PDA

Zobacz pełną wersję : Dom "Catherok" [BRAK ZDJĘĆ]

Chmelcor
22.07.2007, 05:37
To dom Radosława, Czesławy i Bronisława Cebelów.

O to spojrzenie z gory:

Nie ma jakichs dziwnych ksztaltow, ale zapewniam jest funkcjonalny :).
Zanim jescze na dobre zacznie sie ogladanie to powiem, ze nie umiem robic ogrodow, dlatego zamiast pieknego buszu, ktorego i tak bym nie umial zrobic, zrobilem skromna okolice domku i estetyczna sciezke.

I WAZNA RZECZ ZAMIAST OCEN MOWCIE MI CO ZROBILEM ZLE, CO DOBRZE I CO MAM JESZCZE DOPRACOWAC. TO MI BARDZIEJ POMOZE NIZ OCENY.

Nindë Tasartir
22.07.2007, 12:49
Mi cos to nie pasi...niewiem czemu, ale jak dla mnie to zbyt wsiowy, a raczej się
na tym znam, bo zrobiłam już ze 100 domków.A więc oceniam:
zewnątrz:8/10
wewnątrz:4/10
razem:12/20

Alicja008
22.07.2007, 14:06
misti, a wiesz moze z jakich stron moge sciagnac fajna kuchnie??
domek mi sie nawet podoba, tylko taki zbyt zwyczajny...

Chmelcor
22.07.2007, 14:21
Misti a ty te 100 domow zamiescilas na forum, bo ja widze, ze masz tylko 42 posty.
A innego domku zrobic nie moglem, bo mam niewiele dodatkow, ale niedlugo dobiore sie do kolejnych. Dzieki za komenty, ale mowilem, zebyscie pisali co wam nie pasi. Dokladnie powiedzcie jaki mebel to sie na przyszlosc naucze!
Oczywiscie domek moze sie wam nie podobac, dlatego, ze nie jest nowoczescny i to nie "wasz styl".
A moja samokrytyka brzmi tak: nie powienienem mieszac styli, ale powinienem mieszac kolory.

Alicja008
22.07.2007, 14:25
Prosze, napiszcie mi adresy jakichkolwiek stronek gdzie moge znalezc fajne kuchnie do scagniacia...
prosze:)

Chmelcor
22.07.2007, 14:35
No dobra, ale powiem ci ze moja kuchnia nie ma zadnych z neta.

modthesims2.com
thesims2.com
parsimonious.org
reflexsims.de

Ale nastepnym razem SZUKAJ!

Alicja008
22.07.2007, 14:39
Szukałam ale nie znalazłam!
Dziekuje za pomoc :*

shezza
23.07.2007, 23:43
Domek ogólnie ładny. ;)

Co jest ok:

Fajnie dobierasz kolory. Nic się ze sobą nie gryzie. Pokoje nie są zagracone, ani puste. Złoty środek. xD Stworzyłeś domkowi własny styl. Domek jest przytulny, a nie surowy. Nie zapomniałeś o elementach dekoracyjnych. To duży plus.

Co mi nie pasuje:

W łazience na górze jest jedna szafka. Gdyby było ich więcej, lepiej by to wyglądało. Ale w sytuacji takiej jak ta, kiedy łazienka jest mała, lepiej wygląda kran taki stojący. Chyba zrozumiesz o co chodzi. W pokoju nastolatka jest zdecydowanie za dużo lamp. Stojąca, wisząca i przyczepiona. Wystarczyłaby jedna. To samo pokój rodziców. W kuchni jest ciut za dużo szafek. W saloniku zbędny jest ten stoliczek obok żółtego fotela. I tak nic na nim nie stoi. Jakoś inaczej ustaw tą sztalugę, dziwacznie wygląda szczerze mówiąc.

Ogólnie: Domek ładny, ale nie moje klimaty. Jak powiedziano wyżej, trochę wsiowaty. Te drzewa mogłyby być chociaż trochę bardziej różnorodne. Ale może być. 7/10

marandile
24.07.2007, 00:01
- strrasznie maxisowy... nie podobają mi się te barierki przy szafkach w kuchni - odsłaniają brzydką stronę szafek, bardziej nadawałyby się tam półścianki.
- nie moje klimaty. Jak już mówiłam, wszystko jest maxisowe, a ja niezbyt lubie maxisowych mebli, przynajmniej niektórych...
- jak chcesz zrobić zdjęcia, to wciśnij TAB i przytrzymaj "-" (minus) na klawiaturze, po prawej stronie.

www.muranomobilia.com
www.holysimoly.com
www.modthesims2.com - to bardzo dobre strony z b. realistycznymi dodatkami. Koniecznie przeglądnij. Jak wróci simsweb, to pościągaj sobie stamdąd tapety i podłogi - ja z nich korzystam i jestem bardzo zadowolona :)

