Zobacz pełną wersję : 2 Problemy
tysiacpostaci
15.07.2007, 21:57
CZESC jestem nowa, i czytałam już prawie całe forum ale tego nie znalazłam mam 2 pytania
1. mam problem jeśli chodzi o śmierć. mój dziadek Król Edwardo umiera ze starości koło niego stoi jego ukochana żona, zaprzyjaźniony syn i dwa wnuki z którymi też ma super kontakty, jednak NIE DA sie "błagać o litość" czy jakoś tak nigdy tego nie widziałam wiem tylko że można tak robić od koleżanki. gdy klikam na korsiarza to w ogóle nie ma żadnej opcji, nic. :con: co mam zrobić?
2. czytałam gdzieś że porwania przez ufo automatycznie powodują ciąze i ze czasami rodzi sie ufoludek. czy ufo porywa tylko w dziwnowie? bo ja siedze w miłowie przerobionym na inne miasto i weronika juz 10 wpatruje sie w nocy przez teleskop i ma juz 7 punktow logiki a nie porywaja jej :wacko: co mam zrobic zeby ja porwali? :)
1. Kiedy sim umiera ze starości to nie da się błagać śmierci o jego życie, tylko w przypadku gdyby umierał np. z głodu, porażenia prądem itp.
2. Na to pytanie odpowiedziałam ci w temacie o Dziwnowie :D
Nawet jeśli porwą Twoją Weronikę, to i tak nie zajdzie ona w ciążę - UFO zapładnia tylko mężczyzn :P Porwania nie zależą jednak od otoczenia, w jakim jesteś. Jeśli chcesz, żeby Twój sim został porwany od razu, wpisz kod boolprop testingcheatsenabled true, kliknij na teleskop trzymając Shift i wybierz opcję, która tam się pojawi ;)
Dzidziuś-
1. Nie pisz dwóch postów pod rząd- jest opcja edytuj
2. Ten kod o którym mówisz brzmi unlockCareerRewards i działa dopiero od Nocnego Życia. Telefon do śmierci pojawia się dopiero w Na Studiach.
3. Może bliżej co z tym telefonem- jeśli umrze Ci jakiś lubiany sim możesz zadzwonić do śmierci i zapłacić za jego wskrzeszenie. Jeżeli zapłacisz za mało Twój wskrzeszony sim będzie zombie. Pamiętaj aby dzwoniąc do śmierci mieć minimum złotą aspirację. Jest wiele sposobów aby ją podnieść.
Edit: A i jeszcze jedna ważna uwaga- gdy zrobisz z teleskopem to o czym pisała Eamane pojawią się dwie opcje- NIGDY nie wybieraj Force error
tysiacpostaci
16.07.2007, 21:10
a mi sim utonął a i tak się nie dało...
Nie dało sie wskrzesić czy prosić?
Nie jestem pewna, ale wydaje mi się że podczas utonięcia sima też nie można błagać o litość. Zobacz czy w przypadku innych śmierci (np. z głodu) możesz to robić. Jeżeli nie to to jakiś błąd w grze.
tysiacpostaci
17.07.2007, 09:43
ten sposob z kodem na kosmitów nie działa. wpisuje. klikam z shiftem na teleskop a wdciaz jest "patrz w gwiazdy".
ten sposob z kodem na kosmitów nie działa. wpisuje. klikam z shiftem na teleskop a wdciaz jest "patrz w gwiazdy".
Spokojnie. Musisz sims aktualnie nie może wykonywać innej czyności a gra nie może być zapauzowana. Otwórz okienko do kodów i wpisz: boolProp TestingCheatsEnabled true
(Wielkość liter też ma znaczenie!) Kliknij trzymając shift i Wybierz Get... (nie pamiętam dokładnie :) ) Nie wybieraj FORCE ERROR (czy jakoś tak) i gotowe!
kod najlepiej wpisac w okolicy, zanim sie wejdzie do konkretnej rodzinki
tysiacpostaci
17.07.2007, 14:35
dzieki za rade jeszcze dzisiaj to wypróbuje.
tysiacpostaci
18.07.2007, 11:19
dzieki, dziala:D porwało mi Andrzeja i juz jest w ciazy:P
fajny ma "stroj dla matki" - zielona koszulke z obcym:P
Castaway
18.07.2007, 18:08
Jak zagłodziłam mojego sima to nie można było prosić mrocznego kosiarza o litość itp ;( czemu ???
Jak zagłodziłam mojego sima to nie można było prosić mrocznego kosiarza o litość itp ;( czemu ???
Może jakiś błąd?
Trzeba też mieć dużo punktów charyzmy
Wątpie żeby to zależało od charyzmy :P Może po prostu prosisz w złym momencie? To trzeba chyba za nim jeszcze Kosiarz zacznie gadac przez komórkę.. :shifty:
I sim, który zamierza błagać, musi mieć dobre kontakty z tym umierającym ;)
sorrki..ale moze wy mi pomorzecie...Mam taki problem.Moj sim siedzi w Jakuzi z jakas tam panienka..no i nie chce wyjsc..da sie zaznaczyc meijsce w ktore ma isc ale tego nie robi.Mysle ze to moze byc spowodowane brakiem energi..no ale co ja mam zrobic zeby go stamtąd ruszyc.Z gory dzieki za pomoc.
Skasować przy pomocy kodu moveobjects on, a potem uruchomić rodzinę ponownie :>
Iminashi
20.07.2007, 12:38
...Wielkość liter też ma znaczenie!...
Ale chyba tylko u ciebie. jak ja wpisze wszystko tylko małymi lub dużymi literami to tez działa xP
Ale u niej może nie działać...
Ale chyba tylko u ciebie. jak ja wpisze wszystko tylko małymi lub dużymi literami to tez działa xP
Nie, nie tylko u niej. U mnie też.
Castaway
23.07.2007, 16:51
I sim, który zamierza błagać, musi mieć dobre kontakty z tym umierającym ;)
Umierający to mąż mojej simki . Mają bardzo dobre kontakty 100 :) ups ... to znaczy .... mieli :wacko: xP :P
GRUSSSER
08.09.2007, 09:51
Mi też.
Podejrzewa że chodzi o to że śmierć była (prznajmniej u mnie) na środku basenu.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.