PDA

Zobacz pełną wersję : Dom "Słoneczny" [BRAK ZDJĘĆ]

Kuba xD
10.08.2007, 17:04
Moja wena trwa, dlatego dzisiaj stworzyłem kolejny dom. Niestety bryła bardzo podobna do "Słonecznika", ale wpierw robię projekt wnętrza domu, a potem myślę, o wyglądzie zewnętrzym. Tylko ten dach najbardziej pasował :P

"Słoneczny":

Parcela: 20 x 30
Cena: 76.128 $
Wymagania: TS2 / ZW / 4PR

Jeśli ktoś mnie oświeci jak dać do ściągniecia dom, to go dam ;) [Parcelę spakowałem do pliku]

Czekam na komentarze ;D

Kasiunia14lat
10.08.2007, 17:31
Pierwsza :P Jest dużo lepiej, jak sama dobrze wiem, trening czyni mistrza :D

ZEWNĄTRZ: Znowu bardzo mi się podoba, masz swój styl budowania domków, i za to masz u mnie plusika. Zdecydowanie lepiej. I jest to ogrodzenie, którego tak mi brakowało. Lepsze rozmieszczenie, nie mam uwag. 10/10.

OGRÓD: Bardzo dobrze, zrobiło się przytulnie, pewnie przez te klomby. Fajnie, że znalazłeś miejsce do wypoczynku, ten parasol pasuje tam idealnie. Tylko ta choinka jakoś tak nie bardzo... Dlatego odejmuję 0,5 punkta i jest 9,5/10

BRYŁA: Tutaj nie będę się czepiać, bo doskonale wiesz, że twoje domki, szczególnie z zewnątrz bardzo mi się podobają. Śliczne wejście, lepsze okna, lepszy dach... Taras też wydaje się ładniejszy. Jest naprawdę dobrze 10/10

WNĘTRZE: Sypialnia lepsza, chociaż czegoś jej brakuje. Wydaje mi się, że masz taki stały plan na każde pomieszczenie, tak jest też z sypialnią, dwa stoliki, jakaś szafa lub komoda, łóżko, lampki... wszystko, brakuje tam takiego wyczucia, ale... to kwestia doświaczenia i odwagi. Łazienka ładna, jadalnia też, salon lepszy, ładna kanapa, ale kuchnia tamta była lepsza... Lepiej kolorystycznie, troszkę za mało dodatków... 8,5/10

RAZEM: 38/40 Super :)

UWAGI: Jak pisałam wcześniej, trening czyni mistrza, o niebo lepiej :) Jeszcze troszkę poćwiczysz a będzie 40/40 :D Nie bój się eksperymentów, ćwicz i jeszcze raz ćwicz! Będzie dobrze, wierzę w ciebie. Jesteś na pewno ambitny i wytrwały, to ci pomoże w dalszej pracy.
Pozdrawiam i Gratuluję. Myślę, że ciepłe, przytulne domki w twoim wykonaniu są naprawdę dobre :)
Kasia

Kuba xD
10.08.2007, 17:50
A, jeszcze jedno - nie podoba mi się, że wykorzystujesz prawie te same meble, które są w domu "Słonecznik".

Hmm... Może takie wrażenie, bo kolorystycznie podobnie. Tak naprawdę to tylko telewizor jest ten sam, mikrofalówka i stół + krzesła na tarasie i szafka w przedpokoju (chyba wszystko). Generalnie Dom "Słoneczny" można uznać za ulepszoną wersję "Słonecznika".

Ale dzięki za takie miłe ocenki ^^ Czekam na kolejne komentarze ;)

Ariedale
10.08.2007, 18:07
Twój dom ma jak najbardziej słoneczne oceny. Dla mnie ten dom jest piękny i wogule wspaniały. Wszystko jest dobrane kolorystycznie oprócz tej czarnej szafki ona tam nie pasowała. Bryła też jest śliczna ogród i taras no cóż również. ;) Dom użądzony jest ładnie i schludnie :D Szczególnie podoba mi się przepokój nie wiem dlaczego, ale mi się bardzo podoba. Kuchnia ładna również :P Podoba mi się również rozplanowanie pomieszczeń. Więc tak:
Ogród-10/10
Bryła-10/10
Użądzenie-9,5/10
Kolorystyka-9/10
Całokształt 10/10
OGÓŁEM-48,5/50
Świetnie! Pozdrawiam Ariedale:)

Kuba xD
13.08.2007, 21:12
Dzięki, dzięki. ;D Może ktoś jeszcze??