Lolinka
24.07.2007, 00:01
Mi cos to nie pasi...niewiem czemu, ale jak dla mnie to zbyt wsiowy, a raczej się na tym znam, bo zrobiłam już ze 100 domków
Misti, twój ostatni dom raczej nie był za piękny , więc się nie czepiaj tego, który jest o 100 razy lepszy od twojego :con: Zresztą nawet jeśli masz TE 100 domów, to czy to jest jakakolwiek podstawa do tego żebyś znała się na simowej architekturze...
A teraz do rzeczy. Domeq jak domek, może być. Nie podoba mi się ta ścieżka do domu, ta mała łazienka na dole, a te lampy na ścianach mi trochę nie pasują, reszta chyba Ok. Niech będzie 7/10

Anastazja
24.07.2007, 00:05
Oo Bardzo mi się podoba, bryła mi się bardzo podoba.
Umeblowanie może być.
Domek prawie clean, i pomimo tego,
że zauważyłam badziewny komputer i fax, czy drukarkę z netu, i jakieś tam krzesła
to i tak zamierzam Cię błagać o link to pobrania domku.
Poproszę o możliwość pobrania domku.

Co zmienię jak domek pobiorę,
- wywalę jedną półkę na książki
- simy mogą mieć problem z tym aby usiąść na kanapie i oglądać telewizję
- w łazience lusterko kodem moveobjects, przykleiłabym nad umywalką
- w drugiej łazience albo wanna albo kabina prysznicowa

Ja osobiście jak daje duże okna to ich niczym nie zasłaniam,
to tak jakbyś w domu duże balkonowe okno zasłonił biurkiem lub szafką.
Ewentualnie pasuje kwiat lub jaka rzeźba, ale nie mebel.
Poza tym wszystko jest ok. i daj do pobrania jak możesz.

Greenlyme
24.07.2007, 08:17
Ja nawet lubię takie rodzinne klimaciki.Trochę nie pasuje mi łazienka(lustro),
z zewnątrz trochę za pusto, ja bym tam jakieś bajorko wstawiła.Ale ogólnie jest ładnie 7/10

Castaway
25.07.2007, 13:02
Najbardziej podoba mi się wejście do domu ;P :P . Jak zrobiłaś ten super dach :) (przy wejściu) ???

Chmelcor
26.07.2007, 10:41
@up
Daszek latwo zrobic wystarczy ogrodzic scianami miejsce, ktore chcesz oslonic zrobic dach, a potem usunac sciany, ktore wspieraja dach i te, ktore ogradzaja.

Ciesze, ze takie dajecie mi oceny, jak na moj pierwszy dom, ktory dalem na forum.

Link do domku:
http://files.filefront.com//;8149049;;/

Anastazja
05.08.2007, 19:56
Dobra, domek prawie clean, dziękuje pobrałam.
Spoko Radek stał pod prysznicem, Bronek w dziurze a Czesia w chałupie.
Zwracaj uwagę jak pakujesz, co robią simy
Nie będę Ci tutaj gadać o wspomnieniach simów, bo to temat o domku.

Domek nadal mi się podoba, ale jest niefunkcjonalnie umeblowany.
Simy oglądają telewizję na stojąco, bo nie mogą usiąść na kanapie.
http://images29.fotosik.pl/48/7b8a51c3539b9ec7.jpg (www.fotosik.pl)
JA bardzo przeżywam, jak simy denerwują się w grze. To tak jakbym Ja się denerwowała.

A tutaj jak sim ma ochotę poczytać, to niemalże pół dnia stoi i macha książką.
http://images24.fotosik.pl/48/3600a5d02f10da20.jpg (www.fotosik.pl)
Zobacz jak się biedak męczy.
Nie wspomnę o lustrze, co jak się gra przy niskich ścianach to przeszkadza.

Nie wspomnę o podwójnych drzwiach, niby po co? jak wychodzą do przejścia tak wąskiego,
że kiedy dwa simy się spotkają, to już jest katastrofa na skalę całego Dziwnowa.
http://images24.fotosik.pl/48/0aa65c08b2a11032.jpg (www.fotosik.pl)
to jest pułapka przejścia

Pamiętaj, graj w simy! Sim sam Ci podpowie jak meblować.

W tym domku zamieszka Paskal i Nerwus po ślubie. Dziękuje za dom.

Pozdrawia Dziecko Słońca.

Irbis
26.08.2007, 17:24
Najpierw chcę zaznaczyć, że nie podobają mi się zdjęcia. Wiem, że mam ocenić domek, ale forma prezentacji również jest ważna. Dlatego właśnie pozwalam sobie zwrócić na to uwagę. Pozwolę sobie zaproponować, żebyś robił zdjęcia w trybie życia, wówczas nie będzie widać siatki. Poza tym ładniej wyglądają zdjęcia z bliska. Mam nadzieję, że nie gniewasz się, że zwróciłam na to uwagę :)

Domek:

