Zobacz pełną wersję : Problem Z Grafiką!!!
aerodynamic
29.07.2007, 13:38
Przed wprowadzeniem się do nowego domu każdy z nich wygląda normalnie - widać ściany, dookoła nich nie wyskakują różne błędy. Po wprowadzeniu rodziny do nowego mieszkanka i powrocie do otoczenia dom jest cały zmazany i wygląda
oooo tak :P (http://simsfotka.blog.onet.pl/)
I co ja mam zrobić żeby to działało jak należy?
kiksonka
29.07.2007, 15:56
ja myślę że to może być wina sterownika do twojej karty graficznej... a ściągałaś dodatki z neta??
~fireants
29.07.2007, 16:17
Zainstaluj najnowsze sterowniki dokarty graficznej. Jeśli nie wiesz gdzie, podaj jaką kartę graf. masz /PPM na pulpit -> Właściwości -> Ustawienia -> Zaawansowane -> Karta/ Na pewno pomoże ;]
@down to akurat nie ma nic z tym wspólnego :} też to miałam jak i większość forumowiczów na innym forum i właśnie sterowniki pomogły.
sprawdź czy Twój komputer spełnia wymagania minimalne - a zwłaszcza karta graficzna. Czy w innych grach tez tak się dzieje?
Czikita_kiti
29.07.2007, 18:58
Tak to sterowniki. Mialam to samo xd.
aerodynamic
29.07.2007, 20:05
Zainstaluj najnowsze sterowniki dokarty graficznej. Jeśli nie wiesz gdzie, podaj jaką kartę graf. masz /PPM na pulpit -> Właściwości -> Ustawienia -> Zaawansowane -> Karta/ Na pewno pomoże ;]
@down to akurat nie ma nic z tym wspólnego :} też to miałam jak i większość forumowiczów na innym forum i właśnie sterowniki pomogły.
A jak je można zainstalować?? Trzeba tamte kasować czy co bo ja się na tym nie znam szczególnie :P Żebym kompa z dymem nie puściła :P:P:P Karte to ja mam nvidia geforce fx5200 prosze ciebie...
A jak je można zainstalować?? Trzeba tamte kasować czy co bo ja się na tym nie znam szczególnie :P Żebym kompa z dymem nie puściła :P:P:P Karte to ja mam nvidia geforce fx5200 prosze ciebie...
Raz: sterowniki się nadpisuje. Nie trzeba więc ich kasować. Dwa, że reinstalacja rzeczywiście by się przydała. Trzy: Jeżeli nie pojedziesz ostro z O/C to nie da się spalić komputera za pomocą software... Według mnie, przydało by się przeinstalować DX`a.
Pozdrawiam
Instrukcja aktualizacji sterowników karty graficznej Nvidia Geforce fx5200
1. Wchodzisz na stronę http://www.nvidia.com (to strona producenta Twojej karty).
2. Klikasz na Download drivers.
3. W pierwszym okienku (pod napisem Start here) wybierz Graphics Driver.
4. W drugim kliknij na GeForce FX Series.
5. W trzecim wybierz system operacyjny, jaki masz zainstalowany na komputerze (najprawdopodobniej będzie to Windows XP / 2000).
6. Kliknij na Go! pod spodem.
7. Zaznacz haczyk przy polu I have read and agree to the terms and conditions of the NVIDIA Software License Agreement.
8. Kliknij na Download Now.
9. Poczekaj kilka sekund, po chwili wyskoczy okienko z plikiem do ściągnięcia. Zapisz go gdzieś na kompie, np. na pulpicie. Zajmuje 46,7 MB, ale ściąga się (u mnie) z prędkością ok. 600kB/s, więc nie trwa to długo.
10. Na koniec odpal plik, który ściągnęłaś. Zainstaluje Ci on sterowniki.
Instrukcja aktualizacji DirectX
1. Jeśli masz oryginalnego Windowsa, wchodzisz na stronę http://www.gamesforwindows.com/en-US/AboutGFW/Pages/DirectX10.aspx. Jeśli nie masz, wpisz "DirectX" w google i znajdź jakąś inną stronę, z której można go ściągnąć. Pod spodem instrukcja pobierania dla oryginału:
2. Przewiń trochę w dół i kliknij Download the latest DirectX.
3. Otworzy Ci się nowa strona. W żółtym polu na dole wybierz język polski i kliknij Change. Kliknij Kontynuuj na górze.
4. Może się okazać, że nie masz pobranej jakiejśtam łatki do Windowsa sprawdzającej autentyczność. Musisz wtedy kliknąć na Pobierz dodatek plug-in i zainstalować go zgodnie z instrukcją na ekranie. Następnie wybierz przycisk Kontynuuj.
5. Jeśli sprawdzanie oryginalności Windowsa przebiegnie pomyślnie, będziesz mogła ściągnąć plik. Kliknij na Pobierz na górze żółtego pola.
6. Wyskoczy Ci okienko z plikiem do pobrania. Zapisz go na pulpicie, a po ściągnięciu uruchom. Zainstaluje Ci on najnowszego DX'a.
aerodynamic
30.07.2007, 11:43
Juz zainstalowałam. Simsy działają elegancko ale teraz wygląd całego windowsa jest powiekszony. Próbowałam pozmniejszać wszystko ręcznie (właściości pulpitu -> wygląd -> zaawansowane)ale dalej pasek menu start i widoki w oknach są większe niż dotychczas. Chcę podkrereślić że po instalacji sterowników zmieniłam rozdzielczość na taką jaka powinna być tj 1024x768. Co mam robić żeby wygląd był taki sam jak kiedyś??
Po instalacji sterowników czy DirectXa zmieniałaś rozdziałkę? Bo DX z tego co pamiętam wprowadza 800x600...
Może ustaw inną kompozycję i wróć do własnej? Lub rozmiar czcionki we Właściwości Ekranu -> Wygląd...
~fireants
30.07.2007, 12:17
Po co instalowac DirectX skoro gra nic o nim nie wspomina, zresztą bez niego /nowszego/ gra by nie działała i przy samej instalacji sama by go zainstalowała ;|
aerodynamic
02.08.2007, 18:48
nie no już jest wszystko ok i żaden directx tu nie zawinił. dzieki za wszystko ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.