Chryzantem Złocisty
14.08.2007, 08:15
No to ja :P
Bryła bardzo ładna,podoba mi się.
Wnętrze-to coś nad kuchenką takie nie teges :O Bardzo ładne szafki na ścianie pasujące do blatów :)
W salonie ta kanapa jakoś się gryzie z pomarańczowo-żółtym kolorem,dywan też trochę nie za bardzo współgra,ale ciekawe rozmieszczenie ścian i reszty mebli sprawia,że te niedociągnięcia nie są aż tak ważne ;)
Sypialnia-abselutnie czarne meble pasują! :D
Łazienka normalna :)
Ogólnie mi się podoba.
Podziwiam za umiejętność umieszczania w pokoju dwóch różnych kolorów ścian.U mnie to wychodzą jakieś dziwolągi oczo***ne >.<
Oszywiście 9/10 :P

Parker
24.10.2007, 17:40
Rzeczywiście domek słoneczy ciepłe i jasne kolory to jest to 10/10 Buźka dla wszystkich i Kuby oczywiście :*

Rëñáës
25.10.2007, 19:56
Bardzo fajny domek...Daje 10/10
Znowu...
Robisz piękne domy!!

Elros
18.11.2007, 20:20
Elementy się powtarzają nie lubie tego :/ ale nie jest źle 5/10

Origáme
14.02.2008, 20:35
Taki sobie
Pozdr.:)

Jarek57a
18.02.2008, 15:02
Piękny 9/10
Ten jeden punkt z korytarz, pustawo tam.
Jak byś mugł to daj do pobrania właśnie taliego czegos szukam do fotostory.

goocha
20.02.2008, 17:31
Domek bardzo ładny.9/10

Matrax
22.02.2008, 20:39
Średni taki 6/10.

CrEaTiV
23.02.2008, 10:26
Świetny ! :smirk:
twoje domki mi się straasznie podobają :D
9/10 minusik za sypialnie :P
coś mi tam nie pasuje ;)

björn borg
26.02.2008, 19:09
coś mi nie pasuje 6/10

Ftopic
03.03.2008, 08:43
bardzo ładny domek 10/10
POZDR!

Koornela
04.03.2008, 07:23
super podoba mi się 10/10

agisia101
04.03.2008, 09:12
Super domek ,a te meble po prostu bajka daje 10/10
A jeśli chcesz go wrzucić na neta wejdź na www.wrzucaj.pl i po wybraniu pliku kliknij wrzucaj!!
Kiedy ci się pojawi "link do pliku" kliknij w niego! Na koniec poczekaj niech odliczanie na dole się skończy wtedy pojawi ci się pobierz plik!! Klikasz na to prawym przyciskiem myszy i wybierzasz opcje "właściwości" w okiwnku jest adres do pliku jak skopiujesz adres i podasz na forum karzdy będzie mógł korzystać z domu :-)

dżin.
28.11.2008, 22:40
uroczy domek 8/10

kubuss
01.12.2008, 15:28
Bardzo ładna budowla, ogród i wnętrza nie ma się do czego doczepić :D Ocena: 10/10

pozdrawiam:
kubuss

serek95-12
01.12.2008, 17:04
Świetnie! Może dom nie robi jakiegoś "extra", "hiper" wrażenia, ale wydaje mi się, że jest tak jakby... Przeznaczony dla zwykłych ludzi. I to mi się bardzo podoba.
Bryła przyjazna, taka... Fajna Normalna xD. Ogród również przyjemny. Choinka w ogóle mi nie przeszkadza.
Wnętrze bardzo ciepłe, kolory wspaniale dobrane. Zgodzę się z kimś przede mną - umiesz łączyć farby na ścianach. Efekt jest superowy!
Nie mam żadnych zastrzeżeń. Wszystkie pomieszczenia dobrze urządzone, barwy też są okej.
Myślę, że zasługujesz na 9/10, ponieważ 10/10 jest dla domów "extra", "hiper" (chyba wiesz o co mi chodzi xD).
I zgodzę się jeszcze z kimś - Ćwicz, ćwicz, a twoje domy w końcu będą takie "extra" i "hiper"

justinea4
01.12.2008, 17:38
Bryła mnie oczarowała, ogród urzekł, ale okna... zepsuły wizualny wystrój domu. Dalej nie będę się wypowiadać, bo dom jest naprawdę super!
Wnętrze: widać olbrzymią precyzję i staranność, znakomicie zagospodarowana przestrzeń , dużo ciepła i kolorów.
Przedpokój- to najmniej ważne pomieszzenie w całym domu, ale mimo to jest troche za ciemne i puste.
kuchnia i jadalnie: śliczne! Wspaniałe meble, dokonały kolor i aranżacja. Jedyne co nie pasuje to kształt i ogolnie wygląd okapu.
Salon : doskonały na każdą okazję, przestrzenny, utrzymany w ciepłej tonacji barw (P.S. też mam ten dywan;))
Sypialnia: najmniej mi sie podoba z głównych pomieszczeń. Ciasna, pusta i bez wyrazu ...
łazienka: no cóż, sama chciałabym mieć taką :) te płytki są boskie ...
ocena : 8/10