Podoba mi się bryła. Dom jest nieduży i skromny.
Wejście:
ciekawe, ale ja zrezygnowałabym z tej barierki i furtki, zwłaszcza że są tam kolumny.
Jadalnia:
skromna, prosta, nie pasują te lampy na ścianach, są za duże .
Kuchnia:
również prosta, ja zamiast tego płotka postawiłabym pół ściankę.
Salon:
teraz widzę, że te lampy są wszędzie, no nic; nie wiem co to jest to białe na ławie, ale mi się nie podoba, myślę też, że zamiast lampki lepszy byłby mały bukiet kwiatów; bardzo podobają mi się schody na górę, chodzi o sposób ich umieszczenia.
Łazienki:
tą na dole niezbyt dokładnie widać, więc nie będę się o niej rozpisywać; w łazience na górze brakuje mi czegoś, może jakiegoś kwiatka, a zamiast szafki postawiłabym zlew na nóżce.
Hol i balkon na pietrze:
sama nie wiem, niewiele tam widać; a przy okazji ten kącik z biurkiem i sztalugą - nie lubię kiedy meble zasłaniają okna, może lepiej gdyby biurko stało przy ścianie?; sztaluga również nie wygląda dobrze.
Pokój nastolatka:
może zamiast jednej etażerki, lepiej wstawić szafę z ubraniami?; i za dużo tam lamp.
Pokój rodziców:
również za dużo lamp, poza tym nie mam zastrzeżeń.

Podsumowanie:
Poza tymi rzeczami, które wypisałam, już się do niczego nie doczepię :P Domek ogólnie jest ładny, utrzymany w jednym stylu, ładnie dobrane kolory, jest skromny, ale to nie jest jego minus.

miracle
26.08.2007, 21:14
Po pierwsze.
Powidają, że pierwsze wrażenie jest najważniejsze (czy jakos tak).
No więc moje pierwsze wrażenie zzepsół już ogród (jaki ogród?! Raczej jego brak.) Kilka wysokich drzew i ścieżka. Koniec. Bryła jak bryła. Nie najgorszaa, aczkolwiek nie najlepsza. Nie podoba mi się połączenie kolorów. Tzn. U dołu żólta cegiełka u góry czerwona tapeta. Nie, nie, nie. Jak nie umiesz - nie łącz.
Lepiej było by Np. Na dole brązowa tapeta u góry jasno-brązowa. (Nie, wcale nie mówie, że się na tym znam.) Dodatkowo jak ktoś już wspomniał dom jest nie funkconalny. Np. Lustro nad kibelkiem. Troche nie ładnie wygląda no i simy nie zawsze chcą w takim przypadku z niego korzystac. Noo i... Nie podoba mi się wiejski styl. Tzn. nie mam nic za złe, ale to nie w moim stylu. Bo już, że dom jest clean to się nie czepiam. Rozumiem to :).
Ogólnie dam dwie oceny, żeby jedna nie zaniżała drugiej.
Zewnątrz: 7/10 - 1 punky ucieka za brzydko połączna kolorystyke. A kolejne dwa... za "ogród"
Wewnątrz. 5/10 - po prsotu. MAło funkcjonalnosci. Nie moj styl. I tyle.

Sh'eenaz
26.08.2007, 22:23
1. Dach. To zadaszenie "tarasu", bardzo mi się spodobało, aczkolwiek (pauza)... aczkolwiek, ujęcie pojazuje (albo mi się wydaje), że między zadaszeniem samego tarasu, a resztą dachu, jest przerwa a mianowicie szpara.
2. Spodobała mi się kuchnia.
3. Schody także mi się spodobały. Jednak kanapa, która umieszczona jest we wnęce, przytarasowana z jednej strony stolikiem, z drugiej ścianami i fotelem, nie jest dostępna dla simów. W skrócie: nie da rady, żeby sim tam wszedł.
4. Łazienka na parterze. Umywalka nie jest przytwierdzona do ściany. Błąd. Ja bym zrobiła ściankę, tak żeby była przytwierdzona, a ten trójkącik, zostawiła samemu sobie.
5. W łazience zero okien. Wiem, że w sumie okien być nie powinno, ale ja bym się tam udusiła.
Ogólne wrażenie: W domu, podłogi do ścian zdają się nie pasować. Nie ten odcień itd. I to chyba wszystko?
Dziękuję ogólna ocena: 8,5/10

TrapMuzik
26.08.2007, 23:18
Podoba mi się Twój dom ,bo ma swój styl.Tylko brakuje mu dekoracji!Uwielbiam domy przepełnione kwiatami!Nie widziałam też obrazów i figur ;].Uważam ,że powinien być bardziej "wystrojony".Tyle... :)

dżin.
08.10.2008, 19:58
ładny dom, ale mógłbyś dać trochę dekoracji.....
~~~~~~~~~4,5/10~~~~~~~~

Molly
09.10.2008, 15:43
Nie przypdał mi do gustu... taki.. dziwny ... bardziej on mi przpomina dom dla dziadków .. 4/10

kubuss
09.10.2008, 20:22
Średnio mi się podoba. Taki monotonny. Ocena: 7/10

pozdrawiam:
kubuss