Zobacz pełną wersję : Odskoki
tysiacpostaci
19.07.2007, 14:26
W niektórych moich rodzinach mam coś takiego jak np. ludki siedza przy stole, jedza i rozmawiaja a nagle tak jakby "odskakuja" i stoja przy stole a na stole jest niedokończone jedzenie. w jednej rodzinie dzieje sie gdy taka jedna simka rozmawia, wydaje sie ze nikt nie moze normalnie funkcjonowac przez ta simke ktora nie moze nawet normalnie rozmawiac tylko odskakuje. w drugiej rodzinie jest to samo tyle ze wszyscy odskakuja... moze to byc powiazane z kodem moveObjects on albo z piciem eliksiru zycia... bo w obu tych rodzinach pojawialo sie dopiero po zastosowaniu tych dwoch rzeczy.
to dziwne. moze mi ktos wyjasni?
To od kodów. Nie wiem jakich, ale mi się tak zrobiło po boolPropie. Przestań używać kodów, to problem zniknie razem z tymi simami (tj, dzieci tych simów i nowe simy już nie będą odskakiwać).
Anastazja
20.07.2007, 21:35
A tak odskakują od maxisa stołów czy tylko pobranych z neta?
A masz pobrane łaty do simów?
Nandelle
20.07.2007, 21:45
ja miałam tak samo ściagłam bardzo duzo dodatków do the sims z modthesims2.com(czy jakoś tak) i tak samo odskakiwały mi simy np. sim robił sobie drinka i nagle odskoczyl na bok i już nie robił go więc usunełam wszystkie dodatki z netu i wszystko chodziło normalnie.
tysiacpostaci
21.07.2007, 15:30
ja nic jeszcze nie pobrałam z neta. odskakuja tak po prostu, to chyba od kodu moveObjects
ja nic jeszcze nie pobrałam z neta. odskakuja tak po prostu, to chyba od kodu moveObjects
A używałaś/łeś boolPropa? Bo to może być od niego.
Simy będą Ci odskakiwały tylko przy opcji "rozmawiaj" i kiedy w ogóle zaczną rozmawiać np. przy stole albo w wannie. Spróbuj po prostu unikać takich sytuacji. I pobierz łatkę do gry, może pomoże: http://thesims2.ea.com/update
tysiacpostaci
21.07.2007, 18:58
używałam, ale zanim używałam to też tak miałam, więc to od moveObjects bo motherlode uzywam tylko raz na poczatku.
ps. łatkę? sorki, ale jestem nowa i nie do konca wiem co to;p
"Łatka" to rodzaj aktualizacji wydanej przez EA: ma ona na celu usuniecie błędów występujących w grze. Gdy wejdziesz na stronę którą Ci podałam będziesz miała łatki do wszystkich dodatków ściągnij do tych które masz a jak nie masz żadnego to ściągnij do podstawy.
btw: sama nie wiem czy trzeba ściągać do wszystkich dodatków czy tylko do ostatniego jaki się ma.
tysiacpostaci
21.07.2007, 19:50
oo dzieki przyda sie. mam pytanie nie na temat jesli opublikowalam temat a jeszcze go nie ma to moze go gdzies przeniesli, albo nie zatwierdzili? bo nie wiem.
oo dzieki przyda sie. mam pytanie nie na temat jesli opublikowalam temat a jeszcze go nie ma to moze go gdzies przeniesli, albo nie zatwierdzili? bo nie wiem.
nie zatwierdzili :D
tysiacpostaci
21.07.2007, 23:02
a zatwierdza?
tysiacpostaci
22.07.2007, 22:12
hej mam pytanie ktorego nie moglam napisac w temacie ktoremu przysluguje gdyz byl juz zamkniety a ja nie chcialam zakladac nowego. na stronie www.thesims2.com są do pobrania domy i budynki. tam sa zawsze pokazane jakie gry sa wymagane do odtworzenia budynku w twoich simach. ale jesli powiedzmy nie masz jednej z tych gier to nie pokaze ci sie caly budynek czy tylko jedna konkretna rzecz z wyposazenia? pozdrawiam.
Anastazja
22.07.2007, 22:24
A to dziwne jest, bo ja uważam, że ikony te nie mają nic wspólnego z użytymi elementami w budowli.
Budowałam domy i specjalnie nie wstawiałam mebli, podłóg i tapet z niektórych dodatków, a jak wysyłałam na TheSim2.com to wyskakiwały mi ikony wszystkich dodatków które mam po rejestrowane :con:
Dziwne to jest.
Ale ty się nie przejmuj, tylko ściągaj, jak nie masz jakiegoś dodatku to element stworzony przez użytkownika ci się nie zainstaluje. Czyli cały dom Ci się nie zainstaluje. Wyskoczy uwaga, że nie masz jakiegoś wymaganego dodatku.
A ja ściągam domki z np. WB, CPR i NŻ (NŻ nie mam) i ściąga mi się ten domek, instaluje go a jak włączam grę to znikają te przedmioty z NŻ np. samochód i stawiam tam coś innego np. basen i tyle. A i ściągałam z wielu stron i było tak samo (co mi się bardzo podoba). I nie pisze że nie mam jakiegoś dodatku. A mojej koleżance to pisze. Dziwne :O .
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.