Zobacz pełną wersję : Zrób sobie lokaja.
Chryzantem Złocisty
21.07.2007, 17:09
Prosty poradnik jak stworzyć lokaja bądź pokojówkę, którzy będą pracować dla nas za darmo.
Przejdźcie do Trybu Tworzenia Rodziny i stwórzcie sima, najlepiej emeryta. Nazwijcie go jakoś stosownie, np. jak ja "Alfred".
Jeżeli chcecie mieć pokojówkę, to stwórzcie simkę emerytkę i również dajcie jej jakieś fajne imię. ;)
Wybierzcie fryzurę jak dla lokaja. Niech wygląda poważnie i nonszalancko.
Możecie mu również dać okulary, wąsy, co tylko chcecie.
Następnie ubierzcie go w jakieś eleganckie ubranko, najlepiej garnitur.
Teraz najważniejsze - charakter. Znak zodiaku obojętny, ale punkty charakteru musicie przydzielić Wy. I tak:
Niechlujny/Schludny - 10 (musi sprzątać wszystko co choć trochę brudne, prawda?),
Nieśmiały/Otwarty - 5 (będzie zagadywać do Simów),
Leniwy/Aktywny - 5 (nie będzie leniem non stop siedzącym na kanapie),
Poważny/Lekkoduch - 0 (Lokaje nigdy nie są wesołymi ludźmi :P),
Zrzędliwy/Uprzejmy - 5 (To mówi samo przez siebie).
Aspiracja obojętna, ale chyba najbardziej by pasowało Pragnienie Popularności. :)
Następnie tworzycie resztę rodziny, np. żonę i męża dla których Alfred będzie "pracował". :D
Budujecie dom, umieszczacie w nim rodzinę z lokajem (ja poszłam na łatwiznę, bo wprowadziłam ich do już gotowego domu w grze :P ).
Otwieracie konsolę kodów (Ctrl + Shift + C) i wpisujecie:
Boolprop testingcheatsenabled true
Przytrzymując klawisz Shift klikacie na lokaja i klikacie "Make Unselectable".
Tak oto macie o lokaja o którego nie musicie się troszczyć, bo sam sobie poradzi. I będzie sprzątać wam za darmo całym dom. :)
Chmelcor
21.07.2007, 18:18
Wspomnij rowniez, ze bedzie ogladal telewizje i robil wszystkie inne rzeczy jak normalny sim.
Chryzantem Złocisty
22.07.2007, 09:26
Ale to chyba oczywiste,czyż nie?
Jeśli nie,to mówię-będzie nie tylko sprzątał,ale robił sobie jedzenie,spał,oglądał telewizję i tak dalej.Ale moim zdaniem w tym poradniku chodziło o to,żeby sobie stworzyć coś w rodzaju "pokojówki" za darmo :)
Anastazja
22.07.2007, 10:27
Wspomnij rowniez, ze bedzie ogladal telewizje i robil wszystkie inne rzeczy jak normalny sim.
Normalka, tak samo robi wynajęta opiekunka do dziecka, kiedy nie ma nic do roboty.
Też łaźni i ogląda telewizję, ba nawet kąpie się w nieswojej wannie.
A robot Sługus, ten sam problem, nie ma co robić to gra na kompie.
Osobiście uważam, że schludny na maxa sim i poważny, mało będzie miał takich odpałów.
I chyba w tym tkwi cała tajemnica, właśnie w tej osobowości.
Można takiemu lokajowi zrobić pokój obok garażu i tam będzie sobie spał a i czasem można używać go jako szofera XD
Jak ktoś lubi grać w stylu Państwa Bogackich, to pomysł na lokaja wydaje się całkiem, całkiem.
Mnie ciekawi inna rzecz, ale to już sobie sama sprawdzę.
Delivered
22.07.2007, 10:50
Lepiej by było gdyby ktoć wprowadził rodzinę, a potem stwożył lokaja osobno i zrobić to samo jak w poradniku, ale lokaj będzie po wprowadzeniu się do tej samej rodziny będzie mieć inne nazwisko.
Chmelcor
22.07.2007, 10:54
A moze byc tez tak, zeby zanim go odlaczac od rodziny dac na maxa Sprzatania, Gotowania, Kondycji i Techniki, bo to wazne jezeli chcesz, aby wykonywal obowiazki szybko.
Jesli ma sie wlasny biznes lu jakis pozniejszy dodatek na drzwiach jest mozliwosc zablokowania drzwi. Wybierasz "Tylko dla Wspollokatorow" i juz masz pokoj nie dla lokaja(ale musi to byc zrobione po tym jak go odlaczysz od rodziny). I warto by mu przydzielic jakis pokoj. Wiec zanim odlaczysz go od rodziny kliknij nim na drzwi do pokoju przeznaczonego dla niego i wybierz "Wstep Tylko dla Mnie".
