wiele sposobów aby ją podnieść.
Edit: A i jeszcze jedna ważna uwaga- gdy zrobisz z teleskopem to o czym pisała Eamane pojawią się dwie opcje- NIGDY nie wybieraj Force error

tysiacpostaci
16.07.2007, 21:10
a mi sim utonął a i tak się nie dało...

Rocket
16.07.2007, 21:25
Nie dało sie wskrzesić czy prosić?
Nie jestem pewna, ale wydaje mi się że podczas utonięcia sima też nie można błagać o litość. Zobacz czy w przypadku innych śmierci (np. z głodu) możesz to robić. Jeżeli nie to to jakiś błąd w grze.

tysiacpostaci
17.07.2007, 09:43
ten sposob z kodem na kosmitów nie działa. wpisuje. klikam z shiftem na teleskop a wdciaz jest "patrz w gwiazdy".

Lilith
17.07.2007, 09:55
ten sposob z kodem na kosmitów nie działa. wpisuje. klikam z shiftem na teleskop a wdciaz jest "patrz w gwiazdy".
Spokojnie. Musisz sims aktualnie nie może wykonywać innej czyności a gra nie może być zapauzowana. Otwórz okienko do kodów i wpisz: boolProp TestingCheatsEnabled true
(Wielkość liter też ma znaczenie!) Kliknij trzymając shift i Wybierz Get... (nie pamiętam dokładnie :) ) Nie wybieraj FORCE ERROR (czy jakoś tak) i gotowe!

mabda
17.07.2007, 14:25
kod najlepiej wpisac w okolicy, zanim sie wejdzie do konkretnej rodzinki

tysiacpostaci
17.07.2007, 14:35
dzieki za rade jeszcze dzisiaj to wypróbuje.

tysiacpostaci
18.07.2007, 11:19
dzieki, dziala:D porwało mi Andrzeja i juz jest w ciazy:P
fajny ma "stroj dla matki" - zielona koszulke z obcym:P

Castaway
18.07.2007, 18:08
Jak zagłodziłam mojego sima to nie można było prosić mrocznego kosiarza o litość itp ;( czemu ???

Rocket
18.07.2007, 22:20
Jak zagłodziłam mojego sima to nie można było prosić mrocznego kosiarza o litość itp ;( czemu ???
Może jakiś błąd?

Idil
19.07.2007, 08:45

Trzeba też mieć dużo punktów charyzmy

Nasti
19.07.2007, 08:51
Wątpie żeby to zależało od charyzmy :P Może po prostu prosisz w złym momencie? To trzeba chyba za nim jeszcze Kosiarz zacznie gadac przez komórkę.. :shifty:

Eámanë
19.07.2007, 09:37
I sim, który zamierza błagać, musi mieć dobre kontakty z tym umierającym ;)

emci
19.07.2007, 16:07
sorrki..ale moze wy mi pomorzecie...Mam taki problem.Moj sim siedzi w Jakuzi z jakas tam panienka..no i nie chce wyjsc..da sie zaznaczyc meijsce w ktore ma isc ale tego nie robi.Mysle ze to moze byc spowodowane brakiem energi..no ale co ja mam zrobic zeby go stamtąd ruszyc.Z gory dzieki za pomoc.

Eámanë
19.07.2007, 16:20
Skasować przy pomocy kodu moveobjects on, a potem uruchomić rodzinę ponownie :>

Iminashi
20.07.2007, 12:38
...Wielkość liter też ma znaczenie!...
Ale chyba tylko u ciebie. jak ja wpisze wszystko tylko małymi lub dużymi literami to tez działa xP

Lilith
20.07.2007, 15:11
Ale u niej może nie działać...

Rocket
20.07.2007, 15:14
Ale chyba tylko u ciebie. jak ja wpisze wszystko tylko małymi lub dużymi literami to tez działa xP
Nie, nie tylko u niej. U mnie też.

Castaway
23.07.2007, 16:51
I sim, który zamierza błagać, musi mieć dobre kontakty z tym umierającym ;)

Umierający to mąż mojej simki . Mają bardzo dobre kontakty 100 :) ups ... to znaczy .... mieli :wacko: xP :P

GRUSSSER
08.09.2007, 09:51

Mi też.
Podejrzewa że chodzi o to że śmierć była (prznajmniej u mnie) na środku basenu.