Zobacz pełną wersję : Pamięć wirtualna
tysiacpostaci
16.07.2007, 21:17
mam problem, ponieważ gra The Sims 2 zawiesza sie, dziala bardzo wolno a ja chce jeszcze instalowac dodatki, obawiam sie ze to za bardzo obciazy moj biedny system... za kazdym razem gdy koncxze grac pokazuje mi komunikat ze mam za malo pamieci wirtualnej- co to jest i gdzie i jak mam to powiekszyc?
http://www.agavk.p9.pl/strony/xp_ram_03.php
Mniej więcej na środku strony.
Ustaw na sztywno (w polu min i max) wielkość: 1024MB.
Nandelle
17.07.2007, 15:04
pamięć wirtualna to ramy czyli masz za malo ram na tę gre...
Madziorex
17.07.2007, 15:50
Też miałam problemy z tym. To jest za mało ram . Musisz dokupić najlepiej
Jesus ludzie.... poczytajcie pierw...
Jak pamięć RAM może być wirtualna ? Jak to w budzie jest wpięte do płyty głównej ?
Nawet jak ma się xxxx GB ram a pamięć wirtualną ustawioną na za niską wartość (np. 100MB) to windows będzie o tym komunikował.
Pamięć wirtualna - wydzielone miejsce na dysku twardym komputera, służy do odkładania najmniej ważnych danych z pamięci RAM, a także odkladania danych z pamięci RAM w przypadku braku miejsca w tejże pamięci.
Owszem, im większa ilość rzeczywistej pamięci (Tj. RAM) tym lepiej (oczywiście z umiarem, bo montowanie do starocia dużej ilośći pamięci operacyjnej nie ma sensu).
rozmiar pamieci wirtualnej zwykle waha sie od 0.5 do 3x ilosc pamieci rzeczywistej. to sie ustawia samemu. przy formatowaniu dysku ustala sie tzw plik wymiany [partycje wymiany] i wlasnie w tym miejscu odkladane sa zbedne elementy dzialajacych programow, z ktorych w tym momencie nie korzystaja
tysiacpostaci
17.07.2007, 20:39
nic mi to nie mówi:D moze tak wprost- mam poszperac w wolnej chwili w tym linku czy dokupić?
dokupienie pamieci ram nie zwieksza rozmiaru pamieci wirtualnej, tylko rzeczywistej
z drugiej strony im wiecej pamieci rzeczywistej bedziesz miec tym mniej wirtualnej bedziesz potrzebowac
ale szczerze mowiac nie wiem co ci doradzic :/ moze pingwin cos pomoze :D
"http://www.agavk.p9.pl/strony/xp_ram_03.php
Mniej więcej na środku strony.
Ustaw na sztywno (w polu min i max) wielkość: 1024MB."
Ewentualnie Windows na dole okienka gdzie wpisujesz tą wartość podaje zalecaną wielkość, to możesz wpisać tą wartość.
Zacytuje samego siebie.
Dokładny opis jak i co.
Teoretycznie im więcej RAM'u tym mniej pamięci wirtualnej - jednakże XP wraz ze wzrostem RAM'u zaleca większą pamięć wirtualną.
(Np. u mnie przy 1.5GB ram mam pamięć wirt na ~2GB ustawione).
tysiacpostaci
18.07.2007, 16:50
dzieki,sprobuje z tym jutro:)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.