A zeby zmusic go do obowiazkow domowych klikamy na niego i na "Naklon do..." i tam wybieramy co chcecie aby zrobil. Mam nadzieje ze pomoglem.
Chryzantem Złocisty
22.07.2007, 11:44
Ale jego nie trzeba zmuszać do sprzątania itepe...On to sam będzie robić :D Chyba,że chcecie żeby wam podał obiad czy coś takiego :)
Ja zrobiłam inaczej :). Stworzyłam sobie osobno Pannę Służącą: ma na maxa schludność i aktywność. InSIMenatorem trzymam jej potrzeby na maxa i łazi i sprząta, tyle że ja nią kieruje :)
To jest nawet wygodniejsze, bo i krzewy może strzyc i robić obiady i cały czas mam nad nią kontrolę.
niezłe niezłe.. ja mam u jednych służącą ale nią kieruję. Zrobię tak jak piszecie i "nakłoń do" powinno wystarczyć zeby dbała o dom, ogródek i jeszcze gotowała :)
pytanko- czy taka osoba normalnie się starzeje, czy wcale (jak npce?)
Świetny poradnik, nie wpadłabym na coś takiego.^^ Dzięki ;*
Owl Finch
10.11.2007, 18:24
ja robię tak, że zamawiam pokojówkę. Przyjeżdża i zaczyna sprzątać. w tym czase wpisuje kod "boolProp TestingCheatsEnabled true" wchodzę w tryb kupowania wpisuję "moveobjects on" i kasuję samochód, którym przyjechała. ponownie wchodzę w tryb rodzinki, klikam na pokojówkę prawym przyciskiem myszy (z wciśniętym shift!) i wybieram "make selectable". Potrzeby pokojówki zawsze ustawiam na max i jej rozkazuję sprzątać, gotować czy zajmować się dziećmi, ale do tego raczej robię to samo z opiekunką ;)
Lenusiek93
18.12.2007, 11:51
Napewno skorzystam:D
Świetny pomysł na taki poradnik;**
SUper ale ze jak go sie odlaczy od rozdziny to zemu on by mial byc u nas a nie sobie gdzeis pojsc?
a to moze byc dorosly? czy musi byc stary?
Tapczan_
13.01.2008, 20:08
karasss - może być jaki chcesz ..
Litka333
14.02.2008, 17:02
Niezłe !! Ja tak przez przypadek zrobiłam z Donem Lotario i mi normalnie chodził po domu sprzątał i szedł do pracy ;)
nie próbowałem, ale ciągnie mnie. ;P
patryk100
14.02.2008, 22:47
Ciekawy Poradnik Dodaję Reputację .
Ps. Tylko coś mam problem ze stworzeniem takiej pokojówki
Ciekawy Poradnik Dodaję Reputację .
Ps. Tylko coś mam problem ze stworzeniem takiej pokojówki
przecież nie ma reputacji.
Ej fajny poradnik.
Stworze sobie jutro "bogatą rodzinkę" i będą mieli lokaja :)
Fajny poradnik.
A jeszcze pytanie
a tak naprawdę dwa.
1. Ile można mieć max pieniędzy w simach?
2. Czy jest jakiś kod który daje większe pieniądze niż Motherlode ?
Ej fajny poradnik.
Stworze sobie jutro "bogatą rodzinkę" i będą mieli lokaja :)
Fajny poradnik.
A jeszcze pytanie
a tak naprawdę dwa.
1. Ile można mieć max pieniędzy w simach?
2. Czy jest jakiś kod który daje większe pieniądze niż Motherlode ?
1. właściwie to chyba nieskończenie. :D
2. kaching, ale on daje tylko 1000$. motherlode to kod, który dodaje najwięcej kasy.
właśnie, że w simsach można mieć 9 999 999 simoleonów ;p
sprawdziałam xD
trampek12
19.05.2008, 14:14
No ja też proponuję, że lepiej stworzyć osobno, bo takie same nazwisko to trochę głupio
właśnie, że w simsach można mieć 9 999 999 simoleonów ;p
sprawdziałam xD
A mi sie jakos chyba udalo 999 999 999
*Ashley*
20.05.2008, 16:52
No bardzo fajny poradnik.
Pozdro!!!
Suomi są takie kody jak:family funds(nazwa rodziny jak naprzykład Agrafka) 9 999 999
czyli max pieniędzy!
A mi sie jakos chyba udalo 999 999 999
może faktycznie zeżarłam dwie dziewiątki : D
idę zrobić lokaja=x
a raczej służącą;]
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.